Milyen tapasztalható jelek, események utalnak az ószövetségi messianisztikus elképzelések Messiásának, Immánuelnek közeli fellépésére?
Már a XIX. század végén, 1897.08.29-31-én Bázelben megtartott I. Cionista Világkongresszuson megfogalmazódott a Pesten született Herzl Tivadar (1860 - 1904) jóvoltából a mottó, "ha akarjátok, az álom valósággá válik". Herzl ott jegyezte be a naplójába, hogy "Bázelben megalapítottam a zsidók országát". Ez a világ zsidóságának szempontjából magasan kiemelkedő esemény szűk három hónappal előzte meg a Schemhamphoras (Isten 72 nevének/szellemének) ( [link] ) kozmikus forrásait felépítő égitestek napjainkig megtörtént utolsó együttállását ( [link] ), ami 1897.11.24-én realizálódott.
Az ezen a napon született Jiddu Krishnamurtit ( [link] ) 1909 tavaszán Charles Webster Leadbeater (1847 -1934)( [link] ), a Skót Ritus 33. fokozatú szabadkőműves nagymestere fedezte fel az indiai Adyar-ban, akiről azt állította, hogy az újjászületett Jézus Krisztus és az új Messiás.
Szintén a Skót Ritus 33. fokozatú szabadkőműves nagymestere, Annie Besant (1847 -1933)( [link] ) 1909.12.31-én jelentette be, hogy megérkezett a nagy tanító és vezető, Maitréja.
Leadbeater rendszeres spirituális gyakorlatban részesítette a gyermeket, 1910.01.11-én ( [link] ) a Schemhamphoras egy újabb kozmikus forrásának égisze alatt pedig megtörtént Jiddu Krishnamurti beavatása ( [link] ).
Krishnamurti részére még aznap megalapították a "Order of the Rising Sun" (A Felkelő Nap Rendjét")( [link] ), amit a nyilvánosságra csak egy évvel később, 1911.01.11-én hoztak. Három hónap elteltével átkeresztelték a rendet "Order of the Star in the East"-ra ( [link] ). 1910. márciusában Annie Besant és Charles Webster Leadbeater örökbefogadták a gyermeket ( [link] ).
1913. áprilisában Annie Besant egy bíróság előtt azt hangoztatta, hogy Krisztus és Maitréja azonosak, Jézus viszont egy másik személy volt.
1929.08.03-án a hollandiai Ommen-ben tartott beszédében Krishnamurti visszalépett a messiási cím birtoklásától és egyúttal feloszlatta az "Order of the Star in the East" rendet is.
Hogy mi lehetett ennek az oka?
Szerintem Besant és Leadbeater igyekezete Jiddu Krishnamurtival kapcsolatosan szembe ment az ábrahámita és más vallások "végidőkkel", azaz napjainkkal kapcsolatos elképzeléseivel. Ezt maga Krishnamurti is beláthatta idővel. Röviden ennyi...
Az ószövetségi messianisztikus elképzelések Messiás királyának ( [link] ) gondolata nem egy Jézus-i (ormuzdi) konstelláció alatt született személyre bazírozott, ugyanis ilyen a korábbiakban fellépett már, nevezetesen az 1624.08.14-én ( [link] ) született Sabbatai Cví, akit egyesek ugyan Messiásnak tartottak, de a ténylegesen beavatott rabbik tisztában voltak azzal, hogy ennek még nem jött el az ideje.
A ténylegesen betervezett Messiásnak tehát nem a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállásakor kellett világra jönnie, hanem 1999.08.11-én ( [link] ) az ezek által alkotott, teljes napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt égisze alatt, amire az asztrológiában, kabbalah-ban, hermetikus ismeretekben és a héber nyelvben is jártas Nostradamus (1503 - 1566) már a XVI. században felhívta az utókor figyelmét:
"L` an mil neuf cens nonante neuf sept mois, Du ciel viendra un grand Roy d` effrayeur," (Centurie X., LXXII.) (Les Propheties de M. Michel Nostradamus, Dont il y en a trois cens qui n`ont encore jamais été imprimées; A Lyon, 1566; S. 164)
"Ezerkilencszázkilencvenkilenc hetedik havában az égből megérkezik a rettegés nagy királya." (Centuriák X. 72.)
Annyit még itt megemlítenék, hogy 1897.11.24-e és 1999.08.11-e közötti félidőben, 1948.05.14-én (5708 ijjár 5-én) megalakult Izrael, aminek az alkotmánya a Tóra.
"Végre ez is megvolt, most jöhet az újabb hamis álkérdés az újabb hülyeségedről, amit szeretnél magadnak megválaszolni és amit épeszű ember max akkor olvas végig, ha kínozni akarja agysejtjeit."
A jelenléted és az "építő jellegű" véleményed garancia arra, hogy MINDENKINEK érdemes tanulmányozni írásaimat.
Én a hitet választom a tudás helyett.
A tudásom az enyészeté lesz.De a hit nem vész el.
1 az Isten, aki a Jézus.
Az Istennek pedig úgy tetszett, hogy a kicsiknek, gyengéknek nyilatkoztatta ki magát, akik elhiszik a Jézus sztoryt, azoknak nyilatkoztatta ki magát, az okosak okoskodását pedig lerontja.
Nem az számít, hogy mit tudunk az Istenről, hanem , hogy Ismerjük-e őt. Azt nem ismerjük, akiről tudunk dolgokat. Csak azt ismerjük igazán, akinek a cselekedeteivel is tisztában vagyunk.
Kérdező! Ha tudod a választ, minek kérdeznél? Ha csak nem azért, hogy megpróbáld félrevezetni azokat, akik megismernék az Istent.
Béke poraidra!
"1 az Isten, aki a Jézus."
Jézus egy hús-vér halandó volt, aki a héber kabbala féltve őrzött Schemhamphoras-ának (Isten 72 nevének/szellemének) kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállásakor jött a világra i.e. 8.02.10-én ( [link] ), majd ennek következtében rituális indíttatásból "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (Zsidókhoz írt levél 9,15), páskabárány gyanánt (Korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) keresztre feszíttették a következő alkalomkor, amikor az említett égitestek egy T-keresztet ( [link] ) alkottak a zodiákusban a Peszách ünnep előkészületi napján i.sz. 25.04.01-én ( [link] ), ugyanis
"A törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, a vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat. Szükséges volt, hogy a mennyei dolgok képmásait ezekkel tisztítsák meg, magukat a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal." (Zsidókhoz írt levél 9,22).
Ettől persze bárki tarthatja a Názáreti Jézust Istennek. Szuverén joga van hozzá. Senkit nincsen szándékomban félrevezetni, ugyanis meg vagyok arról győződve, hogy ismerője vagyok a vallási misztériumok kozmikus vonatkozásainak. Aki erre nem kíváncsi, az talál magának biztosan máshol olvasnivalót...
Kedves kérdező!
Ahogy Jézus lejött a mennyből a földre, kérlek, gyere le te is az égi jelek kozmikus vonatkozásaiból a földi valóságba!
Mert ha valakinek van egy előzetes elképzelése, szinte bármilyen elmélethez be lehet idézni egy-két kiragadott részletet a Bibliából, ami látszólag alátámasztja az adott prekonceopciót. A Bibliával való visszaélés az, ha valaki hisz valamiben, és aztán elkezdi azzal a céllal olvasni és használni a Bibliát, hogy alátámassza a saját hitét vele. Ezzel a módszerrel csak magának árt az ember a legtöbbet.
Ha valakinek az a hozzáállása a Bibliához, hogy "Istenem, nem értem jól a dolgokat, kiürítem a fejemből a saját elképzeléseimet, és taníts, te, Istenem az Igédből!", na az ilyen emberrel tud kezdeni valamit Isten.
Ha már idéztél, hadd idézzek én is valamit neked a Bibliából, és remélem, hogy nem személyes támadásnak veszed, hanem jószándékú segítségnek:
"Így szól az ÚR: Ne tanuljátok el a pogányok szokását, és az égi jelektől ne rettegjetek, mert csak a pogányok rettegnek azoktól!" (Jer 10:2)
És persze nem csak a jelektől való "rettegést" kellene kerülni, hanem egyáltalán az égi jeleknek tulajdonított "fontosságot" is, mert Isten minden felett uralkodik, a bolygók és csillagok hatása felett is uralkodik. Így azok nem predesztinálják azokat semmire, akiknek Jézus Krisztus az Ura és Istene. Ha a testre van is valamilyen hatása esetleg a bolygóknak és csillagoknak, az Isten Lelke uralkodik azok lelke felett, akik a Szentlélek szerint járnak. A testünk elpusztul, a bolygóknak és csillagoknak is vége lesz, a Szentlélek örökkévaló.
üdv, a javuló Stefán
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!