Milyen vallás illene hozzám a legjobban?
Nagyon szeretnék valamilyen vallás/filózófiai irányzat részese lenni, de nem tudom, hogy melyik illene hozzám a legjobban :D
Úgy vélem, hogy mindenkinek van egy Istene, de számomra ez nem egy ember a felhők felett, hanem egy olyan dolog, ami boldoggá tesz (persze, ha egy ember a felhők felett tesz téged boldoggá, az egy nagyon szép dolog, mert fontos a boldogság)
Szerintem Isten az maga a világ/élet metaforája. De mondjuk egy családcentrikus embernek meg (gondolom) a családja :D
(Persze, minden vallást elfogadok, mert Isten az egy relatív dolog, ha valakinek az a boldogság, hogy imádkozhat egy emberhez a felhők felett, engem az nem zavar) :)
A válaszokat előre is köszönöm ❤️
Nem tudom, nekem a kereszténység önmagában nagyon vonzó, de nem akarok az "egyház befolyása alatt lenni"
Mert amiket Jézus tanított, azok tényleg nagyon szép, és becsülendő dolgok. (Valahol hallottam, hogy ő is azt mondta, hogy Isten= a világgal, és pont ezért van mindenhol ott *logic* :D)
Szóval a kereszténységet csak abban a mértékben zárnám ki, hogy nem akarom elolvasni a Bibliát (persze, ismerek belőle történeteket, meg jártam hittanra is, ott is olvasták egy csomó dolgot, amiket Jézus tanított) de én tudom, hogy azokat a dolgokat, hogy Jézus vakokat meg mozgássérülteket gyógyított, nem hinném el.
Nem tetszik az, ahogyan az egyház átalakította ezt az egyébként gyönyörű vallást (minden vallás nagyon szép :D) és az főleg nem tetszik ahogy a keresztények zöme hozzááll a vallásukhoz (persze, vannak egyéb vallások is, amiket eleve az EMBEREK rontanak el, a bugyuta felfogásukkal) (és persze vannak kivételek, de azok általában papok/apácák, vagy érettebb gondolkodású emberek)
Lehet majd egyszer megérek erre a szintre, amin a tisztességes keresztények vannak, még csak 17 éves vagyok, de nem érzem azt, hogy az egyház által kialakított vallás lesz az, ami beférkőzik a szívembe.
Mert tényleg, nekem Jézus tanításai nagyon tetszenek, de én Isteneben úgy, mint a templomba járó keresztény emberek, egyszerűen nem tudok hinni. A templomba, vagy egy misén pedig a világhoz/élethez nem tudok imádkozni 😅
*mondta
*hárman
(egyébként megsúgom, hogy én se vagyok sokkal idősebb nálad :D)
Mi ez a sok szív? ❤️❤️❤️
Mit keresel a vallásban? Elveket, közösséget, vagy?
Szerintem zàrjuk be a topicot.
Mindenkinek koszonom a hozzászólást.
Jó èjt mindenkinek.
Komolyan nem tudom eldönteni, hogy sírjak-e vagy nevessek. "Milyen vallás illene hozzám a legjobban?" Mintha a vallások valami trendi ruhák vagy táskák lennének, amiket próbálgat az ember, hogy melyik passzol hozzá a legjobban!
Végigolvastam a válaszaidat. Ebből úgy látom, téged baromira nem érdekel az igazság. Igazából a vallások sem érdekelnek, hiszen pl. a kereszténységet még arra sem méltatod, hogy legalább egyszer elolvasd a Bibliát. Egyszerűen csak mankót keresel magadnak, hogy kihúzd vele a zűrösebb napokat.
Jártál hittanra. Én is jártam. Emlékeim szerint matricákat ragasztgattunk rajta, annyira hasznos volt. Számodra is nagyon hasznos lehetett, ha elképzelésed szerint Isten egy ember a felhők felett.
A vallások tényleg nagyon érdekesek. De, hogy eltudd dönteni "melyik illik hozzád" előbb talán időt kéne szánni arra, hogy egyáltalán megértsd, hogy mit tanítanak.
Na jó nem zárom be a topicot))
A kèrdezőben is van,mint sokakban egy vàgy vagy kivancsisag a szellemi,spirituàlis dolgok felé ami jo szerintem.
Probald ki oket kerdezo es majd latod melyik az amelyiket sajatodènak erzed.
Csak Te tudsz donteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!