Keresztények mit gondoltok a jégkorszakról?
Nem, őket (és téged is) hívják álkereszténynek, mert számukra a hit betűkön és szavakon alapszik, nem pedig az élő Istenen, aki úgy alkotta meg a világot, ahogy neki tetszett. Akár az evolúció által.
A kérdésedre pedig már jött sok értelmes hozzászólás, csak te azokat nem fogadod el, mert megtévesztett álkeresztény vagy. Jól látszik a stílusodon. Agresszív, pökhendi, ítélkező.
31 A kérdésemre annyi értékelhető válasz jött hogy hideg volt a jégkorszakban. Azonban ha ezt a kérdést egy gyermeknek teszem fel akkor ezt ő is megmondja! Dehát természetesen nem ezért kérdeztem hiszen ez már magából a szóból is következik! Lehet hogy te sértve érzed magad mert nem tartozol azok közé akiknek a véleményére kíváncsi vagyok, pedig ezt is el kellene tudnod fogadni!
32 Mondjuk azért ne írj mert egyszer kértem hogy kinek a véleményére vagyok kíváncsi! Másrészt az írásod alapján elég gőgősnek és beképzeltnek is tűnsz! Ha igazi keresztény lennél akkor nem így viselkednél! Mert egy igazi keresztény ért a szóból!
Lehet, hogy beképzelt vagyok, de van is mire. :))
A viccet félretéve: szerinted nem az a gőgös, aki a tudatlanság teljes sötétségéből oktat ki nála tanultabb, okosabb, képzettebb keresztényeket? (És most itt nem magamra gondolok csak hanem a többi hozzászólóra is, akiknek pl van érettségijük / figyeltek biológia-órán.)
#10. Mondjuk a földi életet többféleképpen el lehet képzelni. A kérdező szerint az evolucionista az evolúciós elmélet híve, eszerint a földi élet egyfajta fejlődés eredménye, amit a természet törvényei irányítanak. A teremtéspárti, más szóval istenhívő viszont úgy gondolja, a földi életet végsősoron isten teremtette.
A jégkorszak (és a többi is) a naptevékenységből fakad. Eszerint a napban nukleáris reakciók zajlanak, ezek idézik elő a hőt, és végül is a napsugárzást. Csakhogy ez a folyamat nem egyenletes, hanem hullámzó. Ezért vannak időszakok, mikor ez a nukleáris reakció gyengébb, ekkor sokkal kisebb a napsugárzás. Ez a földön azt eredményezi, hogy hűvösebb vagy melegebb van. Egy ilyen hideg időszak néha pár száz évig (például az 1300-as évektől az 1700-as évek végéig), máskor akár ezer évekig tarthat. Lehet ezekről olvasni tudományos irodalomban, a vallás erről keveset mond, inkább csak megemlíti a létezését az emberek tetteinek elbeszélése során. Ezért egy istenhívő vallásos irodalomból semmit sem tudhat erről, kizárólag a tudományos irodalomból. Azt, hogy hideg van akkor, szintén az iskolában tanultuk.
36 Igen az evolucionista az evolúciós elmélet híve! A teremtéspárti pedig úgy gondolja, hogy Isten teremtette a földi életet! De természetesen a teremtéspárti is számol természeti törvényekkel hiszen azt tartja hogy azokat is Isten hozta létre! Mindenesetre ezek két különböző világnézetet fognak eredményezni!
A második részében a hozzászólásodnak azt hiszem inkább az evolúciós megközelítést írod le!
37 Mint írtam és a korábbi hozzászóló is taglalta a különbséget!
Az evolúció egy tudományos tény, megfigyelhető jelenség. Amikor egy kutyát nemesítenek, az is evolúció. A teremtés egy vallásos nézet és nem zárja ki az evolúciót. A legtöbb keresztény hívő elfogadja az evolúciót, pont mint a gravitációt. Mind a kettő megfigyelhető jelenség, egyik se ideológia.
Hogy a jó fenében lehet jégkorszaknak evolúciós megközelítése? Az evolúció az törzsfejlődés, mi a nyavalyából fejlődött ki a jégtakaró evolúció szerint? Mit gondolsz? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!