Mi a véleményetek Reisinger János videóiról?
https://www.youtube.com/channel/UCuqqCflVRswGCsN67ya0rGg/vid..
kérdem, mint katolikus
Szerintem jók a videói, még ha a saját felekezetének a nézőpontját védi is, hisz ő ebben hisz. De melyik az a teológus, amelyik nem húz valamelyik egyházhoz??
A keresztényekkel ez a baj, katolikus, adventista, Jehova Tanú stb. stb. mind azt hiszi, hogy náluk van az igazság. A teljes igazság.
Aki viszont adventistából lesz agnosztikus-ateista, - mint itt az egyik válaszoló, - azt csak sajnálni tudom.
A ló egyik feléről a másikra esett. Valószínűleg soha nem volt élő Isten-kapcsolata. Talán csak felnőtt egy adventista családban.
Én se vagyok keresztény, nem hiszek a kereszténység nézeteiben, de túl sok olyan véletlen volt már az életemben, hogy ne higgyek Istenben vagy legalább is egy magasabb intelligenciában, természetfelettiben.
Ami tetszik még Reisingernél, hogy még ha nem is értek vele 100%-ban egyet, sokat lehet tőle tanulni. Olyan bölcs mondatai, tanításai vannak, amiért már megéri megnézni egy félórás videóját.
Érződik az is, hogy neki van Isten-kapcsolata. Egy hívő, nagy tudású, őszinte ember, kiváló szónoklati képességgel.
Értelmetlenség vitatkozni.
Ő a Biblia isteni ihletettségében hisz, és mivel a Biblia alapján 6 ezer év számítható ki, ő ebben hisz. Mások az evolúciós tanításban, ami már messzire visz a Biblia tanításaitól. Olvasd el ezt:
Nem az alapján fog az ember üdvözülni, hogy miben hitt, hanem hogy hogyan élt. Elég igazságtalan lenne az Isten vagy akármi, ha nem ez alapján ítélne.
Reisinger János egy irodalomtörténész. Ha Babits Mihállyal kapcsolatban szólal meg, arra érdemes nagyon figyelni, mert a téma elismert szakértője és egész biztos, hogy okos dolgot mond.
Viszont nem teológus. Ha a Bibliával kapcsolatban mond valamit, az pont olyan jelentőséggel bír, mint itt bármelyik hozzászóló véleménye. Ráadásul egy elég elfogult vélemény, mivel egy fundamentalista kisegyház tagja (adventista) és ezeket a nézeteket hangoztatja csak. Egész biztos, hogy sokszor ezek is értékesek morális, erkölcsi vonatkozásban, de egyéb teológiai állításaid érdemes kétkedéssel fogadni.
Nem az alapján fog az ember üdvözülni, hogy miben hitt, hanem hogy hogyan élt. Elég igazságtalan lenne az Isten vagy akármi, ha nem ez alapján ítélne.
-ez hülyeség, ha nem hiszel akkor lehetsz akármilyen jó az nem fog menni
Kérdező, szóval ez alapján aki nem keresztény,
lehet buddhista, taoista, hindu, akármi.. akármilyen jó ember, szentelhette az életét az emberiségnek is, mint pl. Gandhi, meg sokan mások, de megy a pokolba, mert a kereszténység ezt tanítja. Hát eléggé meghaladott középkori ostobaságokban hiszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!