Keresztények akik vártatok a szexszel a házasságig, nincs bennetek olyan vágy, hogy milyen lehetne más nővel /férfival?
Én szeretnék várni a hazassagig tényleg, hívő lány vagyok, 24 éves és szűz. De félek, miután meghazasodtam, megkivannek más férfiakat is és kíváncsi lennék mással milyen lehetne.. Vagy olyan érzésem lenne, mintha nem éltem volna eleget, nem éltem volna ki magam, mintha megfosztottam volna magam valamitol. Nem akarom ezt érezni, mégis ezt érzem. Tudom, hogy a házasságon kívüli szex bűn és Isten eliteli. De akkor hogy kuzdjem le magamban ezeket a vágyakat? Ti hogy birkoztok meg ezzel?
Légyszíves csak HÍVŐK válaszoljanak, mert olyanok valaszara nincs most szükségem, akik csak lehordanak, hogy ez mekkora baromság. Köszönöm, tudjuk, tisztában vagyok vele, hogy a világnak erről mi a véleménye, de nem érdekel!
Köszönöm azoknak a hívőknek, akik segíteni tudnak ebben, és hogy mondjuk ők hogy birkoztak meg hasonló érzésekkel.
Privátban is szívesen beszélgetnék hívőkkel, mert eléggé egyedül érzem magam ezzel és nem tudom megbeszélni senkivel és csak emesztem magam folyamatosan.
Előre is köszönöm a válaszokat!
24N
Azért nem megyek már bele, mert láthatóan litaniakat írsz és minden kommentemet újra bemasolod majd kijelented mit csinálok, mit érzek, mit hogy gondolok, csak hogy bizonyitsad igazadat.
Ezért fölösleges írnom többet,csak hogy legyen mit újra bemasolnod.
Mansour 37
"Továbbá, a Biblia sokszor és egyértelműen elítéli a házasságtörést. Viszont olyan fogalmat, hogy "házasságon kívüli szex", a Biblia nem ismert, így ezzel kapcsolatban nem is mond semmit."
Teljesen igazad van.
A Biblia semmit nem mond a házasság előtti szexről.
Az ilyen "tisztaság meg házaságy maradjon beszennyezetlen azt is jelenti, hogy előtte sem", ezek egyéni értelmezések.
egy másik rovatban irta ezt valaki:
"Lelkész vagyok. Nincs semmi baj vele. Ha szeretik egymást es mindkét fél akarja akkor nincs. ... és persze ne valami brutálisat csináljanak ami pl. egyenesen kockázatokat rejt magában.
A lenyeg h varj vele...ne az elso honapban fekudjetek le. Ha mar hazassagon kivul szeretkeztek (igen igy hivjak azt a sexet ami nem csak farkalasbol all. hanem tobbet pl szerelmet is) akkor legalabb egy nehany honapja tartson, erezd ugy h lehet h o az igazi. Ha azt se erzed h o az igazi (meg az elso honapokban sem) akkor ne csinald mert akkor tenyleg csak osztonbol csinalod mert jol esik es akkor csak dugas lesz nem szeretkezes."
(persze azt mindenki mondhatja, hogy lelkész, de más lelkésztől is hallottam hasonlót. csak finomabban mondva.)
#36 #42 vagyok
Ettől még ez nem azt jelenti, hogy jó dolog, ha valaki kitombolja magát. (Lehet nem is te írtad, hogy ki akarod magad tombolni, de nem olvastam végig annyira, bocsánat)
Alapvetoen a szex egy elvezetes jo dolog. Hazassagon kivul is elvezetes es hazassagon belul is. Ugyanakkor ezek csak a testi szemszogei a szexualitas kerdesenek. Lelki es szellemi szempontbol kifejezetten karos a hazassag kivuli szex. Szamtalan statisztika van arra vonatkozoan, hogy akik hazssag elott “ki eltek magukat”, ott
joval nagyobb az elvalasok szama es még sorolhatnam.
Jezus megmondta, hogy lesznek kisertesek a foldon. Mindenkit vonz a vilag es a vilag gonoszsaga, hiszen a bűn szamtalan gyonyort tartalmaz.
Viszont azt erdemes szemugyre venni, hogy ez a gyonyor nagyon megtudja mergezni az embert es hosszu tavon leepiti.
Ezt a vagyat, amirol beszelsz kerdezi nem lehet eltuntetni de Isten kezebe lehet adni, hogy ő gondoskodjon az eleted ezen szegmenserol is. Azaz ha folyamatosan elsz szellemi eletet, szovetseget kotsz a szemeddel akkor nem leszel ennyire kielezve a tisztaltalan indulatoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!