Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed?

Mi a véleményed?

Figyelt kérdés
Sziasztok ha valaki nem jár semmiféle közösségbe csak otthon imádkozik, bibliát olvas stb azt az Úr ugyan úgy hallja mivel Mindenható! Régen hit gyülibe jártam. Meg vagyok keresztelve, erkölcsös életet elek, sose cigiztem, nem drogoztam, nem alkoholizàltam, szeretet bekessegre törekszem. Minden nap elmondok egy mi Atyankat, Istennek hálát adok Az Úr Jézus nevében, ha vetkezem bocsánatot kerek! És így sokkal jobban érzem magam mint a gyülibe ahol ugrálnak kiabalnak mint a hülyék az emberek, Isten nem azt akarja hogy őrjöng orditsal verd magad hanem tiszta szívből imádd őt naponta, Imadkozz, szépen nem pedig őrjöngj! Szóval jobb így h nem járok gyulibe! Mi a véleményed erről? Van aki otthon imádkozik és bibliát olvas? Elsősorban olyanok válaszát várom!
2020. okt. 3. 20:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele. Persze becsapni se akarom magam és senki se csapja be magát, hogy ő már igaz szent ember, azért mert Bibliát olvas, de ez nem azt jelenti, hogy gyülekezetbe vagy templomba kötelező lenne járni. "Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, én ott vagyok köztük."
2020. okt. 3. 20:13
 2/6 anonim ***** válasza:

HaHa elfogadod Isten szavát, a Bibliát, mint ami útmutató a keresztény élethez, akkor elkell gondolkodnod ezen, és az első századi mintán.

Egyébként Isten minden korban megszervezte, hogy az emberek összejöjjenek és mutassanak be imádatot neki, olyan soha nem volt, hogy mindenki otthon ült.

(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

Vajon hogy tesz eleget ennek, ha nem jár összejövetelre, nem ismeri a hittestvéreit, igy nem is tudják egymást bátoritani, kitartásra ösztönözni, támogatást nyújtani?

2020. okt. 3. 20:16
 3/6 KZitus ***** válasza:

Szia

Amit teszel, az dicséretes, mert ma kevesen adnak ezekre az értékekre, amit képviselsz. Már csak tovább kell kutatnod Krisztus tanítását, és azt tenned, amit Urad, megváltód kér tőled. Az első században is voltak hozzád hasonló gondolkodású emberek. Részben tették amit elvárt tőlük Isten, de azt nem pontosan tették, ezért azt írta Pál apostol az ilyen emberekről: „Van bennük buzgóság Isten iránt, ámde nem a pontos ismeret szerint; mert nem ismerték meg Isten igazságosságát, hanem a sajátjukét igyekeztek megerősíteni, s nem rendelték alá magukat Isten igazságosságának.” Róma 10:2,3

Közben figyelj arra, hogy mindent pontosan úgy tegyél, amire tanítanak ők ketten: a Teremtőd, és Jézus Krisztus. Ha ezt teszed, beteljesedik rajtad Malakiás (3:18) próféta írása:"Ti pedig újra látni fogjátok a különbséget az igazságos és a gonosz között, aközött, aki szolgálja Istent, és aközött, aki nem szolgálja őt.”

2020. okt. 3. 20:19
 4/6 anonim ***** válasza:
44%
Abban semmi erkölcsös nincs, hogy egy noname fórumon szidsz másokat. Az pedig igen beszédes, hogy számodra nem az Istennel való kapcsolat a fontos, hanem az, hogy SAJÁT MAGAD SZERINT jól viselkedsz. Te valami miatt rászálltál a hitgyülire, de látványosan semmi infód nincs a hitről. Már csak az a kérdés, hogy mire jó ennyit hazudni?
2020. okt. 3. 21:12
 5/6 anonim ***** válasza:
49%

Elég bugyuta álláspont és nem biblikus. A keresztény hitet a maga teljességében nem lehet otthon gyakorolni. Ha lehetne, akkor az első évszázadok szent vértanúi nem vállalták volna a súlyos veszélyt, hogy a katakombákban összegyűljenek szentmisére, az Eucharisztia megünneplésére. Az is szép dolog, hogy te imádkozol bűneid bocsánatáért, de Jézus az apostoloknak, illetve általuk utódaiknak, a püspököknek adta a kulcsok hatalmát és nem neked:

"Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad."

Erre szokták mondani, hogy "hívő a maga módján", mert nem Krisztus az apostolai szerint, az is biztos.

2020. okt. 3. 21:47
 6/6 anonim ***** válasza:
63%

Hát nézd, egy lépéssel előrébb vagy, annyi biztos. Csak azt ne felejtsd el, hogy Isten nem arra hív el, hogy csak egyedül, magányosan szolgáld őt a szobád csendjében. Erre is szükség van, ez kétségtelen. De szükségünk van a közösségekre.

Jézus sem csak kettesben találkozott a tanítványokkal, hanem egy közösséget formált belőlük.

Csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlen jársz rossz úton, de majd egyszer folytatnod is kell azt az utat. Azt viszont nem szeretném megmondani, hogyan élj, hisz ez a te utad.

2020. okt. 3. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!