Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt hogy tehette? Van ennek...

Szabina18 kérdése:

Ezt hogy tehette? Van ennek az embernek lelkiismerete?

Figyelt kérdés
Vasárnapi mise közben történt egy eddig váratlan esemény. A kántor énekelte a templomi miséket miközben szedték össze a misepénzt, már én is bedobtam a pénzt meg a nagymamám is ,mikor a mamám mellet lévő ember kirántotta az adomány gyűjtő kezéből a pénzes zacskót és elszaladt a mise közepén úgy hogy a templom kilincse elhajlott.Szerintem szégyellje el magát az illető hogy egy templomba ilyet csinált.

2012. okt. 30. 10:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%
Ha én most éhes vagyok, átutalnál a számlámra 45 millió forintot ajándékként? Köszönöm.
2012. okt. 31. 11:24
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

1: Nincs ennyi pénzem.

2: Az illető nem ennyit vitt el.

3: Ha tényleg éhes vagy, add meg a számlászamodat, amit említettél és átutalok szívesen egy kenyérre valót... ez a minimum...

2012. okt. 31. 12:14
 13/20 anonim ***** válasza:

A viccet félretéve, ez kedves lenne tőled. Gyakran adakozol?

Én azért nem szoktam adakozni, mert ez nem állítja helyre az illető pénzáramlását. Azért fogy el a pénze, mert többet ad ki, mint amennyi bevétele van. Mi a véleményed erről?

2012. okt. 31. 12:34
 14/20 anonim ***** válasza:

Főleg, ha a bevétele nem haladja meg a nullát. De ha meg is haladja, és nem fedezi a minimális szintet sem, akkor nem nehéz többet kiadni egészen addig, míg az a kevés is el nem fogy.

A véleményem a kérdésedre annyi, amennyit a 8-as és a 10-es válaszban adtam. Nem ismételném magam.

2012. okt. 31. 13:03
 15/20 anonim ***** válasza:

" Én azért nem szoktam adakozni,

mert ez nem állítja helyre az

illető pénzáramlását."

És ha nem adsz, az helyreállítja? Ha jól néztem, akkor egy vallási rovatban lett a kérdés feltéve. Magamat (remélem nem önteltség) kereszténynek vallva a véleményemet fogalmaztam meg. Idéztem talán összefüggésében ennek az esetnek kapcsán Krisztus tanítását is. Ennél többet mit szeretnél tőlem?

2012. okt. 31. 13:11
 16/20 anonim ***** válasza:

Jó, nem kell válaszolni, nem fontos. :)

Ha a koldusnak adakoznak, akkor egyre erősebb benne a gondolat, hogy neki semmi különöset nem kell tennie a jövedelemért, mint kéregetni. Emiatt az adakozás konzerválja az ő helyzetét, ezért ezt nem segítségnek, hanem ártalomnak vélem. Ha senki nem adna neki, akkor az éhezés egy részüket rákényszerítené a munkára.

Ugyanez van a segélyezéssel, az újraelosztó rendszerekkel. Az állam az atyáskodással próbál felmenteni mindenkit a felelősségteljes gondolkodás alól. Sokan azért szülnek gyereket, hogy segélyt kapjanak az államtól. Stb. stb.

2012. okt. 31. 13:23
 17/20 anonim ***** válasza:

Egyrészt válaszoltam.

Másrészt, ha úgy véled, ahogy írod, akkor miért nem koldulsz magad is? Vagy miért nem fogadsz örökbe sok gyereket? Hiszen szerinted csuda jó kereseti lehetőség!

Talán azért, mert amit mondasz, az nincs párhuzamban a valósággal, pusztán asztal mellett, a meleg szobában kávékortyolgatás közben lévő filozófálás semmi egyéb. Hidd el, a koldus nem azért koldul, mert az tetszik neki, nem azért büdős, mert úgy neki jó, és nem azért születnek a gyerekek, hogy a szülők valami elképzelhetetlen gazdagságra tegyenek szert. Neked én úgy gondolom, hogy nincs gyereked, ha van is, te a segélyből tartod el magatokat? Mindenkinek akinek van, a gyermek után kap valamennyi ellátást az államtól. Nekem három gyerekem van, és ha nem lenne munkahelyem, akkor a segély pusztán arra lenne elég, hogy én éhen halljak. Nem egy jó kereseti lehetőség, hidd el.

2012. okt. 31. 14:32
 18/20 anonim ***** válasza:

Egyetértek azzal, hogy nem jókedvükben teszik, amit tesznek, hanem mert nem tudnak kontrollálni bizonyos folyamatokat az életükben.

"Másrészt, ha úgy véled, ahogy írod, akkor miért nem koldulsz magad is?" - mert én jobban tudom irányítani e folyamatokat, és nem lefelé haladok, hanem felfelé. Ha mégis padlóra kerülnék (hisz ez is előfordulhat), abban az esetben megölném magam.

Sok ember ezzel szemben hajlandó emberhez méltatlanul élni, ezért elég lehet nekika koldulás, elég lehet nekik a segélyből való tengődés.

2012. okt. 31. 14:57
 19/20 anonim ***** válasza:
Ha őszinte szeretnék veled lenni, és megkérdezném magamtól, hogy kit sajnálok jobban, a koldust vagy téged, sajnos téged. Ismeretlenül az az érzésem, hogy szegényebb vagy, mint egy koldus... Nem a pénzre gondolok... Bár úgy gondolom, nem is érted, hogy miről beszélek.
2012. okt. 31. 18:40
 20/20 anonim ***** válasza:
Talán azt kell jobban sajnálni, aki magasröptűnek tűnni akaró, ám semmitmondó célozgatásokat tesz. :)
2012. okt. 31. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!