Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallás illene hozzám a...

Milyen vallás illene hozzám a legjobban?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék valamilyen vallás/filózófiai irányzat részese lenni, de nem tudom, hogy melyik illene hozzám a legjobban :D

Úgy vélem, hogy mindenkinek van egy Istene, de számomra ez nem egy ember a felhők felett, hanem egy olyan dolog, ami boldoggá tesz (persze, ha egy ember a felhők felett tesz téged boldoggá, az egy nagyon szép dolog, mert fontos a boldogság)

Szerintem Isten az maga a világ/élet metaforája. De mondjuk egy családcentrikus embernek meg (gondolom) a családja :D

(Persze, minden vallást elfogadok, mert Isten az egy relatív dolog, ha valakinek az a boldogság, hogy imádkozhat egy emberhez a felhők felett, engem az nem zavar) :)

A válaszokat előre is köszönöm ❤️

2020. szept. 8. 22:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A kereszténység Istene sem a felhők fölött ülő bácsi, Ő mindenhol ott van és mindenkit személyesen figyel. A lényege pedig nem a mesék és a csodák, hanem Jézus tanításai és a szeretet. Nyilván mivel én ebbe hiszek, ezért azt tudom ajánlani, de nem tudom neked tetszene-e. Annyit tudok, hogy régen én is úgy gondoltam, mint te és Istenhez jutottam el.
2020. szept. 8. 22:30
 2/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom, nekem a kereszténység önmagában nagyon vonzó, de nem akarok az "egyház befolyása alatt lenni"

Mert amiket Jézus tanított, azok tényleg nagyon szép, és becsülendő dolgok. (Valahol hallottam, hogy ő is azt mondta, hogy Isten= a világgal, és pont ezért van mindenhol ott *logic* :D)

Szóval a kereszténységet csak abban a mértékben zárnám ki, hogy nem akarom elolvasni a Bibliát (persze, ismerek belőle történeteket, meg jártam hittanra is, ott is olvasták egy csomó dolgot, amiket Jézus tanított) de én tudom, hogy azokat a dolgokat, hogy Jézus vakokat meg mozgássérülteket gyógyított, nem hinném el.

Nem tetszik az, ahogyan az egyház átalakította ezt az egyébként gyönyörű vallást (minden vallás nagyon szép :D) és az főleg nem tetszik ahogy a keresztények zöme hozzááll a vallásukhoz (persze, vannak egyéb vallások is, amiket eleve az EMBEREK rontanak el, a bugyuta felfogásukkal) (és persze vannak kivételek, de azok általában papok/apácák, vagy érettebb gondolkodású emberek)

Lehet majd egyszer megérek erre a szintre, amin a tisztességes keresztények vannak, még csak 17 éves vagyok, de nem érzem azt, hogy az egyház által kialakított vallás lesz az, ami beférkőzik a szívembe.

Mert tényleg, nekem Jézus tanításai nagyon tetszenek, de én Isteneben úgy, mint a templomba járó keresztény emberek, egyszerűen nem tudok hinni. A templomba, vagy egy misén pedig a világhoz/élethez nem tudok imádkozni 😅

2020. szept. 8. 22:44
 3/12 A kérdező kommentje:
Ja és elfelejtettem megköszönni a válaszodat, utólag is köszönöm ☺️❤️
2020. szept. 8. 22:45
 4/12 anonim ***** válasza:
Én sem járok templomba, se gyülekezetbe. Jézus beszédét követem, hogy azt mondat, hogy "ha ketten vagy hárma összegyűltök az én nevemben, én ott vagyok közöttük". Úgyhogy nekem a gyülekezet az, ha van valaki, aki az igazságot akarja követni, mint és egy közös nemes céllal összegyűlünk és így töltjük el az időt. Egy teljesen idegen ember mondta nekem, hogy a családtagjának tekint, csak azért, mert én is az igazságot keresem és próbálok jó lenni (természetesen ez nem mindig sikerül). Ehhez nem kell egyház és gyülekezet. Nem baj, ha jár az ember, de nem követelmény.
2020. szept. 8. 22:57
 5/12 anonim ***** válasza:

*mondta

*hárman

(egyébként megsúgom, hogy én se vagyok sokkal idősebb nálad :D)

2020. szept. 8. 22:58
 6/12 anonim ***** válasza:

Mi ez a sok szív? ❤️❤️❤️

Mit keresel a vallásban? Elveket, közösséget, vagy?

2020. szept. 8. 23:07
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem zàrjuk be a topicot.

Mindenkinek koszonom a hozzászólást.

Jó èjt mindenkinek.

2020. szept. 8. 23:11
 8/12 A kérdező kommentje:
Boldogságot, tudod, hogy valami "erőt adjon" mondjuk a nehezebb napokon :D
2020. szept. 8. 23:12
 9/12 anonim ***** válasza:
51%

Komolyan nem tudom eldönteni, hogy sírjak-e vagy nevessek. "Milyen vallás illene hozzám a legjobban?" Mintha a vallások valami trendi ruhák vagy táskák lennének, amiket próbálgat az ember, hogy melyik passzol hozzá a legjobban!

Végigolvastam a válaszaidat. Ebből úgy látom, téged baromira nem érdekel az igazság. Igazából a vallások sem érdekelnek, hiszen pl. a kereszténységet még arra sem méltatod, hogy legalább egyszer elolvasd a Bibliát. Egyszerűen csak mankót keresel magadnak, hogy kihúzd vele a zűrösebb napokat.

Jártál hittanra. Én is jártam. Emlékeim szerint matricákat ragasztgattunk rajta, annyira hasznos volt. Számodra is nagyon hasznos lehetett, ha elképzelésed szerint Isten egy ember a felhők felett.

A vallások tényleg nagyon érdekesek. De, hogy eltudd dönteni "melyik illik hozzád" előbb talán időt kéne szánni arra, hogy egyáltalán megértsd, hogy mit tanítanak.

2020. szept. 9. 06:43
 10/12 anonim ***** válasza:

Na jó nem zárom be a topicot))

A kèrdezőben is van,mint sokakban egy vàgy vagy kivancsisag a szellemi,spirituàlis dolgok felé ami jo szerintem.

Probald ki oket kerdezo es majd latod melyik az amelyiket sajatodènak erzed.

Csak Te tudsz donteni

2020. szept. 9. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!