Feketén-fehéren mit akar átadni Gunagriha vagy ez is csak egy mesemondó szélhámos (mi az igazság)?
Nekem megvan Sri Chinmoy könyve és könyvében leírja a hozzá fordulók kérdéseire a válaszokat abban könyvben és ez nekem érdekesnek tűnik, hogy minden halálon túli létezére meg tudja adni választ, tehát, hogy ő mindenre tudott válaszolni.
Ami a fura nekem az az, hogy míg a buddhizmus nem hisz a lélek inkarnálódásában hanem a tudat egyfajta vég nélküli létezésében, úgy Sri Chinmoy hindu vallása hisz a lélek vándorlásában. Most ha hiszünk egy vallásban, akkor az a hitünktől nem fog megváltozni, tehát ha én a kereszténységben hiszek ami nem tanít reinkarnációról, akkor mennyország lenne a földi élet halála után a lét?
Amennyi vallás annyi fajta hit van bben a témában, tehát nem lehet mindegyik igaz, ha igaz is ebből az egészből valami akkor csak egy dolognak kellene igaznak lennie nem kellene hogy ennyi vallás ennyi különböző dologban higyjen. A halálon túli élet nem lehet hitkérdés, így csak egy igazság lehet!
Nyilván csak egy igazság lehet, a halálon túli élet mégis csak hitkérdés, illetve szubjektív meggyőződés kérdése lehet. Lehet valaki (mondjuk Gunagriha) teljes mértékben meggyőződve valamiről, és akkor ez az ő számára már nem hit, hanem tudás, de mások számára ez még nem jelent bizonyosságot. Mint mondtam, bizonyosságot csak akkor érezhetsz, ha te magad is elkezdesz követni egy utat, és még akkor sem biztos, hogy megérzed a bizonyosságot. Lehet úgy is követni egy vallást, vagy spirituális tanítást, hogy végig kételkedő marad az ember. Sajna ez van.
Ha van Isten, vagy bármilyen túlvilági lét, akkor nyilván oka van annak, hogy nincs róla bizonyított, mindenki számára egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen tudásunk. Az ember számára valamilyen (általunk nem ismert) okból így a jobb.
Volt egy kollégám, aki miután Si Csinmoy tanítvány lett, nagyon furcsa és taszító ember lett. Azt mondta, hogy mindig Si Csinmoj-ra gondol. Vagy legalábbis nagyon sokszor, amikor rosszabbul érzi magát. Teljesen beteg lett a kolléga sajnos, beszippantotta ez a valami. Nagyon rossz irányba változott.
Ettől persze mindenki azt csinál, amit akar, én a tapasztalataim alapján nem ajánlom ezt a hamis tanítót senkinek!
minden, vallás legalább is a legtöbb a szeretetre, békességre tanít.
legalábbis Buddha és Jézus történetei.
Lehet mese, mitikus alak, ha úgy tetszik "Bálvány", egy minta vagy példa ami be/megmutatja a "helyes" életet...
és a szeretet mindent legyőz.
A gyilkosok tolvajok kárörvendők világába ezek tartják a reményt, hogy az élet nem csak a kizsákmányolásról szól...
Hanem lehet szeretetben és békességben is élni.
Gazdagon szegényen; egészségben betegségben;
Nekem kb csak ennyit nagyon tömören 2 szó: szeretet, békesség
a többi arra szolgál, hogy megértsük milyen mélységben kellene ezt érezni.
egy szóval talán a boldogság lehetne.
az nem izgat éltek e egyáltalán és mi volt az igazi nevük. Részletkérdés, ami eltereli a figyelmet arról amit a történet tanítani akar.
Mint egy Csehov műben a kendő színe, vagy a kutya fajtája.
Kiemelted a kérdést, pedig szerintem annak alapján amit itt írtál, nagyon is jól érted mit akar Gunagriha átadni, más dolog, hogy mi az igazság.
Végig néztem néhány videóját, szerintem szavahihető. Hogy a reinkarnació elmélet mennyire alapozott nem tudom, én feltétlen hiszem, hogy létezik. Talán ismered Dr. Michael Newton, nem tudományos, de nagyon is szavahiető kutatásának eredményeit „Lelkünk Útja” című könyveibe foglalva. Erre alapozva válaszolnék arra amit kommentedben (11/...) írtál:
„Ami a fura nekem az az, hogy míg a buddhizmus nem hisz a lélek inkarnálódásában hanem a tudat egyfajta vég nélküli létezésében,”
Vajon mi más lenne a lélek, mint az ember (ön-)tudata, az isteni kiléte, amit a halál nem képes megsemmisíteni? Testünk a halál alkalmával tönkremegy, szedett-vedett személyiségünk is hamarosan feledésbe megy, védelmezője az ego létjogosultságát veszti, megszünik létezni, marad az (ön-)tudat vagy lélek. A lélek magával viszi hajlamait, azok lesznek az eszközei egy következő inkarnacióban.
Egy érdekes eset közel hozzám: Anyám halála után apám sokáig egyedül lakott szülői házunkban, nyugdijjas éveiben rajzolgatni festegetni szokott. Esténként gondosan bezárta az ajtót és nekiállt festegetni. Egy ilyen este zárt ajtókon keresztül megjelent neki egyik gyerekkori barátom, jól ismertem őt, de már évek óta nem láttam. Egyszer csak ott állt előtte, szótlanul, aztán eltűnt. Apám másnap hallotta a falubeliektől hogy barátom előző este meghalt.
#Kerdezo
honnan tudod mi lehet igaz es mi nem?
"Amennyi vallás annyi fajta hit van bben a témában, tehát nem lehet mindegyik igaz, ha igaz is ebből az egészből valami akkor csak egy dolognak kellene igaznak lennie nem kellene hogy ennyi vallás ennyi különböző dologban higyjen. A halálon túli élet nem lehet hitkérdés, így csak egy igazság lehet!"
te mar nagyon bolcs vagy hogy ezt (ezeket) igazsagnak veszed
hasznosabb ha Bhagavad Gita t olvasgatod
ha sokat olvastad de ugyerzed igazsag (hajtogatasa) a lenyeg akkor probald meg mas szemszogEK(!)bol is felfogni
mert ugylatszik az igazsagdba ragadtal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!