Szerintetek rossz ember vagyok itt Magyarországon vagy más országban hogy ateista vagyok?

Kérdezd meg "azt" a népet. :) De egyébként, a majdnem mindegyik vallás az egymásmellett élést szabályozza, emiatt többnyire előtérben tartja a vendégjogot. Legfeljebb megpróbálnának egy pohár ital, vagy egy vacsora mellett megtéríteni. :)
Magyarország és ateizmus:
Ők vannak többségben. Az igazi hívő nagyon kevés.

Attól függ, hogy kell értelmezni a "nagyon vallásos"-t. Lehet valaki mélyen elkötelezett a vallása iránt, miközben teljes mértékben elfogadja, hogy vannak, akik másképp gondolkodnak. Sőt, szerintem ezek az emberek lelkileg kiegyensúlyozottabbak, harmonikusabbak; azt mondják, ami más viselkedésében irritál, az valójában benned is ott van elfojtva.
Rossz ember pedig nem vagy sem ateistaként sem másként.

Szerintem nem rossz dolog. A "nagyon vallásos" népeknek meg be kell tartani az alapverő szabályait, pl nőként nem sétálsz be kis topban és miniszoknyában egy iszlám mecsetbe, vagy nem ölsz marhát a hinduk közt :) Szóval, ha nem vétesz ilyen alapszabályok ellen, akkor nem lehet semmi bajod. Én 3x jártam már arab országban és egyszer se akartak megtéríteni.
Volt egy ember, aki azt mondta nekem, hogy nem vagyok igaz magyar, mert nem vagyok vallásos, mert szerinte a magyar embernek vallásosnak kell lennie, hiszen István király is ezzel mentette meg az országot annak idején és a mai napig Szűz Mária oltalmában vagyunk. Viszont Mária nagyon megharagudhatott ránk, mert a sorsunk párszáz éve nem a legjobb. Volt itt már mindenki, török, német, osztrák, szovjet, és most a magunk által választott "urak" sanyargatnak minket.

Magyarországon az emberek kb. 80-90%-a ateista, szóval ne nagyon lovald bele magad abba az elképzelésbe, hogy ateistaként valami roppant egzotikus jelenség vagy mifelénk.
"Ha elutaznék egy nagyon vallásos néphez hogy mit szólnának hozzá?"
Az USA-ban vidéken egy kicsit csóválnák a fejüket, hogy ezek a keleti kommunisták micsoda fafejű népek már. A nagyvárosi egyetemek bölcsészhallgatói viszont jófej trendi alaknak tartanának.
Muszlim országokban meg ne nagyon hangoztasd, hogy ateista vagy.

Egyébként furcsa, mert azt gondoltam/gondolnám én is, hogy az ateisták vannak többségben, és ritka az igazán vallásos, de mióta egyetemre járok, az ellenkezőjét tapasztalom. Körülnézek, és kapásból több ember is akad, aki gyülekezetbe jár, esténként bibliát olvas..az egyetem kampuszán is állítottak már meg olyannal, hogy lenne-e kedvem egy bibliakörben/szakkörön/anyámkínján részt venni..amikor pedig udvariasan közöltem, hogy nem vagyok vallásos, egy lenéző gúnyos mosollyal odébb állt a két lány..Ami szintén meglepett, hogy egy vita/érvelés központú szemináriumon feltették a kérdést, hogy ki elkötelezett vallálásos, ki nem tudja, hogy hágyadán is áll a dologgal, valamint ki vallja magát ateistának. Egyedül tettem fel a kezem. Komolyan még mindig itt tart a világ? Vagy csak én gondolom, hogy elkeserítő, hogy ennyi a bigott, csőlátású, fröcsögő mélyvallásos énjobbvagyoknáladmertistenkiválasztott felfogású ember?
Egyébként a kérdésre válaszolva, mélységesen lenézem azokat a vallásos embereket (csak! azokat.), akik ezt fröcsögve, vagdalkozva hirdetik. Nem attól leszel jó ember, hogy hiszel egy képzeletbeli szakállas bácsiban, aki elnáspágol, ha rosszat csinálsz..én magam részéről többre tartom, ha valaki saját elhatározásból, saját elvek szerint él jó emberként, és nem azért, hogy megfeleljen a nagyfőnöknek, mert ha nem, jön a bünti. Röhej. (:

Nem tudom, ez a kérdés hogy merült fel benned egyáltalán; de megnyugtatlak, alapon nem attól rossz ember valaki, hogy ateista.
Viszont az egyik válaszoló által írt % nagyon nem stimmel.
Friss adatot nem tudok, de a 2001-es adatok az alábbi linken megtalálhatók:
(A People and Society-t kell lenyitni.)
Egy Magyarországon, 2002-ben készült felmérés adatai pedig itt:
Eszerint a nők 79 %-a, a férfiak 69 %-a volt vallásos; és egyéb érdekességek is olvashatók.
Üdv. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!