Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnét tudom, ki az igazán...

Honnét tudom, ki az igazán rendes, valóban nem szélhámos vallásos ember?

Figyelt kérdés
Sok vallásos, Bibliát bújó embertársam akadt az életben, akikről később kiderült, hogy rettenetesen hazug, álszent jellemű, valamelyik pénzéhes, a másik lop... Mindemellett templomba járnak, és terjesztik a jó igét, esténként a saját szememmel láttam milyen buzgón olvassák a Bibliát, és szigorúan templomba járnak. Mire jó ez? Én nem vagyok hívő ember, de egészséges jelleműnek gondolom magam.Mint egy normális átlagos ember. Valahányszor összeakadok az életben egy vallásos emberrel, kiderül róla, hogy "sáros". Én érdekesnek tartom a vallás világát, de sajnos nem tudom mennyire higyjek, amikor például a saját falunk papja a kántornővel kever...
2012. jún. 18. 21:02
 1/8 yuda ***** válasza:
100%

Nem tudom egészen értelmezni a kérdésed, mert gyakorlatilag nagyon helyesen meg is válaszoltad.

Mégis írok valamit, mert lehet számodra fel sem tünt.

Biblia úgy írja, gyümölcseiről ismered meg a fát. Jó fa jó gyümölcsöt fog teremni, rossz fa rossz gyümölcsöt.

Nem olyan bonyolult igaz? :D

Ahogyan írtad, látod embereken, hogy bort iszik, de vizet prédikál... stb..stb..

Igen, ők feltehetőleg csak nevükben hívők, vagy keresztények, de ennek valóságos alapja nincs.

Ha hívő lennél, azt mondanám, olvasd a bibliát és ott le van írva, milyen az Isten embere. Milyen erkölcsiséggel, odaszántsággal él, és az a példa adó.

Most számomra, ha valaki egy falu papja és bűnökben él, az rossz gyümölcs, tehát kimondható ő nem Isten embere.

Mégis azt mondom, ne róluk vegyél példát, mert ahogy az írás is mondja, mindig van maradék, akik nem hajtanak fejet a baálnak, más szavakkal, Isten kegyelméből megtartott emberek, csoportok, akik valóságosan és tisztán követik az urat.

Úgy tűnik, még nem találkoztál velük, de ami késik nem múlik! :)

2012. jún. 18. 21:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Megértem a dilemmád. Én is sokáig a tökéletes keresztényektől tettem függővé a saját hitemet. Egy dac volt bennem, hogy ha ilyenek a keresztények, akkor Isten is ilyen??? Miért engedi meg stb. Azóta rájöttem, hogy nekem az Istennel való kapcsolatomat nem határozhatják meg más emberek élete, viselkedése. 2. az ember nem tökéletes, csak Isten. Igazából Isten ezeknek az embereknek is ad minden nap kegyelmet, hogy elhagyják a bűnös életüket. 3. Keményen számon lesznek kérve legfőképp a keresztények, hogy milyen életet éltek, hogyan képviselték Istent a világban. 5. Nagyon fontos, hogy meg tudd különböztetni a vallásosságot (ami képmutató) azoktól, akik tényleg megtértek a bűneikből, és letették az életüket Istennek. A Bibliát olvasd, és ne emberekre nézz, mert lehet olyan is, hogy csak egy igaz van körülötted, mert annyira gonosz világot élünk. (reméljük még itt nem tartunk persze!) De a Bibliában sokszor vannak leírva különbségek, pl hogy sok a konkoly a búza között, vagy hogy nem minden szűznek van olaj a lámpásban akik várják a vőlegényt. Mindenkinek egyéni felelőssége hogy tiszta életet éljen, mert amikor majd ott állunk az ítéletkor Isten előtt (akár hitetlenként, akár képmutató hívőként, akár tiszta életű hívőként) nem azt fogják kérdezni hogy mit csináltak az ismerőseid, hanem hogy te mit csináltál. Egyébként meg tényleg jól írta az előző hozzászóló, hogy gyümölcseiről ismerszik meg a fa. Ha a kántornővel kavar a pap, 1000-rel lépnék le abból a templomból, és keresnék olyan keresztény közösséget. ahol ilyen mértékű bűn nincs a gyülekezetben. Ja, és nem árt az sem, ha hirdetik a megtérést, és azt be is mutatják ezt.
2012. jún. 18. 22:40
 3/8 anonim ***** válasza:

A fát a gyümölcseiről ismered fel. A jó fa jó gyümölcsöt, a rossz fa rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet rossz fa jó gyümölcsöt, és azon mód a rossz fa sem teremhet jó gyümölcsöt.

Ha a "Bibliát bújó embertársaid" gyümölcsei rosszak, az a fa rossz. De a bíró nem te vagy, mert igaz bírónk van nekünk. Az ítélet az Úré, hagyd meg neki ezt. Te a magad gyümölcseivel foglalkozz, mert téged az alapján ítél meg, nem a mások gyümölcsei alapján!

2012. jún. 19. 09:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Én például igazat szólok, alázatos vagyok, szelíd vagyok. Nem hiszem, hogy örömöd telne bennem, mert azt mondanád fatökű. Az ilyen ember kihasználják társai, életképtelen, alul marad, tűri a bántást és csak az Istenben bízik. És hasonló embert keresek mint én, de nem találtam eddig és ezért nincs igaz barátom sem...

Csak annyit tudok Istentől jöttem itt élek és remélek a Földön és Istennel leszek.

2012. jún. 19. 11:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Az igazi Istenhívő keresztény embernek a cselekedeteit a szeretet vezérli.Ha sunyiság, hazugság van benne, az képmutató ember.Természetesen az igaz hívő ember is hibázhat, de azt megbánja, bocsánatot kér és igyekszik nem beleesni még egyszer a hibába.Azt szokták mondani, hogy a hitetlen ember bibliája, a hívő ember élete.
2012. jún. 19. 15:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Na az olyan embereket eléggé nem szeretem, mert nem csak maguknak hazudnak, és ezzel maguknak tesznek rosszat, hanem ha valaki rájön arra hogy "sárosak" akkor az az illető 90%-ban az egész vallást beskatulyázza, amiatt az egy csávó miatt...
2012. jún. 19. 20:52
 7/8 lsandor ***** válasza:

Sajnos nagyon sokan tapasztalják a vallásos képmutatást, amiről te is írsz. Ennek ellenére vannak olyan személyek, van olyan vallás, ahol komolyan veszik azt, hogy a Biblia tanácsait a mindennapjaikban alkalmazni kell.

Szerintem semmi értelme annak, hogyha valaki azt mondja, hogy ő vallásos, vagy olvassa a Bibliát, de az élete még sincs összhangban vele

2012. jún. 20. 07:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Onnan, hogy jót vagy rosszat cselekszik e, másoknak segít e, vagy árt...
2012. aug. 27. 01:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!