Mi jogon tiltják be a szentmiséket?!
Sajnos nálam, Szlovákiában Október 1-től ismét betiltják a nyilvános istentiszteleteket. De mi jogon?! Így lehetetlenné tesz, hogy az Isten akaratát teljesítsük! Hisz Isten mondja is, hogy az Úr napját szenteld meg! Hogyan ha be van zárva a templom? És Jézus mondja , hogy aki eszi az én testem és issza az én vérem az bennem marad és én ő benne. Kérdem én. Hogyan részesedjünk, mi katolikusok az eucharisztiában?!! És persze a miséket betiltják. De az iskolát nem. Ahova többszáz gyerek jár, míg templomba Max 70. És megjegyzem van már 1 nap 3 mise is, hogy ne tömörüljenek az emberek.... Szerintem az államnak nincs joga az egyházban szabályokat hozni. Ugyanígy az egyház sem avatkozik bele az állami ügyekbe!!! Mi a vélemény erről? Mi jogon tiltják be?!
És még így mellékesen az én észrevételem. Anno márciusban mikor zárták be a templomokat? Húsvét előtt. És most mikor zárják be? Karácsony előtt. Legnagyobb keresztény ünnepekkor. Ez is egy keresztényüldözés . Szerintem Teljesen idétlen ez az egész dolog. Ha a keresztényüldözések sem tudták megállitani a keresztényeket abban, hogy összejöjjenek és ünnepeljék az eucharisztiát, most sem fog akadályozni. A vírust meg a Tescoban is el lehet kapni. Válaszokra,véleményekre kíváncsi vagyok!szép estét!
Szerintem az államnak nincs joga az egyházban szabályokat hozni. Ugyanígy az egyház sem avatkozik bele az állami ügyekbe!!!
Talan egy tokeletes vilagvan igy lenne.
Csakhogy eleg sok pelda van arra mikor az egyház olyanba is beleűti az orrát amihez a vallásnak semmi koze.
És állítólag isten mindenütt jelen van, tehat lehet otthon is imádkozni hozzá.
"Micsoda problémáid vannak...
Otthon is tudod a vallásodat gyakorolni"
Ezt már az ókeresztények sem így gondolták. Ők sem tarthattak nyilvános szentmiséket (nyilván az ok egészen más, mint most), de megoldották titokban. Semmiképp sem otthon a négy fal között gyakorolták a vallásukat, hanem közösségben, az Eucharisztia megünneplésével.
Valamelyik vallást biztosan lehet otthon is gyakorolni, de az nem a kereszténység.
Neked aztán halvány lila gőzöd sincs semmiről láthatóan. De akkor minek szólsz bele?
Még nincs október, karácsony még messze van. 84 nap.
Majd áldozni fogsz az éjféli misén!
Addig pedig maradnak az online misék.
Hogy hozzak egy kis örömhírt :D
50 főig engedélyezték a Szentmiséket. :) :)
Te se vagy normális előző. Milyen gazdasági jelentősége van a fociznak? Azon felül, hogy évente elmegy rá több száz milliárd forint és semmi hasznot nem hoz.
A templomokra töredékét se költi az állam és a hívek tartják fenn. Majd akkor írj, ha a stadionokat a szurkolók fogják fenntartani, a pályán rohangáló kétballábasok sok milliós fizetését szintén a szurkolók dobják majd össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!