Mi jogon tiltják be a szentmiséket?!
Sajnos nálam, Szlovákiában Október 1-től ismét betiltják a nyilvános istentiszteleteket. De mi jogon?! Így lehetetlenné tesz, hogy az Isten akaratát teljesítsük! Hisz Isten mondja is, hogy az Úr napját szenteld meg! Hogyan ha be van zárva a templom? És Jézus mondja , hogy aki eszi az én testem és issza az én vérem az bennem marad és én ő benne. Kérdem én. Hogyan részesedjünk, mi katolikusok az eucharisztiában?!! És persze a miséket betiltják. De az iskolát nem. Ahova többszáz gyerek jár, míg templomba Max 70. És megjegyzem van már 1 nap 3 mise is, hogy ne tömörüljenek az emberek.... Szerintem az államnak nincs joga az egyházban szabályokat hozni. Ugyanígy az egyház sem avatkozik bele az állami ügyekbe!!! Mi a vélemény erről? Mi jogon tiltják be?!
És még így mellékesen az én észrevételem. Anno márciusban mikor zárták be a templomokat? Húsvét előtt. És most mikor zárják be? Karácsony előtt. Legnagyobb keresztény ünnepekkor. Ez is egy keresztényüldözés . Szerintem Teljesen idétlen ez az egész dolog. Ha a keresztényüldözések sem tudták megállitani a keresztényeket abban, hogy összejöjjenek és ünnepeljék az eucharisztiát, most sem fog akadályozni. A vírust meg a Tescoban is el lehet kapni. Válaszokra,véleményekre kíváncsi vagyok!szép estét!
A pap közvetlen áldoztatás előtt fertótleníti kezeit, úgyhogy nem kell aggodni :)
Másikmeg utolsónak igaza van, hogy fogják fenntartani a templomot ha bezárják? Március körül mikor be volt tiltva, egy szomszédos plébániának kölcsönt kellett felvennie, úgy tönkrement anyagilag...
"Egy pap akar 4-5 faluban isbtartott miset, olyan kevesen jartak misere."
Ez hogy függ össze? Mert én semmi összefüggést nem látok a tényállításban és az általad levont következtetésben. Hiszen nem azért tartanak 4-5 faluban misét, mert kevés a hívő, hanem mert kevés a pap.
Szerintem mindkettő igaz. Ezekben a kis falvakban nem sok munka van, igy aki teheti elkoltozik Budapestre vagy legalabbis valamelyik varosba. Plusz en inkabb szt tapasztalom h idosebbek járnak templomba, akik evrol evre elfogynak. Igy nem csoda hogy hivobol is es papbol is keves van.
En egyebkent hivokent azt mondhatom, hogy TV-bol is ugyanugy lehet miset nezni, nem kell a hideg templomban ulnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!