Honnét tudom, ki az igazán rendes, valóban nem szélhámos vallásos ember?
Nem tudom egészen értelmezni a kérdésed, mert gyakorlatilag nagyon helyesen meg is válaszoltad.
Mégis írok valamit, mert lehet számodra fel sem tünt.
Biblia úgy írja, gyümölcseiről ismered meg a fát. Jó fa jó gyümölcsöt fog teremni, rossz fa rossz gyümölcsöt.
Nem olyan bonyolult igaz? :D
Ahogyan írtad, látod embereken, hogy bort iszik, de vizet prédikál... stb..stb..
Igen, ők feltehetőleg csak nevükben hívők, vagy keresztények, de ennek valóságos alapja nincs.
Ha hívő lennél, azt mondanám, olvasd a bibliát és ott le van írva, milyen az Isten embere. Milyen erkölcsiséggel, odaszántsággal él, és az a példa adó.
Most számomra, ha valaki egy falu papja és bűnökben él, az rossz gyümölcs, tehát kimondható ő nem Isten embere.
Mégis azt mondom, ne róluk vegyél példát, mert ahogy az írás is mondja, mindig van maradék, akik nem hajtanak fejet a baálnak, más szavakkal, Isten kegyelméből megtartott emberek, csoportok, akik valóságosan és tisztán követik az urat.
Úgy tűnik, még nem találkoztál velük, de ami késik nem múlik! :)
A fát a gyümölcseiről ismered fel. A jó fa jó gyümölcsöt, a rossz fa rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet rossz fa jó gyümölcsöt, és azon mód a rossz fa sem teremhet jó gyümölcsöt.
Ha a "Bibliát bújó embertársaid" gyümölcsei rosszak, az a fa rossz. De a bíró nem te vagy, mert igaz bírónk van nekünk. Az ítélet az Úré, hagyd meg neki ezt. Te a magad gyümölcseivel foglalkozz, mert téged az alapján ítél meg, nem a mások gyümölcsei alapján!
Én például igazat szólok, alázatos vagyok, szelíd vagyok. Nem hiszem, hogy örömöd telne bennem, mert azt mondanád fatökű. Az ilyen ember kihasználják társai, életképtelen, alul marad, tűri a bántást és csak az Istenben bízik. És hasonló embert keresek mint én, de nem találtam eddig és ezért nincs igaz barátom sem...
Csak annyit tudok Istentől jöttem itt élek és remélek a Földön és Istennel leszek.
Sajnos nagyon sokan tapasztalják a vallásos képmutatást, amiről te is írsz. Ennek ellenére vannak olyan személyek, van olyan vallás, ahol komolyan veszik azt, hogy a Biblia tanácsait a mindennapjaikban alkalmazni kell.
Szerintem semmi értelme annak, hogyha valaki azt mondja, hogy ő vallásos, vagy olvassa a Bibliát, de az élete még sincs összhangban vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!