Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit gyülekezete milyen közösség?

Hit gyülekezete milyen közösség?

Figyelt kérdés
Tiszteletem mindenkinek! Milyen a hit gyüli? Járt már ott valaki? Véleményeket írjatok akik voltatok már ott! Szerintem a halál után ha a testünk meghal a lelkünk tovább él mert Mennyei Atyànktol Istentől kaptuk! Az unoka bátyám járt oda hit gyülibe, és a családja Ellen hangolták mivel nem “Hívő” a családja ezért az ördögtől vannak azt mondták neki teljesen át mosták neki az agyát
2020. szept. 9. 10:11
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Valami majd lesz halál után, én hiszek benne hogy aki megter, és jó lelkű emberként él nem jut pokolra!!! Áldjon meg az Isten mindenkit
2020. szept. 9. 16:06
 12/16 anonim ***** válasza:
37%

Feltételezés?

Isten szándéka lett volna, hogy azért hoz létre életet, hogy aztán elvegye azt?

Ejnye már, miért gondolsz ilyesmit Istenről? Vajon nem a szeretet inditotta, hogy életet hozzon létre? Azért teremtett volna, hogy aztán meghalj?

Ezt Te sem gondolod komolyan.

2020. szept. 9. 16:08
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem értetetted meg amit ìrtam 12.

Köszönöm a figyelmet.

2020. szept. 9. 19:45
 14/16 anonim ***** válasza:
67%
Ugyanolyan rossz lehet, mint az összes többi pünkösdista szekta. Annyi különbséggel, hogy a hitgyülit tömi az állam pénzzel.
2020. szept. 9. 21:05
 15/16 anonim ***** válasza:
56%

A Hit Gyulekezete egy "amerikai stilusu", uj-protestans, karizmatikus, punkosdista, felekezetektol fuggetlen kisegyhaz.

Amerika tele van veluk (evangelical-nek is nevezik angolul). De Europaban es az egesz vilagon terjednek. Millio van beloluk.

Kivulrol nagyon lazaknak, modern-nek es fiatalosnak tunnek. Rockzene, farmeres polos "pasztor", show-szeru igehirdetes. Vibral a levego. De a tanitasuk borzasztoan konzervativ, merev. A pasztoraiknak nem kell hivatalos iskolat vegezni, mint pl. egy reformatus papnak. Gyakorlatilag barki alapithat ilyet, csak penz kell hozza.

Ugy latszik, Magyarorszagon nem nagyon fogadjak el oket "igazi" egyhaznak. De pl. Angliaban, vagy Finnorszagban is mar 50-60 evesek vannak, akiknek mar a szulei is oda jartak, ok ebben nevelkedtek fel. Angliaban az anglikan egyhaznak is van egy karizmatikus aga (kb. 30 eve).

Szerintem ez olyan "kinek mi valo" dolog. En pont a masik vegen helyezkedem el a keresztenyeknek - konzervativ liturgia, de liberalisabb szellem.

2020. szept. 9. 23:02
 16/16 anonim ***** válasza:
59%

15#

Ez egy szép hsz volt.

2020. szept. 9. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!