Az apostolok gyontattak ès dolgoztattak az első században?
(Példabeszédek 28:13) 13 Aki titkolja, hogy megszegte a törvényt, nem lesz sikeres, aki viszont megvallja, és nem tesz többé ilyet, azzal irgalmasak lesznek.
Inkább örüljön, hogy nem a Mózesi törvény alatt van, ellenben sokkal súlyosabb elbirálást kapna, és kamatos kamattal kell rendeznie a kárt.
A Tiszta lelkiismeretnél nincs jobb altatószer.
Aki pedig már nem rendelkezik lelkiismerettel, az gátkólástalan, és természetes ha másoknak bajt okoz.
Egy lopást,kinek kell meggyonni a papnak vagy a károsultnak?
Esetleg csak a papnak?
Vak vagy esetleg? Ott írta egyik tanú, hogy mind a kettőnek.
"De ha valaki meglopja a másikat,kinek kell meggyonja,a károsultnak vagy a papnak?"
Mindkettőnek. A kettő nem zárja ki egymást.
Vagyis jobban mondva a károsultat kárpótolja, a szentgyónásban pedig megvallja ezt a bűnt. Szerintem leírtam már régebbi kérdésnél, hogy ha valaki az egyház tagja, akkor ha bűnt követ el, akkor kizárja magát az egyházból, tehát vétkezik a közösség ellen is. A bűnök káros hatása nem csak minket mérgez, hanem a közösségünket is. Gyónással helyreáll ez a közösségünk az egyházzal.
11
Valamit nagyon félre értettél.
Én azt irtam, hogy a Bibliai alapelvek elleni bűnt jelezni kell a felvigyázóknak a gyülekezet tisztán tartása végett. És azt hogy ez rájuk tartozik, az nem azt jelenti, hogy a károsult sem tudhat Róla.
Sőt akkor lehet rendesen rendezni eg ügyet.
Akkor megismétlem. A károsultnak joga van visszakapnia azt ami megilleti.
A bűnt rajta és a véneken kivül nem kell elterjeszteni másoknak.
Ugye ez az ige magyarázat vicc volt???
"Jakab 5:14, 15) 14 Beteg valaki köztetek? Hívja magához a gyülekezet véneit, és imádkozzanak érte, megkenve őt olajjal Jehova nevében. 15 És a hitből fakadó ima meggyógyítja a beteget, és Jehova felemeli őt. Ha bűnöket követett is el, Isten megbocsát neki.
Ez arra vonatkozik, amikor valai Bibliai alapelv ellen vét, és nem egy általánosan emberi tökéletlenségből hibázik. Ilyenkor a felvigyázók segitséget nyújtanak neki, hogy felemelkedjen, és Isten megbocsájtó, ha a készség megvan a megbánásra, és a helyreigazitásra."
A szoveg melyik reszebol olvastatok ezt ki,teljesen eroszakolva a leirtakat?
Vannak vicces dolgok de ez nem az.
Jézusom.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!