Minden gyülekezet bezárt, a 100 főnél kisebb létszámú közösségek is?
Szerintem nyugodt szívvel választhatsz az online szentmisék közül - ha a római katolikus egyházat választod.
Ui: sajnos, valóban bezártak. Nekem is hiányzik ez a fajta közösségi Élet...
"nem értem, miért zárnak be. "
A keresztény engedelmeskedik a hatalmaknak, amig az nem ütközik Isten törvényébe. Ahogy előttem Kedves Rachel is irta, Istent nem lehet ilyenekkel próbára tenni, tehát nem "kisértjük" Istent.
Jézus is hasonló kisértéssel nézett szembe, amikor az Ördög azt mondta neki, hogy ugorjon le a Templomról, Isten angyalai úgy is megmentik.
Jézus válasza:
(Máté 4:6, 7) . . .: „Ha Isten fia vagy, vesd le magadat, mert meg van írva: »Parancsot ad az angyalainak«, és »a tenyerükön fognak hordozni, hogy kőbe ne üsd a lábadat«.” 7 Jézus így szólt hozzá: „Viszont az is meg van írva: »Ne tedd próbára Jehovát, a te Istenedet.«”
Szia
A Biblia minden embernek szól,már aki hiszi a benne lévő tanítást, és meg is TARTJA.
Semmi köze a félelemnek ahhoz, hogy akárhányan nem jönnek jelenleg össze. De ehhez van köze:"Mindenki rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől. A létező hatalmak Istentől kapták a viszonylagos hatalmukat. Aki tehát ellenszegül a hatalomnak, Isten intézkedésével száll szembe. Akik szembeszállnak azzal, azokat meg fogják ítélni." - nos ez az oka.
Az állam rendeleteket ad ki, és azt minden Istent félő ember megtartja.(ameddig az nem ütközik Isten törvényével)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!