Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szóval kedves emberek! A...

Szóval kedves emberek! A Mennyország, és a halál utáni élet, csak azok az emberek vágya, akik nagyon félnek a haláltól? És ezzel próbálják magukat nyugtatni?!

Figyelt kérdés
Meg azért hiszünk Istenben, vallásokban = hülye régi emberek miatt. Nem tudták a villám okát, a hirtelen hóvihart, nem tudták, hogy miért nincs hal a folyóban? Sátán műve. Nem tudták, hogy miért van ennyi kukorica a földön? Isten jutalma nekünk... Nem tudjuk, hogy honnan származik az élet, és a világegyetem?! Rávágjuk, hogy Isten! Tehát az egész létezés egy vicc, kész rémálom?! Sőt, értelmetlen, hamár a tudomány mindent megmagyarázott?! Ha megtudjuk, hogy mi az ősrobbanás oka, akkor nem kell Isten... Komolyan, keresztény létemre próbálom magamat nyugtatni, de inkább kapjam el a vírust... Értelmetlen az egész élet, ha nem tudunk semmit sem Istenről! És próbálok Krisztus szerint élni, de inkább csak Istenben hiszek... De Jézusban lassan megyek a 100% hiszek felé. Csak nehéz ezt felfogni nekem.

2020. szept. 2. 00:15
1 2 3 4
 31/35 Mansour ***** válasza:

Nem mondtam, hogy nem lehet...

A feltámadással is ugyanez a helyzet. Jézus feltámadt, hiszen így szól a történet. Hogy a történet valóságos eseményt ír-e le, azt viszont bizonyítani nem tudjuk. De nem csak az a két véglet van, hogy a történet minden szava igaz és a valóságos eseményeknek megfelelő, vagy hogy az egészet csak kitalálták és semmi valóságalapja nincs. Én úgy gondolom, hogy itt emberek által valóságosan megélt és továbbhagyományozott történetekről van szó, amiket aztán bizonyos szempontok alapján szerkesztettek és egységbe foglaltak. Csak éppen az, hogy valaki valóságként él meg valamit, még nem megdönthetetlen bizonyíték arra nézve, hogy az élménye a fizikai valósággal is tényleg mindenben egyezik. Szóval ilyen szempontból vannak kétségeim, de mint szellemi valóságot, el tudom fogadni.

2020. szept. 2. 17:19
 32/35 A kérdező kommentje:
Értem. És mi van a csodákkal amiket nagyon sokan láttak? Felemelt Jézus egy kosarat, nem volt kaja benne: Ha hisztek Bennem, akkor megjutalmazlak titeket! Valami ilyesmi duma volt. Aztán rengeteg sok sok kaja lett a kosárban. És ahogy már írtam, nem találhattak ki + történetetek sem. a videóban elhangzik
2020. szept. 2. 17:26
 33/35 Mansour ***** válasza:

Ugyanez a helyzet: az, hogy emberek, vagy a történet lejegyzője valóságként él meg valamit, nem bizonyíték az adott dolog fizikai valóságára. Jobb ha megismerkedsz a szubjektív valóság fogalmával, és megkülönbözteted azt az objektív valóságtól. Lehet valami szubjektív valóság, miközben objektíve nem az.

Bocsánat, de ilyen racionális korban élünk. Te és az ajánlott videód is racionális érvekkel próbáltok operálni, de ezek azért finoman szólva nem mindig átütő erejű érvek. Pedig nem kellene erőlködni! A hitet nem kell mindenáron racionális érvekkel alátámasztani. Persze, tudom hogy az itt vitatkozó ateisták ezt várják el, de mióta akar egy hívő az ateisták elvárásainak megfelelni? Számomra például teljesen elfogadható érv a szubjektív meggyőződés. Ha azt mondod, hogy te személyesen meg vagy győződve arról, hogy Jézus feltámadt és él, akkor én felteszem a kezem, és azt mondom, hogy elfogadom az érved, nem tudok és nem is akarok vitatkozni vele. Azzal viszont már neked kell magadban elszámolni, hogy tényleg olyan megingathatatlan-e a meggyőződésed, ahogy állítod. Viszont amíg racionális érveket próbálsz hozni, amik vitathatók, mindig fog akadni valaki, aki vitatni is fogja.

2020. szept. 2. 17:56
 34/35 A kérdező kommentje:

:) én hiszek benne, hogy Jézus feltámadt. Ám szoktam olvasni filozófia könyveket, és nézni filmeket is, amik inkább még jobban megerősítenek a hittel :)

akkor csak az ateistáknak kell ilyen bizonyíték?

2020. szept. 2. 18:19
 35/35 Mansour ***** válasza:
Mondtam, olyan korban élünk, amiben a meghatározó világkép a racionalitáson és a tudományos tényeken alapul. Szóval valamennyire mindenki ebben gondolkodik és racionális bizonyítékokat keres. Az ateisták csak annyiban mások, hogy ők következetesebben ragaszkodnak a racionális, tényszerű bizonyítékokhoz és ezeken kívül semmi mást nem fogadnak el. A hívőknek azt kellene belátni, hogy ez nem az ő pályájuk, a racionális bizonyítékok terén úgysem vehetik fel a versenyt. De a hit azért hit, mert nem bizonyítékon alapul. Ha már bizonyítva van, akkor nem is hit, hanem tudás. Jézus pedig azt mondta, hogy higgyetek, nem pedig azt, hogy szerezzetek bizonyítékokkal alátámasztott tudást. Szóval el kellene engedni ezt a "hit bizonyítékai" dolgot, és azt kellene elfogadni, hogy bizonyíték helyett elég a meggyőződés. Aki valóban hisz, annak megingathatatlan belső meggyőződése van. Létezik ilyen ember, elég kevés, de létezik.
2020. szept. 2. 19:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!