Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi volt a legnagyobb összeg,...

Mi volt a legnagyobb összeg, amit a templomban vagy a gyülekezetben ott hagytál?

Figyelt kérdés
Miért?

2020. febr. 5. 22:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Még mielőtt bárki más válaszolna!

Van, akinek az ötszáz forintja nagyobb áldozathozatalt jelent a kevés pénzéből, mint a tehetősnek a 20.000-res!

Szóval innentől kezdve dobálózhatunk számokkal, de nem fognak választ jelenteni a kérdésre.

(Amúgy ez nem a saját gondolatom, Jézus maga beszélt erről az egyik példabeszédében)

2020. febr. 5. 22:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Én őszintén nem emlékszem. De 50 Ft és 200 Ft között volt a leggyakrabban, amit dobtam. 2000 Ft-nál biztos nem dobtunk többet soha. De ha volt is olyan, max 1x vagy 2x. Bár az szerintem 500 Ft volt inkább. Venni pedig sosem szoktam a perselyből.
2020. febr. 6. 00:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Zserintem az sem jó dolog, ha valaki publikusan nagy pénzt ad. Ha nagyobb összeget akar adományozni, akkor azt tegye privátban.
2020. febr. 6. 00:35
 4/8 anonim ***** válasza:
2€
2020. febr. 6. 02:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
De azt nem értem, hogy ha vallásos vagy, hogy választhattál ilyen felhasználónevet. Engem a hideg kiráz tőle.
2020. febr. 6. 03:15
 6/8 anonim ***** válasza:
17%
...mert aki nem hisz, az oké, hogy játéknak fogja fel a dolgot, de én biztos félnék ilyen nicknevet választani (bár eleve eszembe se jutna)
2020. febr. 6. 03:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"Amikor te alamizsnát adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adományod rejtve maradjon; Atyád, aki lát a rejtekben, megfizet majd neked." (Mt 6,3)

Nem gondolom tehát, hogy feltétlenül le kéne írni, hogy ki mennyit ad. Még névtelenül is rosszul jön ki, hogy valaki százezret is ad, mert nem megterhelő neki, más meg csak pár száz forintot tud megengedni.

Én támogatom az Egyházat és egy alapítványt az adó 1%-kal, illetve ugyanezt az alapítványt évente egy összeggel. Továbbá fizetem az egyházközségi hozzájárulást, amit még régen a fizetés 1%-ának állapítottak meg. Ma már nincs ez a limit, de nekem nem megterhelő ennyit befizetni, szóval így szoktam, szintén évente egy összegben.

2020. febr. 6. 08:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Max 150 Ft. Kiskoromban mindig én adtam oda a perselypénzt. (Amit nagyanyám már otthon általában odaaott nekem)

A saját pénzemből sose adnék az egyháznak... Már ovisan is utáltam templomba menni.

2020. febr. 7. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!