Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények akik vártatok a...

Keresztények akik vártatok a szexszel a házasságig, nincs bennetek olyan vágy, hogy milyen lehetne más nővel /férfival?

Figyelt kérdés

Én szeretnék várni a hazassagig tényleg, hívő lány vagyok, 24 éves és szűz. De félek, miután meghazasodtam, megkivannek más férfiakat is és kíváncsi lennék mással milyen lehetne.. Vagy olyan érzésem lenne, mintha nem éltem volna eleget, nem éltem volna ki magam, mintha megfosztottam volna magam valamitol. Nem akarom ezt érezni, mégis ezt érzem. Tudom, hogy a házasságon kívüli szex bűn és Isten eliteli. De akkor hogy kuzdjem le magamban ezeket a vágyakat? Ti hogy birkoztok meg ezzel?

Légyszíves csak HÍVŐK válaszoljanak, mert olyanok valaszara nincs most szükségem, akik csak lehordanak, hogy ez mekkora baromság. Köszönöm, tudjuk, tisztában vagyok vele, hogy a világnak erről mi a véleménye, de nem érdekel!

Köszönöm azoknak a hívőknek, akik segíteni tudnak ebben, és hogy mondjuk ők hogy birkoztak meg hasonló érzésekkel.

Privátban is szívesen beszélgetnék hívőkkel, mert eléggé egyedül érzem magam ezzel és nem tudom megbeszélni senkivel és csak emesztem magam folyamatosan.

Előre is köszönöm a válaszokat!

24N

2020. szept. 30. 01:11
1 2 3 4 5
 1/49 A kérdező kommentje:

Még egy dolog van amit nem értek..

Pál a Bibliaban azt mondja, hogy aki nem tud uralkodni a vágyain, inkább házasodjon meg minnel hamarabb,mert jobb házasságban élni, mint égni!

Valahogy így fogalmaz a Bibliaban.

De nem értem, most Isten szerint jó az, ha beleszalad egy fiatal akár egy meggondolatlan házasságba azért, hogy ne paraznalkodjon? A gyülekezetben ismerek olyan párt, aki 1 év után osszehazasodott, mert nem birtak volna várni a szexszel.. Na és ha kiderul 1 évvel később, hogy mégsem illenek össze? Akkor Isten erre mit mond? Nem is értem, hogy lehet valakit arra buzdítani, hogy gyorsan házasodjon meg, ha nem bír magával.. Ez talán még nagyobb bajokat is tud szülni, ez a meggondolatlansag.

Isten erre nem gondolt?

2020. szept. 30. 01:28
 2/49 anonim válasza:
63%
Közel 40 éves vagyok már, elején sokat szenvedtem ezzel, most már nagyon boldog vagyok,hogy feleségem az első és egyetlen. Persze most is vannak gondolataim erről de remélem hogy ki fogok tartani.
2020. szept. 30. 05:23
 3/49 anonim ***** válasza:
59%
Az haggyán, de amikor majd kiderül, hogy a férjednek mikropénisze van és béna is az ágyban, na az lesz majd a meglepetés!
2020. szept. 30. 05:42
 4/49 anonim ***** válasza:
56%
Higgy Istenben nyugodtan. De nem tudom tudtad-e, hogy a bibliát emberek írták, nem Isten.
2020. szept. 30. 05:43
 5/49 anonim ***** válasza:
64%
Nem érdekel milyen más férfival. Tökéletesen elégedett vagyok a férjemmel. Ribi pedig nem voltam és nem is leszek
2020. szept. 30. 07:05
 6/49 anonim ***** válasza:
58%

Vajon mit érzek az iránt az ember iránt, akivel az életemet szeretném leélni?

Ha már a házasság előtt ilyen gondolatokat engedek be az elmémbe.

2020. szept. 30. 07:28
 7/49 anonim ***** válasza:
58%

Akik nem szüzen házasodnak, azok is megkívánhatnak/megkívánnak másokat a házasságuk alatt is. Tehát ez nem ellenérv a szüzesség ellen.

"De akkor hogy kuzdjem le magamban ezeket a vágyakat? Ti hogy birkoztok meg ezzel?"

Csak a fanatikusok állíthatják, hogy megbírkóztak ezzel, legyőzték ezeket a vágyakat. A hívő ember mindig kísértéseknek van kitéve, uralkodni kell ezeken, féken tartani, nem legyőzni.

2020. szept. 30. 08:38
 8/49 Mansour ***** válasza:
79%

"De nem értem, most Isten szerint jó az, ha beleszalad egy fiatal akár egy meggondolatlan házasságba azért, hogy ne paraznalkodjon?"

Nem Isten szerint, hanem Pál szerint. Aki mellesleg úgy gondolta, hogy még az ő életében, vagy nem sokkal az után vissza fog térni Krisztus.

Másrészt a Biblia keletkezésének korában többnyire 15-20 éves kor között házasodtak az emberek, és nem feltétlenül saját elhatározásból, illetve nem biztos, hogy azzal, akivel szerettek volna. A Biblia semmit sem ír arról, hogy ez így nem lenne helyes.

"De félek, miután meghazasodtam, megkivannek más férfiakat is és kíváncsi lennék mással milyen lehetne.. "

Mert most nem? A házasság semmin nem fog változtatni. Ha most nem kívánsz mást, akkor utána sem fogsz. Ha meg igen, akkor meg nem mindegy, hogy házasságon belül vagy kívül küzdesz ezzel?

2020. szept. 30. 08:38
 9/49 anonim ***** válasza:
41%
Pál apostol a nőgyülölők archetipusa.
2020. szept. 30. 08:46
 10/49 anonim ***** válasza:
65%
8. tökéletes válasz
2020. szept. 30. 08:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!