Mi kell ahhoz,hogy valaki Buddhista lehessen?
Figyelt kérdés
Hogyan lehet felvenni a vallást? Ha valaki hisz benne és meditál, mantrakat mondogat akkor már mondhatja magát buddhistanak vagy van valami hivatalos procedúra amit meg kell tenni mint például a keresztényeknek a keresztelés.. itt is van ilyesmi? Tudom hogy vannak kisebb buddhista gyülekezetek de ilyenekbe nem szeretnek járni2020. nov. 8. 08:05
1/3 anonim válasza:
Én keresztény vagyok. Sokáig meg sem voltam keresztelve, ennek ellenére vallásos voltam, sőt még templomba is jártam. Nem hiszem hogy attól lesz valaki egy vallásnak a tagja hogy átesik egy bozonyos procedúrán. Én például annak ellenére hogy keresztény vagyok, mindíg arra törekszem hogy megértsem más vallásokban miért gondolkodnak máskét, és hogy ami máshogy gondolnak az jobb-e az én elvemnél. És ha úgy érzem hogy attól jobb ember leszek, akkor átveszem azt a gondolkodást. Nem számít hogy leresztény vagyok, amit jobbnak találok és a fejlődésemet hozza az csak jó lehet. Mindezek mellett én kereszténynek mondom magam annak ellenére hogy át veszek bizonyos dolgokat a buddhizmusból. Szóval ha budhistának érzed magad és követed az elveit, akkor miért ne lehetnél buddhista?
2/3 anonim válasza:
Elsősorban számolj le a fejedben a keresztény mesével.
3/3 Laylah válasza:
Követheted a buddhista vallást, de ha nem mész át a "beavatáson" (ha egyáltalán van, ezt nem tudom), akkor nem leszel buddhista, mint ahogy keresztelés nélkül sem leszel tagja a keresztény egyháznak attól függetlenül, hogy a keresztény vallást követed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!