Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi jogon tiltják be a szentmis...

Mi jogon tiltják be a szentmiséket?!

Figyelt kérdés

Sajnos nálam, Szlovákiában Október 1-től ismét betiltják a nyilvános istentiszteleteket. De mi jogon?! Így lehetetlenné tesz, hogy az Isten akaratát teljesítsük! Hisz Isten mondja is, hogy az Úr napját szenteld meg! Hogyan ha be van zárva a templom? És Jézus mondja , hogy aki eszi az én testem és issza az én vérem az bennem marad és én ő benne. Kérdem én. Hogyan részesedjünk, mi katolikusok az eucharisztiában?!! És persze a miséket betiltják. De az iskolát nem. Ahova többszáz gyerek jár, míg templomba Max 70. És megjegyzem van már 1 nap 3 mise is, hogy ne tömörüljenek az emberek.... Szerintem az államnak nincs joga az egyházban szabályokat hozni. Ugyanígy az egyház sem avatkozik bele az állami ügyekbe!!! Mi a vélemény erről? Mi jogon tiltják be?!

És még így mellékesen az én észrevételem. Anno márciusban mikor zárták be a templomokat? Húsvét előtt. És most mikor zárják be? Karácsony előtt. Legnagyobb keresztény ünnepekkor. Ez is egy keresztényüldözés . Szerintem Teljesen idétlen ez az egész dolog. Ha a keresztényüldözések sem tudták megállitani a keresztényeket abban, hogy összejöjjenek és ünnepeljék az eucharisztiát, most sem fog akadályozni. A vírust meg a Tescoban is el lehet kapni. Válaszokra,véleményekre kíváncsi vagyok!szép estét!

#templom #koronavírus #templomzár
2020. szept. 29. 20:45
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
57%
Nem nagyon ismerem a szlovák viszonyokat, de a kettős mérce mindenhol működik. Sajnos erre nem nagyon lehet mit mondani, vagy ez ellen mit tenni. nagyon szomorú, hogy így van.
2020. szept. 29. 20:52
 2/38 anonim ***** válasza:
50%
Nem csak a templomokat zárják be, hanem majdnem mindent, ahol az emberek zárt térben tömörülnek. A miséken ráadásul a veszélyeztetett korosztály felülreprezentált, így szerintem nagyon jól tették.
2020. szept. 29. 21:04
 3/38 anonim ***** válasza:
41%

Egy forgalmas bevásárlóközpontban, egy népesebb piacon (főleg ha zárt térben van, mint Pesten több csarnok), iskolákban, stb... nem tömörülnek? Sajnos nem járnak annyian a templomokba, hogy ne lehessen szellősen ülni. A miséket szét lehet osztani nem csak vasárnapra, de ott a szombat és a hétköznapok is. Meg lehetne oldani, csak akarat kérdése. Ott olyan akarat volt, hogy ne lehessen szentmisét látogatni.

2020. szept. 29. 21:16
 4/38 A kérdező kommentje:
Az időseknek külön vannak szentmisék. Szombaton vasárnapi jellegű mise. Ráadásul 2 is, hogy még jobban szét tudjanak ülni. És a misék is kB 25 percesek. Hétköznap meg ha annyira akarják zárják be. Legalább a szombati 2 misét hagyják meg, meg a vasárnapi misét. De hétköznap meg csak a egypár néni megy misére. És ők is szét tudnak ülni a templomban úgy, hogy akár a 10 méteres távolság is meg van.
2020. szept. 29. 21:20
 5/38 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk úgy van most, hogy az idősek mehetnek hétköznap is, s így vasárnap nem kell nekik már, hanem el van fogadva számukra. Szóval lenne sok lehetőség, jó megoldás.

2020. szept. 29. 21:24
 6/38 anonim ***** válasza:
51%

Angliában meg sem nyitottak...

Amúgy jól beszélsz.

2020. szept. 29. 21:46
 7/38 anonim ***** válasza:
84%

No6

de, Angliában megnyitották a római katolikus és az anglikán templomokat is

2020. szept. 30. 03:31
 8/38 anonim ***** válasza:
75%
Ez még nem keresztényüldözés, annak nevezni egy sértés a közel-keleti keresztényekre. De jogosnak tartom a felháborodásod.
2020. szept. 30. 04:39
 9/38 anonim ***** válasza:
100%
Megértem a felháborodásodat. Én is az lennék, főleg a kettős mérce miatt. Templom nem, de focimeccs, az mehet. Ott biztos nem fertőz. Ezt úgy írom, hogy hobbiszinten magam is focizom és meccsre is jártam régebben.
2020. szept. 30. 08:27
 10/38 anonim ***** válasza:
16%

Micsoda problémáid vannak...

Otthon is tudod a vallásodat gyakorolni

2020. szept. 30. 10:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!