A mennyországba kerülhetnek bűnösök, vagy olyan emberek, akikben benne van a bűnre való hajlam?
Ha igen, akkor a mennyországban bűn van?
Ha nem, akkor Jézus miért várja meg a halálunkat a szabadításhoz?
Csak ilyen emberek kerülhetnek a Mennyországba, mert csak ilyen emberek léteznek, nincs nagy választék. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy a Mennyországban nem lesz bűn. Hogy hogyan fogja ezt Isten megoldani? Nem tudom, legyen ez az ő gondja.
Sok mindent nem tudok, hogyan old meg Isten, de mégis megoldja. Pl. hogyan lehetséges, hogy Isten meghagyja az emberek szabad akaratát, és ennek ellenére a Biblia kijelenti, hogy Isten az ég és a föld mindenható ura (azaz mindent az kontrollja alatt tart).
üdv Stefán
Stefán, a mennyországban már nincs emberi akarat. Ott mindent Isten szeretete hat át, és ez olyan erős lesz, hogy aki vétkezett és bűnös szégyellni fogja magát, holott testi életében még a szégyen érzését is el tudta nyomta magában. (De élete lepergése közben már látni fogjuk.)
Aki nem vétkezett az Isten ragyogó fényességét kibírja, és részesül szeretetében, aki nem tudja a földön megtisztitani magát, az mérhetetlenül sajnálni fogja, hogy nem tud Isten szeretetében részt venni.
A törvények a földi hatalom eszköze, mellyel az emberek egyediségét korlátozzák, más szóval birkásítják, butítják. Persze szükség van törvényre a biztonság, tervezhetőség érdekében.
Jézus azt mondta gondolkozz légy önmagad, egyedi. Láss tisztán, tudd minek mi a következménye alakítsd magadnak a sorsodat, teremtsd meg a mennyországodat, élj tudatosan (ne legyél birka). "Döntsétek el én vagyok a szombatért, vagy a szombat van én értem". Ha átlátod a tetteid következményeit és tudod, hogy amit teszel több örömöt hoz az érintetteknek, mint szenvedést akkor nem számít a törvény. Aki csak a törvényt szajkózza, azt Jézus vaknak nevezte.
A tanítványok még nem értették a világot, nem voltak olyan szinten tudatosak, hogy Jézust követni tudták volna oda ahová ő elmegy. A tudatosságnak nincs határa végtelen mértékben fejleszthető, hisz Isten is végtelen. Jézus megmutatta tanítványainak a fejlődés útját, de járni rajta mindenkinek magának kell képességei szerint. Az hogy nem értek el egy bizonyos szintet, az egy dolog. Nem azt jelenti, hogy bűnösök voltak.
A menyországba nem lehet bekerülni. Emberből előbb szellemi lény lesz, majd multidimenzionális létező, majd amikor lélekké fejlődik, automatikusan a menyirszág része lesz a többi végtelen számú tudattal egyetemben. Mondhatni, hogy van bennünk bűnre való hajlam, mert a szenélyiségünk része, de mindenki tökéletes és végtelen.
Szóval abmenyorszégban van is és nincs is bűn. A bűn maximális sűrűségű formájában létezik, harmóniában minden mással.
Mert amíg még élünk, tovább fejlődünk. Meg ha már valaki végzett e dimenzióval, akkor sem feltétlen hal meg egyből, mert még szükség van rá.
Bűnösen, megváltatlanúl senki sem kerülhet a Mennyországba, Isten országába!
Jézus azért jött, azért halt meg és azért hírdette az Isten Evangéliumát és azért jött el Pünkösd napján az Isten kegyelmének, megbocsátásának és szeretetének a Szent Szelleme, hogy még itt ebben az életben az ember megbocsátást nyerjen, kegyelembe essen stb.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!