Feketén-fehéren mit akar átadni Gunagriha vagy ez is csak egy mesemondó szélhámos (mi az igazság)?
"ugyerzed igazsag (hajtogatasa) a lenyeg akkor probald meg mas szemszogEK(!)bol is felfogni"
Nem biztos, hogy jól értem, mit akarsz ezzel mondani, de ha mégis, akkor teljesen egyetértek.
Kérdező, az itt a baj, hogy csökönyösen akarod a bizonyosságot, ez pedig az egó működése. Az egód akar bizonyosságot, ami viszont a halállal szertefoszlik, megszűnik létezni, akár van reinkarnáció, akár nincs. Engedd el az egót, és ezzel együtt a bizonyosság akarását, és koncentrálj a tudatodra. A tudat nem akar bizonyosságot, a tudat csak tapasztalja a létet.
Egy szép dal, amely a reinkarnáció témáját is érinti:
https://www.youtube.com/watch?v=QQEsb7HOIlk&list=RDQQEsb7HOI..
Egy ráadás:
Félfüllel szoktam hallgatni, anyum hallgatja inkább.
Őszintén engem zavar a beszéd stílusa de amiket mond az nem rossz. Pár szóval összefoglalva szeretet elfogadás békesség.
A hindu mese részre csak annyit reagálnak, hogy jóval idősebb a keresztény eszméknél. Ami az évek alatt jelentősen a mérleg másik felére billent.
(Főleg ha a zsidó eredetét nézzük...keveset tudok arról de az biztos, hogy ég és föld.)
Ha a szeretet útján jársz nem számít a vallás. A hegyre 1000az út/az ösvény de csak egy a csúcs
Nekem eddig ő az, akivel eddig legjobban azonosulni tudtam. Viszont egy dolgot fenttartok: valamiért úgy látom, hogy Európában társulni olyanok akarnak legnagyobb százelékban valamilyen (vallási) irányzat zászlaja alatt, akiknek komoly életvezetési, esetleg mentális problémáik vannak. Sok problémás ember társul, téveszmékkel, tévképzetekkel, saját életüknek sem irányítói még, de ők lelki életre törnek.
Jelenleg úgy látom, hogy kiválaszthat az ember maga számára követendő irányzatot, de fejlődés útja az egyéni.
Én Gunagrihát hiteles tanítónak tartom. Chinmoy-nak volt európai szemmel nézve szélhámosságra hajazó mutatványa:"festészete", "zenélése", "erőmutatványai" Én annak a számlájára írom, hogy ezek a show részei voltak, hogy szélesebb körben ismert lehessen. Talán.
Viszont lelki értelemben, amit mond, minden működik.
Reinkarnáció ... valaki fentebb javasolta a Bhagavat Gita-t és az "igazság" kergetésének elengedését, perspektívaváltást.
"A Bhagavad Gíta korábbi verse 2.20 leírja, hogy a lélek halhatatlan és örökkévaló. Az idézetet itt találod Ezért a lelket semmilyen fegyver vagy természeti elem nem képes elpusztítani. Bármi történjen is egy élőlény testével az az egyéni lélekre (önvalóra) nincs kihatással."
Lélek megnyilvánulásának számtalan formája lehet. Jelen életben nem véletlenul nem emlékszünk rá, mi volt korábban. Nem lenne hasznos az a tudás, sőt akár hátráltatna a jelenlegi megtapasztalásokban.
Összegezve én jelenleg azt gondolom, hogy európai emberként feladat az anyagi megvalósítás, társadalmi felelősségvállalás és lelki fejlődés. Anyagi megvalósítással kapcsolatban nem kell nagy dolgokra gondolni, csak legyen fedél a fejünk fölött, ruha a szekrényben, étel az asztalon és benzin a kocsiban. Utána teljesítsük társadalmi kötelességeinket szűkebb és tágabb környezetük felé (család, barátok, munkahely). Következő szinten pedig lehetőségünk nyilik a lelki fejlődésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!