A kereszténység miért nem tiltja a húsevést, míg a hindu és muszlim vallás egyik alapelve az állatokkal szembeni erőszakmentesség ?
Minden vallásban esznek húst csak tájjeleg szerint nem mindenhol tudnak felnevelni egy sertést egy tehenet .
Vegyük Magyarországot itt minden húsos állat megtud élni így mi mindent meg is tudunk enni és a vallásunk ahhoz igazodott .
A vallásokban csak bizonyos állatokat nem esznek, a többit igen.
És nem állatvédelmi, hanem egyéb "szent" okokból pld. Istenük szent állata a tehén stb, inkább éhen hal a család minthogy megegyék indiában.
A zsidóknál a tisztátalan állatok pld. disznó evése volt tiltott. Ezek jelképek is voltak melyek nem kívánt tulajdonságokat szemléltettek amelyek az állat megevésével az embert is megfertőzik átszállnak rá.
A megfürdetett disznó tulajdonsága hogy újra beledagonyázik a sárba ami jelképezi azt rossz emberi tulajdonságot, hogy a büneitől (pld, hazudozás, italozás, drogozás, mások szidása stb) megszbadult ember újra visszaesik régi életmódjába, nem bír megmaradni tisztán.
"2Pét 2:22 De betelt rajtuk az igaz példabeszéd [szava]: Az eb visszatért a saját okádására, és a megmosódott disznó a sárnak fertőjébe"
A keresztények
A me
A keresztényeknél azért nincs ilyen megkötés mert Jézus lefekteti azt az alapelvet, Hogy Istent nem az érdekli mit megy be az ember száján, hanem az mi jön ki rajta (hazudozás, szidalmazás álnok beszéd). A tanítványok ezen elv alapján törlik el a vallási étkezési szokásokat, mankókat mint már lényegtelen dolgot.
" Máté 15:11 Nem az fertőzteti meg az embert, ami a szájon bemegy, hanem ami kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert." (...)
Péter pedig felelvén, monda neki: Magyarázd meg nekünk ezt a példázatot.
Máté 15:16 Jézus pedig monda: Ti is értelem nélkül vagytok-e még? >>
Máté 15:17 Mégsem értitek-e, hogy minden, ami a szájon bemegy, a gyomorba jut, és az árnyékszékbe vettetik? >>
Máté 15:18 Amik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert. >>
Máté 15:19 Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanúbizonyságok, káromlások. >>
Máté 15:20 Ezek fertőztetik meg az embert; de a mosdatlan kézzel való evés nem fertőzteti meg az embert.
Marhaságokat írsz BGB Isten szent állata a bárány .
"Jézus mondá nem avval a baj ami a szátokon be megy ha nem ami kijön onnan "!
@13
Marhaságokat írsz BGB Isten szent állata a bárány .
Kicsit figyelmetlenül olvastad amit írtam mert
azt írtam Indiában szent állat a tehén hitük szerint Krisna kedvenc állata, illetve az emberiség anyjának tekintik ez okból nem eszik
Tehát ez a kijelnetésem nem volt Szent Marhaság fenntartom
"Azt tudtad, hogy a muszlimok szórakozásból is szoktak állatokat ölni, amit utána nem fogyasztanak el? Pl. gólyákat."
Ez a hozzászólás is bizonyítja milyen hatása van az iszlámellenes gyűlöletkeltésnek a hülyékre. Ha ez alatt a hobbivadászatot érted, akkor az kb. minden keresztény országban jelen van. Ha pedig engedély nélküli vadászatot vagy állatkínzást, akkor az szintén minden keresztény országban jelen van.
Ez a hozzászólás is bizonyítja milyen hatása van az iszlámellenes gyűlöletkeltésnek a hülyékre.
Óóó, bennem nem kell gyűlöletet kelteni az iszlám ellen. Lehet, hogy hülye vagyok, de én azt gondolom, mindennek megvan a maga helye. Az iszlámnak semmi helye nincs Európában. A kereszténységnek sincs helye makiföldén.
"Lehet, hogy hülye vagyok, de én azt gondolom, mindennek megvan a maga helye."
Ha hülye vagy a témához akkor miért szólsz hozzá?
"Az iszlámnak semmi helye nincs Európában"
Az iszlám mindig is jelen volt Európában.
"A kereszténységnek sincs helye makiföldén."
Akkor keresztények miért akarják ráerőltetni az afrikaiakra a kereszténységet?
19-esnek igaza van
nem tudom, mi az a "makifolde", de a keresztenyseg jelenleg Europan kivul no a legnagyobb mertekben, a muszlim vallas pedig nagyon regota letezik Europaban
ezenkivul az EU-ban vallasszabadsag van, tehat ha akarsz, holnap lehetsz muszlim, hindu, mormon, romai katolikus, mindennek helye van
tehat nem ugy van, hogy
"Lehet, hogy hülye vagyok, de én azt gondolom", hanem torvenyek vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!