Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallás illene hozzám a...

Milyen vallás illene hozzám a legjobban?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék valamilyen vallás/filózófiai irányzat részese lenni, de nem tudom, hogy melyik illene hozzám a legjobban :D

Úgy vélem, hogy mindenkinek van egy Istene, de számomra ez nem egy ember a felhők felett, hanem egy olyan dolog, ami boldoggá tesz (persze, ha egy ember a felhők felett tesz téged boldoggá, az egy nagyon szép dolog, mert fontos a boldogság)

Szerintem Isten az maga a világ/élet metaforája. De mondjuk egy családcentrikus embernek meg (gondolom) a családja :D

(Persze, minden vallást elfogadok, mert Isten az egy relatív dolog, ha valakinek az a boldogság, hogy imádkozhat egy emberhez a felhők felett, engem az nem zavar) :)

A válaszokat előre is köszönöm ❤️

2020. szept. 8. 22:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

9-es miert baj az, hogy egy 17 eves oszinten leirja, amit gondol?

Kerdezo: ha hited van, megvalogathatod az egyhaz szabalyaibol es "eletmod-eloirasaibol", hogy mit fogadsz el, mit nem. Templomba sem kotelezo jarni, szerintem a hivo keresztenyek nagy resze nem jar, vagy csak ritkan.

Szerintem beszelgess mas vallasok kovetoivel is.

Elhiszem, hogy elriasztanak a keresztenyek sokszor - mint mindenhol, koztuk is vannak naivak, butabbak, merevek, kioktatoak, vaskalaposak, de jofejek is.

2020. szept. 9. 23:50
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem baj, hogy őszintén leírja. A kor nem számít, egy 17 éves is gondolkodhat komolyan és lehet véleménye a világról. Inkább maga a gondolat menete lepett meg. Ha egy csepp kritikával is illetnek valakit, azt rögtön mindenki támadásnak veszi. Pedig egyszerűen csak leírtam, hogy komolyabban kéne foglalkoznia a témával, nem ennyire félvállról venni, mert így az egész nem fog érni semmit.

"Azt írod, ha hited van", de épp ez az, hogy nincs neki. Isten hite sincs. Egyszerűen csak egy neki tetsző ideológiát keres, komolyabb erőfeszítés, kutatás nélkül. Már az alap elgondolás is téves, mert amiben nem hiszel, az nem fog neked erőt adni a nehéz napokon. De, hogy hinne az ember bármiben is, ha nem is foglalkozik vele komolyabban? pl. Szerinted lesz valakiből keresztény, ha az illető azt gondolja, hogy a keresztények egy felhőn ücsörgő öregúrban hisznek? Mikor én 17 évesen vizsgáltam a vallásokat nem azt kerestem, hogy melyik illik hozzám, melyik tetszik a legjobban, hanem hogy melyiknek lehet igaza és miért. De, mindegy. Senkit nem akartam megbántani. Az emberek nem egyformák. Idővel változhat is a hozzáállása a témához. 11-esnek részben igaza van kérdező. Beszélgess az emberekkel! De, elsősorban nem az emberek alapján kellene megítélni egy vallást. Kedves emberek is hihetnek alaptalan dolgokban és ellenszenves emberek is lehetnek tagjai a megfelelő közösségnek, akik talán nem is követik igazán a saját vallásuk tanításait.

2020. szept. 11. 01:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!