Szerintetek mennyire igaz az az állítás hogy a székely férfiakra a mai napig sokkal jellemzőbb a vadság meg az erőszakra való hajlam mint a többi magyar alcsoporthoz tartozó férfiakra?
Jópár Székely palit ismerek, de kb mindre igaz a következő:
Galamblelkű, barátságos, nem beszél csúnyán, segítőkészek.
Akikről írtál, azok inkább a mélymagyar átlag.
Semennyire. Köztük is van mindenféle ember.
De nem is az erőszakosságot szokták rájuk mondani sztereotípiaként sem, hanem inkább karakának, vállalják a véleményüket, de ez nem erőszak.
A volt párom, aki székely származású (nem alcsoportbeli), egy otthonról hozott bicskájával fenyegetett meg, amikor kérdőre vontam az egyre gyakoribb hétköznapi piálásai miatt.
Szerintem nagyon jó színészek és sunyi, kétszínűek. A volt párom is megvárta, hogy külön lakásba költözzük, és ott kezdődtek csak a bántalmazások. Addig őt is mindeki galamblelkűnek, meg barátságosnak tartotta (Aki nem tudja, mi történt, az szerintem a mai napig ezt hiszi róla).
Olyankor is gyakran agresszív lett, amikor elmondtam a véleményemet, ami neki nem tetszett.
Nagyon jól el tudják adni magukat, ha az érdekük úgy kívánja.
Ő 40 év alatti. A fiatalabb generáció TALÁN (reméljük!) már nem ilyen mentalitású lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!