Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez tényleg igaz? Hivatalos...

Ez tényleg igaz? Hivatalos hír? Kicsit megijedtem.

Figyelt kérdés
[link]

2020. okt. 12. 23:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

A kereszténység kezdeteiről semmiféle történelmi forrás nem maradt fent. A legfelső "szent könyv", is bő 20 évvel az események után íródott, ez az 1Thess, ha jól emlékszem. Ez már egy olyan korból való, amikor a zsidó vallásból kiszakadt kis szekta, a kereszténység, már létezik.

A vallástudomány tehát képtelen biztosra rekonstruálni jelenleg azt, hogy honnan van a kereszténység. A kezdetekről nincs forrás (még szent irat sem), a kereszténység első 150 évéről is 90%-ban is vallásos források vannak. Leszamítva pár utalást, pl. Tacitus művében.

Amit jelenleg tudunk, azt Bart Ehrman, az agnosztikus ateista vallástudós összefoglalta "A kereszténység diadala" című művében. Lásd itt:

[link]

Ezen az alapon, bár a keresztények az elfogultságuk miatt hülyeségnek tarthatják az ilyen elmeleteket, mint ami a múlt-kor-on olvasható, én azt mondom, Joseph Atwill elméletében talán lehet valami. A tudományos módszer első lépese ag, hogy modelleket állítunk fel.

Figyelmedbe ajánlom Mac Burtun elméletét is, ami szerintem jóval kidolgozottabb, mint Atwill-é, itt találsz róla egy összefoglalót:

[link]

2020. okt. 13. 10:18
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszi, érdekes válasz. Bár én nem merem elolvasni a linkeket amiket küldtél a hitem miatt. De én is küldök valamiket ha nem probléma. Úgysem fogod elhinni, ahogy Tamás sem hitte el.

[link]

[link]

[link]

[link]

Bocs, kicsik túl sok a link :D téged mivel lehet meggyőzni, hogy Jézus valóban a Biblia Isten fia? Időutazással? Amikor megjelenik Jézus előtted is, akkor már túlkéső, mert beköszönt az Armageddon amikor Jézus elpusztítja a gonoszokat és a démonokat.

2020. okt. 13. 10:26
 13/21 anonim ***** válasza:

A kálvinista apologetika számomra hiteltelen.

Ha apologetika, akkor inkább a klasszikus hitvédőket olvasnám: Tertullianus, Szent Ágoston stb.

2020. okt. 13. 10:49
 14/21 A kérdező kommentje:
Értem köszi. De nem értem, hogy mi a baj az oldallal amit küldtem? Szerintem egész jól elmagyarázzák! Amúgy te milyen hívő vagy? :) én keresztény vagyok. Legalábbis próbálok az lenni. De a Bibliát és a Jelenések Könyvét nagyon szeretem. Csomó érdekes vers van!
2020. okt. 13. 10:52
 15/21 anonim ***** válasza:

Én láttam egy ateistával való vitáját Gergelynek, ami alapján nem győzött meg a vallás, azon velül a kereszténység helyességéről. Az meg, hogy a Bibliát adó egyik legősibb felekezetet, a Katolikus Egyházat krtizálja, szintén komolytalanná teszi. Egyháztörténelmi szemszögből a protestantizmus egy szakadár irányzat.

Ateista vagyok.

2020. okt. 13. 11:23
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy miért baj, hogy 20-25 év múlva, Jézus halála után írták meg az Újszövetséget? A festőket is haláluk után kapják fel?

Pl. nézzétek meg Van Gogh-ot. Addig életében mindenki ide-oda rugdosta, utána 30 év múlva egy festőzseni lett. Életében még a 10 éves is kiröhögte a festményét. Azt mondták neki ők is tudnak ilyet festeni. Érdemes a róla készült filmet megnézni. Lehangoló, de megéri.

2020. okt. 13. 12:29
 17/21 anonim ***** válasza:

Tudod, az a különbség, hogy ilyenkor megmarad a festmény.

Jézusnak meg nem maradt meg a lábnyoma a vízen.

2020. okt. 13. 12:47
 18/21 A kérdező kommentje:
Az a mola liza hamisítvány! Az évek során átváltoztatták a festményt! Igazából egy meztelen nő volt a képen, de aztán a készítő eldobta a képet, és mást csinált! és nem is davincsi a neve, hanem nevincsi! :D Ennyi erővel...
2020. okt. 13. 12:52
 19/21 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy az Újszövetség NEM történelmi dokumentum, hanem vallasi, szent irat. Vagyis nem hiteles. Az pedig, hogy Jézus neve először ezekben jelenik meg, már gyanúra ad okot.

2020. okt. 13. 12:53
 20/21 anonim ***** válasza:
2#, Jézus hogy reagálna rá? Szeretné őket, megértené őket. Az emberek spirituálisan éretlenek, és nagyon keveset tudnak magukról és a világról. Nem csoda, hogy félnek és utálkoznak.
2020. okt. 13. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!