Ezt hogy tehette? Van ennek az embernek lelkiismerete?
Figyelt kérdés
Vasárnapi mise közben történt egy eddig váratlan esemény. A kántor énekelte a templomi miséket miközben szedték össze a misepénzt, már én is bedobtam a pénzt meg a nagymamám is ,mikor a mamám mellet lévő ember kirántotta az adomány gyűjtő kezéből a pénzes zacskót és elszaladt a mise közepén úgy hogy a templom kilincse elhajlott.Szerintem szégyellje el magát az illető hogy egy templomba ilyet csinált.
Hát elég nagy suttyó lehetett,mert elég könnyű célpontot választott,ráadásul nem is vihetett el olyan sok pénzt,csak pár ezer forintot.Gondolom,templomban senki sem nézné ki ezt senkiből.Féreg.
2012. okt. 30. 10:56
2/20 anonim válasza:
Persze sajnálatos dolog és most nem fog tetszeni a dolog, amit írok, de inkább a misepénzt lopják el,mint egy kis bolt bevételét. Ez úgy is kidobott pénz, a hívők lemondanak saját pénzük egy részéről és azt az egyháznak ajándékozzák, miközben másra is költhetnék. Az egyház meg saját fenntartására használja fel vagy ki tudja mire, a lényeg, hogy a vagyonát csak gyarapítja és el van vele nem adja a szegényeknek.
2012. okt. 30. 11:00
3/20 anonim válasza:
Hát, gratulálok...
Amúgy nem lep meg a dolog, nálunk az állóperselyt rabolták ki nem egyszer, meg karácsonykor a Betlehem előtti perselyt, mindkettőben a szegényeknek gyűjtöttünk pénzt... Azóta már nem rakjuk ki, vagy csak akkor, ha az őrzés megoldható.
De ilyen még nem hallottam, hogy valaki a perselypénzzel, mise közben szaladt volna el. Amúgy ez lopásnak minősül, fel lehet jelenteni, pláne ha látta mindenki.
2012. okt. 30. 12:26
4/20 anonim válasza:
Amatőr. Nem tudja,hogy a kosár másik végén állni sokkal hatékonyabb
2012. okt. 30. 12:57
5/20 Hazardteam válasza:
Hát igen, vannak ilyen emberek.. Hogy hogy tehette? Miért, azt hogy tehette az a "szent", akit ide küldött a pápa, hogy elevenen elégettette Debrecen zsidó közösségét nőstül, gyerekestül, öregestül olyan koholt vád miatt, hogy "zsidók belopóztak éjjel a templomba és átszúrkálták az ostyát, ami krisztus teste"? Sajnos, amíg a világ-világ, vannak és lesznek ilyen gonosztevők..
2012. okt. 30. 14:22
6/20 anonim válasza:
Gyerekek, tudok én olyanról, hogy kamerát raktak a persely mögé, mert észrevették, hogy folyamatosan dézsmálják.
Az eredmény: a videófelvételen hívő idős nénik, bácsik, akikről sose gondolnád, piszkálták ki a pénzt. Nem a neten láttam, itt volt nálunk.
Van nekik lelkiismeretük?
2012. okt. 30. 21:36
7/20 Hazardteam válasza:
Lehet, hogy éhesek
2012. okt. 30. 21:59
8/20 anonim válasza:
Aki pár forintot elvesz, annak nem megy valami jól a szekér. Bárcsak én is tehettem volna abba a perselybe amit elvitt. Szerintem jobb helyre került, mint ahová került volna. Krisztus nemde azt tanította, hogy aki elveszi az alsó ruhádat add oda neki a felsőt is?
Hogy van-e lelkiismerete? A szívek és a vesék vizsgálója nem én vagyok. A törvényt az Úr adta, hát számoljon el vele neki, a bírája nem én vagyok. Talán én kisebb ítélet alatt vagyok mint amaz?
2012. okt. 30. 22:33
9/20 A kérdező kommentje:
Igen sajnáljam még őt hogy elvette a pénzt? És azért is sajnáljam hogy fellökte a pénzes zacskós bácsit akit ha nem kapnák el kitudja milyen baja lehetett volna,meg azért is sajnáljuk hogy tönkrement a kilincset? Ha arról lett volna szó pl hogy mondja ő éhes vagy ez amaz a baja szerintem szívesen segít rajta mindenkit, de a lopás a legnagyobb bűn.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!