Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóban ezt hiszik az ateisták?

Valóban ezt hiszik az ateisták?

Figyelt kérdés

Erről a mondatotról van szó, és az ilyen véleményt már hallottam mástól is: "A bibliát a papság írta még a reformációkor is. Befolyásolták."

Akik ezt állítják, azok nem szoktak utána járni dolgoknak?

2020. okt. 10. 13:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
54%
10. Oké és szerinted a történelem mennyire hiteles? Azt mondanak amit akarnak. Nem voltak ott nem tudják bizonyítani 100osan, csak találgatás. Az egyszerű gondolkodás mióta utánna járás? 2es voltam.
2020. okt. 10. 17:31
 12/17 A kérdező kommentje:
Akkor Nagy Sándor sem létezett szerinted. Viharos taps neked.
2020. okt. 10. 17:43
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
12. Ennyi erővel amit te állitasz jézus se xd
2020. okt. 10. 19:23
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy meg szánalmas, hogy inkább azzal védekezel, hogy azonnal meghazudtolsz, hogy egy ekkora baromságot én találok ki, hogy lejárassak olyanokat, akik ugyanezt hiszik"

Az fel se tűnt neked, hogy esetleg trollkodik? Meg honnan tudod, hogy ateista, nem más vallású? Én is írok néha hülyeségeket, de nem gondolom komolyan. De még ha igazad is lenne, akkor is egy emberről van szó. Ha mondjuk az ateisták 70%-áról szólna a kérdés, statisztikával alátámasztva, akkor lenne alapja, de egy no name fórumozó miatt ezt kiírni, provokáció. Szóval te vagy a szánalmas. Ennyi erővel én is kiírhatnék egy kritikai kérdést a kereszténységről, egy itteni buta hívő miatt.

2020. okt. 10. 21:01
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
12. Sok eszed van látszik...
2020. okt. 10. 21:28
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem, ez azért ebben a formában nem igaz. Az igaz, hogy a katolikus püspökök válogatták össze a könyveket, hogy melyek szereljenek benne és melyek ne. Ez egy több évszázados folyamat volt.

Tehát nem írták, hanem összeválogatták.

A reformáció abból a szempontból hozhatott változást, hogy míg a katolikusok számára a LXX , Vulgata és korai héber szövegek voltak meghatározók, addig a protestánsok helytelenül inkább a kései (X. század) masszoréta szövegeket kezdték használni.

2020. okt. 10. 22:58
 17/17 anonim ***** válasza:
45%

A Bibliát bizonyított, hogy "befolyásolták", vagyis kicsit átírták néha - de alapvetően nem a papság írta.

Aki ezt állítja, az buta, a világnézetétől függetlenül.

2020. okt. 11. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!