Hit gyülekezete milyen közösség?
Annak lehet átmosni az agyát, aki eleve kapható erre, de akkor ha nem a Hit gyüli, akkor más fogja behálózni. Aki stabilabb személyiség, az járhat oda akármeddig, nem lesz agymosott, de rövid időn belül valószínűleg úgyis otthagyja.
Én is jártam oda fiatalon. Egyszerűen kíváncsi voltam, mindig érdekelt a vallás, és ez bizonyos szempontból jónak tűnt. Stabil értékrendet kaptam otthon a szüleimtől, nem volt bennem semmilyen űr, amit ennek kellett volna kitöltenie, így nem is igazán tudtak velem kezdeni semmit. Az ifjúsági konferenciának nevezett átnevelőtáborból néhány nap múlva hazamenekültem, később sem voltam hajlandó megszakítani a kapcsolatot a korábbi barátaimmal (akik amúgy mind normális, rendezett emberek voltak, semmi züllés vagy ilyesmi), a szüleimmel is végig szoros maradt a kapcsolatom, így egyszerűen képtelenek voltak teljesen berántani.
Le is csengett nálam két év alatt az egész, de nem bánom, hogy láttam ilyet is, érdekes volt.
"Szerintem a halál után ha a testünk meghal a lelkünk tovább él mert Mennyei Atyànktol Istentől kaptuk!"
Mindig minden esetben Isten szava, a Biblia a mérvadó, Isten leiratta, hogy az ember mi alapján él.
(1Mózes 2:7) . . .Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő emberré.
Más forditás szerint:
"a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké."
Isten semmilyen más élőlényt nem tett az emberbe, hanem elinditotta az életfunkciókat, a lélegzés által. Mint amikor valaki mesterséges lélegeztetést alkalmazva, levegőt fúj az élettelen emberbe.
Az ember igy lett élő.
A halál pedig nem volt terve Istennek, és hogy most van, az öröklött bűn miatt halunk meg. Ha Ádám nem hibázik, ma is létezne, és nem gondolná senki, hogy egy másik életforma túl éli a test halálát.
Jézus tanitása alapján az ember nem az égből jött, és nem is tér oda vissza. Csak Ő az egyetlen, aki ezt megtehette.
(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
Ott mindenki agymosott lesz.
Teletomik karizmatikus babonakkal, N Sàndor imádattal ès valóban hangolnak a csalad ellen hangolnak sok esetben.
4#
"A halál pedig nem volt terve Istennek, és hogy most van, az öröklött bűn miatt halunk meg. Ha Ádám nem hibázik, ma is létezne, és nem gondolná senki, hogy egy másik életforma túl éli a test halálát.#
Ez igy nincsen benne a Bibliaban csak feltetelezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!