Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények akik vártatok a...

Keresztények akik vártatok a szexszel a házasságig, nincs bennetek olyan vágy, hogy milyen lehetne más nővel /férfival?

Figyelt kérdés

Én szeretnék várni a hazassagig tényleg, hívő lány vagyok, 24 éves és szűz. De félek, miután meghazasodtam, megkivannek más férfiakat is és kíváncsi lennék mással milyen lehetne.. Vagy olyan érzésem lenne, mintha nem éltem volna eleget, nem éltem volna ki magam, mintha megfosztottam volna magam valamitol. Nem akarom ezt érezni, mégis ezt érzem. Tudom, hogy a házasságon kívüli szex bűn és Isten eliteli. De akkor hogy kuzdjem le magamban ezeket a vágyakat? Ti hogy birkoztok meg ezzel?

Légyszíves csak HÍVŐK válaszoljanak, mert olyanok valaszara nincs most szükségem, akik csak lehordanak, hogy ez mekkora baromság. Köszönöm, tudjuk, tisztában vagyok vele, hogy a világnak erről mi a véleménye, de nem érdekel!

Köszönöm azoknak a hívőknek, akik segíteni tudnak ebben, és hogy mondjuk ők hogy birkoztak meg hasonló érzésekkel.

Privátban is szívesen beszélgetnék hívőkkel, mert eléggé egyedül érzem magam ezzel és nem tudom megbeszélni senkivel és csak emesztem magam folyamatosan.

Előre is köszönöm a válaszokat!

24N

2020. szept. 30. 01:11
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
52%

Azt akartam még irni a kerdezonek, hogy (ha jol ertem, ez a 3. alkalom, hogy ezt megkerdezed?) nyilvanvaloan az kinozza, hogy ellentmondast lat a sajat intuicioja, jozan esze es akozott, amit a vallasos hite eloir, es ebbe kicsit beleragadt. Innen jonnek ilyen kerdesei, hogy "Isten erre nem gondol?", "hogy gondolja ezt Isten?", "Isten nem gondol a ma emberere."

Ezt (a kognitiv disszonanciat) ugy probalja lekuzdeni, hogy be akarja bizonyittatni maganak, hogy az intuicioja es a jozan esze teved, es sokan meg fogjak erositeni abban, hogy ez mindenkeppen igy van jol, hogy varni kell az eskuvoig es nem jarnak vele problemak. Rendben van.

Ehhez pont a megfelelo korban vagy, es ezt igy vagy ugy, csak Te tudod eldonteni, csak Te tudod, neked mi a megfelelo életterv.

Par dolgot akartam meg irni, hatha olvassa meg valaki rajta kivul:

1. az ilyen tanacsok mogott, hogy "Isten annak a ket embernek teremtette a szexet, akivel leelik az eletuket, egymast szeretik, es ezzel megkoronazzak a szerelmuket, es csak egymasnak adjak oda magukat" azert lassatok azt is, hogy a Biblia koraban tobbnejuseg volt, es a Biblia nem irja azt, hogy az rossz. Akkor honnan jon ez az elv, hogy csak ket szerelmes ember?

2. Elgondolkodva a kerdesen, vegul is az lehet hatranya annak, aki nem var, ha a vegen olyan part talal maganak, akinek nem tetszik majd az, hogy o mar nem szuz. Ebben igaza van.

3. amikor ezeket a "kiélem magam" stb. kifejezeseket olvasom, olyan, mintha csak 2 valtozat lenne: vagy "bulizok, egyejszakas kalandokra szedek fel pasikat reszegen, reggel meg pislogok, mint legy a lisztben, hogy ki ez" vagy "mindenkeppen szuzen megyek ferjhez, akarmi lesz".

A két szélsoség kozott azért nagyon sok átmenet van. Létezik olyan, hogy egészséges erotika két egymáshoz ragaszkodó, oszintén szerelmes ember kozott, eskuvo elott is.

4. mivel kulfoldon elek, nekem még furcsább látni ezt - az en felekezetem, de itteni masok is, nem tanitjak direktben azt, hogy varni kell az eskuvoig. Sot, az enyem azt sem tanitja, hogy a Bibliat mindenképpen szo szerint kell venni: KOMOLYAN kell venni, de nem mindent szo szerint. Nalunk 3 alapja van a hitgyakorlasnak: a Biblia, a józan ész és a hagyományok. A józan ész azt jelenti, hogy ki tudom emelni a Bibliát a kontextusból az ókori kultúrtorténet ismereteben, és a mai élethez igazítom, aszerint, hogy Isten szeretetrol szóló tanításának mi felel meg legjobban. Ehhez imádkozni kell és a Szentlélek vezetését kérni.

De ezen kivul meg sok mas felekezet mondja azt kulfoldon, hogy ez nem kotelezo torveny, es ezek az egyhazak is a Biblia es Isten torvenyei alapjan gondolkodva jutottak el ehhez. Ezt hogy csinálták akkor?

5. Olyan is van, hogy valaki megnehezíti magának a párválasztást azzal, hogy sokáig szuz marad.

2020. okt. 1. 22:15
 32/49 anonim ***** válasza:
21%

Ja, kerdezo! :-)

csak most latom a 25-stol

"Nem tudom mi a megoldás erre.. Most tényleg ki kellene tombolnom magam? De hívő szemmel az meg nem helyes.. Franc tudja.. Keresztények nem nagyon kommenteltek, hogy ők mit gondolnak erről."

1. nem kell magadat "kitombolnod"

Legyen egy normalis parkapcsolatod, akivel szeretitek egymast, es ha ugy gondoljatok, lehet testi kapcsolatotok is. Es ha nem o az igazi, akkor szakitotok, es probalkozhatsz tovabb. Lehet, hogy az elso lesz a vegleges, lehet, hogy az otodik.

Mint fent írtam - ne ilyen "kitombolás" meg "kiélés" szavakkal fogalmazd meg, akkor persze, hogy nem lesz "hivo szemmel nézve helyes"...

2. "Keresztények nem nagyon kommenteltek, hogy ők mit gondolnak erről."

az talán nem derult ki, de én pl. keresztény vagyok

(hát, volt aki azt írta, hogy várt és nem maradt le semmirol

én meg írtam, hogy nem vártam és nem bántam meg

most ezen elmolyolhatsz :-) )

2020. okt. 1. 22:28
 33/49 anonim ***** válasza:
(17, 21, 23, 24, 31, 32 vagyok)
2020. okt. 1. 23:03
 34/49 A kérdező kommentje:

#33 Érdekes, hogy kereszténynek vallod magad, miközben a Bibliaban egyértelműen kijelentett és bűnnek nevezett dolgokat felulbiralod és azt mondod "belefer".

Nekem ez olyan kereszténység, aki kivalasztja magának, hogy mi az elfogadható és mi nem a számára, még akkor is, ha valamiről egyértelműen ír a Biblia, hogy ne tedd.

Szerintem ez a kenyelemrol szol, semmi másról. A Bibliát nem lehet felulirni és kibujni azzal, hogy "nem kell szó szerint érteni mindent".

Persze, van amit nem.. De ami egyértelműen le van írva és kijelentve, azt ne próbáljuk már meg megmagyarazni.

Hogy hogyan jutottak el a vallási vezetőid ehhez a szemlelethez kérdezed.. Úgy, hogy úgy akarják értelmezni ahogy nekik kényelmesebb az élet és osszemossak elferditett Bibliai tanitasokkal.

Ne haragudj meg, de egy keresztény ember tudja, hogy nem lehet csak a szeretetre hivatkozni, hogy de hát úgyis az a lényeg.. És akkor mellette minden mást folytat. Egy keresztény ember követi Isten törvényét és ahhoz szabja magát, nem az életéhez Istent.

Nekem erről ez a véleményem.

2020. okt. 2. 00:11
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

És ez hogy jutott eszedbe most ilyen hirtelen? :-D

Ha te ebben olyan biztos vagy, akkor minek kérdezgetsz itt, hogy Isten miért nem gondolt a mai emberre?

Meg hogy mi van, ha majd megkívánsz más férfit?

Majd megkívánod és szenvedsz. Hiszen te nem "kényelmes" életet akarsz élni, ugye?

"Egy keresztény ember követi Isten törvényét és ahhoz szabja magát, nem az életéhez Istent." - miután megválaszoltad magadnak a kérdésedet, most már csak be kell tartanod a tanácsodat.

2020. okt. 2. 05:32
 36/49 anonim ***** válasza:
31%

Akkor te sem ismered annyira a Bibliát, mert a Biblia nem a házasságot erőlteti, hogy feltétlenül kell arra várni, hanem a fontosabb, hogy ne mindenkivel feküdj le, hanem arra törekedj, hogy egy ember legyen az életedben, akit szeretsz. A házasság nem a világi szertartásnál kezdődik, az első gyülekezetekbe sem jártak papokhoz és az állammal sem írattak alá papírokat.

2020. okt. 2. 09:34
 37/49 Mansour ***** válasza:
61%

31-esnek igaza van.

A Bibliában hol van az meghatározva, hogy pontosan mi is számít házasságnak és milyen szertartást kell elvégezni a házasságkötéshez? Segítek: sehol. A Biblia adottnak veszi az erre vonatkozó társadalmi szokásokat.

És hol írja elő a Biblia, hogy azzal házasodj, akibe szerelmes vagy, vagy akiről úgy érzed, hogy az "igazi"? Vagy, hogy mikor, milyen életkorban házasodj? Sehol, ezekről a kérdésekről a Biblia semmit nem mond. Ezeket a dolgokat a mindenkori társadalmi szokások határozzák meg.

Továbbá, a Biblia sokszor és egyértelműen elítéli a házasságtörést. Viszont olyan fogalmat, hogy "házasságon kívüli szex", a Biblia nem ismert, így ezzel kapcsolatban nem is mond semmit.

2020. okt. 2. 10:12
 38/49 A kérdező kommentje:

Erre azt tudom mondani, hogy ez eléggé gyermeteg gondolkozás..

Az sincs leirva, hogy ne cigizz és ne drogozz. Mégsem mondanám, hogy Isten jó szemmel nézi, csak mert szó szerint nincs leirva.

Van, hogy máshogy vannak megfogalmazva dolgok, amikből aztán következik a másik gondolat, amiből tudhatjuk, mi Isten akarata.

Pl az, hogy maradj tisztán.. A testetek a Szentlélek temploma, nem a magaitoké és sorolhatnam.

Ebből jól látszik, a tisztaság nem csak az, hogy házasság alatt mással nem feküdj le, hanem előtte is maradj tisztának.

A test a Szentlélek temploma, nincs jogunk karositani magunkat.. Pl cigi, drogok.

De mind1 is, mindenki úgy értelmezi ahogy akarja.

Nekem azzal van bajom, ha valaki úgy állít dolgokat, hogy igazából nem kutatja az igazságot, hanem annyira támaszkodik, hogy "hol van ez leirva?! Ja hogy nincsen?! Akkor nem is kell foglalkoznom a témával, és akkor ennyivel le is tudja"

Nekem erről ez a véleményem.

És félreértés ne essék, én is így gondolkodtam, és kényelmesebb volt mint tovább kutatni. Megnyugtato volt, hogy több dologról nem kell lemondanom és ez és amaz is belefer, mert szó szerint nincs megnevezve. De nem! Ez ennél sokkal összetettebb és nem ennyire egyszerű, hogy nincs leirva és akkor nincs is!

2020. okt. 2. 12:47
 39/49 anonim ***** válasza:
Én nem azt mondom, hogy házasság előtt bárkivel lefeküdhetsz, de a pároddal, aki a házastársad lesz, azzal igen. 37-es is jól írja.
2020. okt. 2. 13:10
 40/49 Mansour ***** válasza:
100%

"Ez ennél sokkal összetettebb és nem ennyire egyszerű, hogy nincs leirva és akkor nincs is!"

Ez így igaz! De itt jön be az értelmezés kérdése. Azt írod, hogy értelmezni kell a szöveget, ahhoz, hogy megtudd, hogy mi Isten akarata. Pontosan. Ha ezt teszed, eljutsz egy egyéni értelmezéshez. Vagy ha nem teszed, akkor elfogadhatod a pap/lelkész/pásztor értelmezését, ami természetesen az adott felekezet vagy irányzat értelmezési keretein belül mozog. És mi lesz enne az eredménye? Megtudod, mi Isten akarata? Nem! Azt tudod meg, hogy SZERINTED vagy a pap/lelkész/pásztor SZERINT mi Isten akarata. És ezzel szerintem nincs is semmi baj. Ha Isten azt akarta volna, hogy az akaratát egyértelműen, félreérthetetlenül, megkérdőjelezhetetlenül ismerjük, akkor egy olyan szent könyvet adott volna a kezünkbe, ami egyértelműen, félreérthetetlenül, megkérdőjelezhetetlenül írja le az akaratát.

"Pl az, hogy maradj tisztán.. A testetek a Szentlélek temploma, nem a magaitoké és sorolhatnam."

Ez egyértelműen kitűnik a Szentírásból, nem igazán lehet másként értelmezni.

"Ebből jól látszik, a tisztaság nem csak az, hogy házasság alatt mással nem feküdj le, hanem előtte is maradj tisztának."

Ez viszont már a te értelmezésed.

"A test a Szentlélek temploma, nincs jogunk karositani magunkat.. Pl cigi, drogok."

Ez is a te értelmezésed. A Biblia nem mondja, hogy nem lenne jogunk erre. Ha van szabad akaratunk, akkor jogunkban is áll bármit tenni. A Biblia csak a következményekre figyelmeztet.

"De mind1 is, mindenki úgy értelmezi ahogy akarja."

Látod, te is erre a következtetésre jutsz... Szóval szerinted ez Isten akarata... :)

2020. okt. 2. 13:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!