Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valóban ezt hiszik az ateisták?

Valóban ezt hiszik az ateisták?

Figyelt kérdés

Erről a mondatotról van szó, és az ilyen véleményt már hallottam mástól is: "A bibliát a papság írta még a reformációkor is. Befolyásolták."

Akik ezt állítják, azok nem szoktak utána járni dolgoknak?

2020. okt. 10. 13:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
61%
Kérdező sem járt utána saját álláspontjának ?
2020. okt. 10. 13:37
 2/17 anonim ***** válasza:
70%
Szerinted, hogyan kellene ennek a mondatnak a bizonyításához vagy cáfolásához utánna járni? Esetleg vissza menni az időben vagy megkérdezni az egyházat akik nyilván csak "bizonyítani" fogják, az ateisták pedig nyilván "cáfolni". Mit takar az, hogy utánna járni?
2020. okt. 10. 13:46
 3/17 anonim ***** válasza:
73%

Nem hisszük ezt, csak lehetnek köztünk olyanok, akik nem jártasak a vallási kérdésekben.

De velem pl. eléggé megjárják a hívek, amikor hitvitát nyitnak, mert sokkal jobban ismerem a Biblia keletkezéstörténetét, mint a hívők.

Mellesleg adhatnál forrást is, hogy pontosan mikor, hol mondta ezt egy ateista. Nem csak te találtad ezt ki most?

2020. okt. 10. 13:58
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Miért, Károli Gáspár pl. nem pap volt?
2020. okt. 10. 14:29
 5/17 anonim ***** válasza:
22%
Nem értem miért lettem lepontozva? (2es)
2020. okt. 10. 14:51
 6/17 anonim ***** válasza:
8%
5#, a mit akar az utána járni-s rész miatt.
2020. okt. 10. 15:08
 7/17 anonim ***** válasza:
6 miért mi ezzel a baj? Hogy megkérdeztem mire gondol az alatt, hogy utánna járni? Ez miért baj?
2020. okt. 10. 15:22
 8/17 A kérdező kommentje:

3# https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

18. válasz.

Amúgy meg szánalmas, hogy inkább azzal védekezel, hogy azonnal meghazudtolsz, hogy egy ekkora baromságot én találok ki, hogy lejárassak olyanokat, akik ugyanezt hiszik.

2020. okt. 10. 17:21
 9/17 A kérdező kommentje:
1# Utánajártam. Ezért tudom, hogy ez az állítás egy hatalmas ostobaság. Plusz még a reformáció előtt már volt Biblia fordítás, tehát nem akkor írták, papok. Papok pedig a katolikus egyházban vannak, a reformáció viszont protestáns felekezeteket alkotott. Lám, még ennyit sem tudtok. Sajnálatos. Akkor ilyeneknek minek magyarázzam a Biblia keletkezését?
2020. okt. 10. 17:23
 10/17 A kérdező kommentje:
2# Egyszerű gondolkodással és történelmi ismeretekkel. Szomorú, hogy fel sem merült benned.
2020. okt. 10. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!