Mi jogon tiltják be a szentmiséket?!
Sajnos nálam, Szlovákiában Október 1-től ismét betiltják a nyilvános istentiszteleteket. De mi jogon?! Így lehetetlenné tesz, hogy az Isten akaratát teljesítsük! Hisz Isten mondja is, hogy az Úr napját szenteld meg! Hogyan ha be van zárva a templom? És Jézus mondja , hogy aki eszi az én testem és issza az én vérem az bennem marad és én ő benne. Kérdem én. Hogyan részesedjünk, mi katolikusok az eucharisztiában?!! És persze a miséket betiltják. De az iskolát nem. Ahova többszáz gyerek jár, míg templomba Max 70. És megjegyzem van már 1 nap 3 mise is, hogy ne tömörüljenek az emberek.... Szerintem az államnak nincs joga az egyházban szabályokat hozni. Ugyanígy az egyház sem avatkozik bele az állami ügyekbe!!! Mi a vélemény erről? Mi jogon tiltják be?!
És még így mellékesen az én észrevételem. Anno márciusban mikor zárták be a templomokat? Húsvét előtt. És most mikor zárják be? Karácsony előtt. Legnagyobb keresztény ünnepekkor. Ez is egy keresztényüldözés . Szerintem Teljesen idétlen ez az egész dolog. Ha a keresztényüldözések sem tudták megállitani a keresztényeket abban, hogy összejöjjenek és ünnepeljék az eucharisztiát, most sem fog akadályozni. A vírust meg a Tescoban is el lehet kapni. Válaszokra,véleményekre kíváncsi vagyok!szép estét!
"Ha igazi hívő lennél, akkor teljesen mindegy lenne, hogy hol imádkozol Istenhez."
Ha te igaz hívő lennél, akkor tudnád, hogy ez nem igaz, önbecsapás. Mert Jézus amikor megalapította az Egyházat az utolsó vacsorán, elrendelte az Eucharisztia megünneplését is, amit nem lehet otthon megtenni. Ha valaki nem tud elmenni templomba, akkor Krisztus erre vonatkozó legfontosabb parancsát nem tudja teljesíteni.
Valószínűleg neked szélsőséges keresztények voltak az apostolok is, mert hirdették az Evangéliumot az üldözések ellenére is. Sőt annyira szélsőségesek voltak, hogy vértanúságot szenvedtek, sokszor rettenetes kínok közt. Ilyen szélsőségesek voltak az első századok keresztényei is, akik az egyre véresebb üldözések ellenére is összegyűltek a kenyértörésre.
S persze vannak álkeresztények is, akiknek Jézus, Isten kb semmit se jelent.
36: Ez csúsztatás, ami érvelési hiba.
Te olyan szituációkat írtál le, ahol az üldözöttek saját magukat veszélyesztették csak. Csak tudod jelen esetben a közösségbe járással nemcsak saját magadat teszed ki veszélynek, hanem másokat is. Elmégy közösségbe, elkapod a vírust, neked lehet nem lesz bajod, de a tudtodon kívül is átadhatod valaki másnak.
Édesapám biztosan álkeresztény akkor. Ő a covid előtt minden héten járt templomba, de most ő is felfogta a veszélyt és a kockázatokat, és nem jár. Otthonról néz misét, otthon imádkozik. Jelenleg ezzel nagyobb szolgálatot tesz a világért és mások egészségéért, mint azok, akik együtt vannak a templomban. Ezt kvázi úgy is mondhatnám, Isten akaratát pont azok teljesítik, akik jelen helyzetben nem járnak templomba, hanem otthon gyakorolják a vallásukat.
Nem attól lesz valaki igazi keresztény, hogy minden hülyeséget, ami a Bibliában le van írva, vakon követ. Ez nem kereszténység már ugyanis, hanem vallási fanatizmus.
Részemről itt befejeztem, mert vallási fanatikusokkal teljesen felesleges vitatkozni, a józan gondolkodás eléggé távol áll tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!