Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az apostolok gyontattak ès...

Az apostolok gyontattak ès dolgoztattak az első században?

Figyelt kérdés

#Apostolok #Gyontattak #Áldoztattak
2020. szept. 11. 08:13
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
9# Jó, de ezt nem írtad. Azt írtad, hogy ez csak kinevezettre tartozik. Én ezt másoltam be, mint választ, most meg szabadkozol, hogy mégsem úgy van? Még ilyet.
2020. szept. 11. 10:27
 12/41 anonim ***** válasza:

(Példabeszédek 28:13) 13 Aki titkolja, hogy megszegte a törvényt, nem lesz sikeres, aki viszont megvallja, és nem tesz többé ilyet, azzal irgalmasak lesznek.

Inkább örüljön, hogy nem a Mózesi törvény alatt van, ellenben sokkal súlyosabb elbirálást kapna, és kamatos kamattal kell rendeznie a kárt.

A Tiszta lelkiismeretnél nincs jobb altatószer.

Aki pedig már nem rendelkezik lelkiismerettel, az gátkólástalan, és természetes ha másoknak bajt okoz.

2020. szept. 11. 10:32
 13/41 A kérdező kommentje:

Egy lopást,kinek kell meggyonni a papnak vagy a károsultnak?

Esetleg csak a papnak?

2020. szept. 11. 10:38
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

Vak vagy esetleg? Ott írta egyik tanú, hogy mind a kettőnek.

2020. szept. 11. 10:41
 15/41 anonim ***** válasza:
20%
14# Légyszíves ne vezesd félre a kérdezőt! A tanú először azt írta, hogy csakis a kiválasztottaknak szabad elmondani, mert pletyka lesz belőle és csak utána módosította a véleményét, ki tudja miért! Legyél kérlek korrekt a válaszadásnál!
2020. szept. 11. 11:59
 16/41 anonim ***** válasza:
72%

"De ha valaki meglopja a másikat,kinek kell meggyonja,a károsultnak vagy a papnak?"

Mindkettőnek. A kettő nem zárja ki egymást.

Vagyis jobban mondva a károsultat kárpótolja, a szentgyónásban pedig megvallja ezt a bűnt. Szerintem leírtam már régebbi kérdésnél, hogy ha valaki az egyház tagja, akkor ha bűnt követ el, akkor kizárja magát az egyházból, tehát vétkezik a közösség ellen is. A bűnök káros hatása nem csak minket mérgez, hanem a közösségünket is. Gyónással helyreáll ez a közösségünk az egyházzal.

2020. szept. 11. 14:15
 17/41 anonim ***** válasza:

11

Valamit nagyon félre értettél.

Én azt irtam, hogy a Bibliai alapelvek elleni bűnt jelezni kell a felvigyázóknak a gyülekezet tisztán tartása végett. És azt hogy ez rájuk tartozik, az nem azt jelenti, hogy a károsult sem tudhat Róla.

Sőt akkor lehet rendesen rendezni eg ügyet.

Akkor megismétlem. A károsultnak joga van visszakapnia azt ami megilleti.

A bűnt rajta és a véneken kivül nem kell elterjeszteni másoknak.

2020. szept. 11. 15:12
 18/41 anonim ***** válasza:
46%

Ugye ez az ige magyarázat vicc volt???

"Jakab 5:14, 15) 14 Beteg valaki köztetek? Hívja magához a gyülekezet véneit, és imádkozzanak érte, megkenve őt olajjal Jehova nevében. 15 És a hitből fakadó ima meggyógyítja a beteget, és Jehova felemeli őt. Ha bűnöket követett is el, Isten megbocsát neki.

Ez arra vonatkozik, amikor valai Bibliai alapelv ellen vét, és nem egy általánosan emberi tökéletlenségből hibázik. Ilyenkor a felvigyázók segitséget nyújtanak neki, hogy felemelkedjen, és Isten megbocsájtó, ha a készség megvan a megbánásra, és a helyreigazitásra."

A szoveg melyik reszebol olvastatok ezt ki,teljesen eroszakolva a leirtakat?

Vannak vicces dolgok de ez nem az.

Jézusom.....

2020. szept. 11. 16:14
 19/41 anonim ***** válasza:
17# Persze, szerintem is úgy a helyes, hogy a károsult is tud róla, ahogy is valaki a 16. hozzászólásban. Úgy a jó, bizony. Nem kell másoknak csámcsogni rajta, gyón, rendez és helyreáll. És én azt gondolom, hogy ha valakinek felébred a lelkiismeret, hogy bűnt követett el és ezt meg is gyónja, az valódi bűnbánat. Szerintem. És csak az számít, hisz Dávidnál is ugyanezt láthatjuk, mikor olvasunk róla. A bűnbánat a kulcs.
2020. szept. 11. 16:23
 20/41 anonim ***** válasza:
64%
A tolvaj ugyan a papnak és Istennek gyón, de az elégtételben azt a feladatot kapja, hogy ha lehet, vigye vissza a tárgyat, és kérjen bocsánatot az illetőtől, akit meglopott.
2020. szept. 11. 16:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!