Mi történik egy gyülekezeti közösségben? Ha elkezd valaki járni egy gyülekezetbe, mi történik vele a gyülekezetben?
Az ég világon semmi se történik vele.
Max, jól erzi magát, és elmegy máskor is.
Eljárt egybe az egyik barátnőm évekig. Semmi nem történt. Ha nem tudott menni, észre sem vették, de, ha igen, akkor sem, láthatatlan volt, észre sem vették, nem szólt senki hozzá sem.
Van egy másik ismerős, ő nagy gyülekezeti életétbe csöppent, barátságok alakultak, hetente felváltva járnak csoportosan egymás otthonába, gyülekezettel nyarának, beviszik egymást munkahelyekre stb.
Hogy van a közösségi élet a gyülekezetekben?
Se a gyülekezetek, se a tagjai nem egyformák. Én pl. római katolikus vagyok, voltam első áldozó, évekig jártam templomba-már nem járok-, gyakorlatilag soha, senkivel nem beszélgettem, semmilyen kapcsolatot nem alakítottam ki a gyülekezet tagjaival. Ez elsősorban rajtam múlt, másrészt magán a gyülekezeten.
Másik plébánián talán másképp alakul.
1-2X jártam Jehova Tanúinál, ott a bejáratnál köszöntöttek, az alkalom végén pedig oda jöttek beszélgetni, sokkal közvetlenebb voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!