Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szóval kedves emberek! A...

Szóval kedves emberek! A Mennyország, és a halál utáni élet, csak azok az emberek vágya, akik nagyon félnek a haláltól? És ezzel próbálják magukat nyugtatni?!

Figyelt kérdés
Meg azért hiszünk Istenben, vallásokban = hülye régi emberek miatt. Nem tudták a villám okát, a hirtelen hóvihart, nem tudták, hogy miért nincs hal a folyóban? Sátán műve. Nem tudták, hogy miért van ennyi kukorica a földön? Isten jutalma nekünk... Nem tudjuk, hogy honnan származik az élet, és a világegyetem?! Rávágjuk, hogy Isten! Tehát az egész létezés egy vicc, kész rémálom?! Sőt, értelmetlen, hamár a tudomány mindent megmagyarázott?! Ha megtudjuk, hogy mi az ősrobbanás oka, akkor nem kell Isten... Komolyan, keresztény létemre próbálom magamat nyugtatni, de inkább kapjam el a vírust... Értelmetlen az egész élet, ha nem tudunk semmit sem Istenről! És próbálok Krisztus szerint élni, de inkább csak Istenben hiszek... De Jézusban lassan megyek a 100% hiszek felé. Csak nehéz ezt felfogni nekem.

2020. szept. 2. 00:15
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Nem. Ő csinálja a rosszat, ha nincs ott jó.
2020. szept. 2. 11:22
 12/35 Mansour ***** válasza:
Ja, oké. És miért nincs mindenhol jó?
2020. szept. 2. 11:25
 13/35 A kérdező kommentje:
A szabad akarat miatt. És az ősi bűn miatt. Ha több infót akarsz, látogass el a a Biblia világába! :D :)
2020. szept. 2. 11:27
 14/35 A kérdező kommentje:
Ám lehet, hogy vallás károsult vagyok, de már megszoktam. Ez van. Meg minek szenvedjek az életemben a sok iskola tanulással, ha nincs Isten, se semmi? Az egész élet a munkáról szól...
2020. szept. 2. 11:34
 15/35 Mansour ***** válasza:
100%

A Biblia világát elég jól ismerem. A szabad akaratban nem hiszek, ebben a formában. Nem tartom elfogadható magyarázatnak, hogy a rossz a szabad akarat miatt van. A bűnbeesés történetnek pont az a lényege, hogy a bűnre nincs racionális magyarázat. Egyszerűen benne van emberben.

És nem vagy valláskárosult, ha a vallás az életedre, a gondolkodásodra nem negatív hatással van. Ezt neked kell eldöntened, hogy vallás nélkül esetleg jobb életed lenne-e.

Amúgy meg az ateisták azt szokták mondani, hogy az életnek annyi értelme van, amennyit adunk neki. Nekünk kell kitalálni, mi az életünk értelme. De akkor miért ne választhatná bárki mégis a hitet az élete értelmének?

2020. szept. 2. 12:55
 16/35 A kérdező kommentje:

:)

De ez is ilyen önámítás, hogy az értelemmel és a célokkal, csak becsapjuk önmagunkat, hogy ne legyen eszünkbe a halál. Különben is mindenki meghal, és az élet is örökre elpusztul, meg az utolsó atom és az élet örökre elpusztul a világban. Akkor mi számít, ha voltunk és éltünk? Tehát Isten nélkül az emberiség és a Föld is, egy olyan nagy semmi, mint egy atom, ami eljön majd eltűnik örökre. :(

2020. szept. 2. 13:00
 17/35 Mansour ***** válasza:
Ezt én is így gondolom.
2020. szept. 2. 13:23
 18/35 A kérdező kommentje:

Ezért is hiszek teljesen Istenben! Nem félelemből :) A halál tényleg hasonlít a mély alváshoz. Inkább a Pokoltól félek, mert néha rossz ember, bár sohasem öltem meg embert.

Szerinted Mansour 2000 éve az emberiség legnagyobb átverése volt? Vagy csak félrenézték az eseményeket? Pedig a tanítványok nem voltak berúgva.

2020. szept. 2. 13:58
 19/35 anonim ***** válasza:
"Ami kezdettől fogva volt, amit _hallottunk_, amit a _szemünkkel láttunk_, amit _szemléltünk_ és amit a _kezünkkel tapintottunk_: az élet Igéjét hirdetjük nektek. Igen, az élet megjelent, láttuk, tanúságot teszünk róla, és hirdetjük nektek az örök életet, amely az Atyánál volt, és megjelent nekünk. Amit láttunk és hallottunk, azt nektek is hirdetjük, hogy ti is közösségben legyetek velünk." (1Jn 1-3)
2020. szept. 2. 14:07
 20/35 Mansour ***** válasza:
100%

Semmiképp sem nevezném átverésnek, még akkor sem, ha valójában nem történt meg, vagy nem úgy történt, ahogy írva vagyon. :) De akár szó szerint is megtörténhetett, én nem zárom ki, de nem is vagyok róla megbizonyosodva. Hitet csak Isten adhat...

De akárhogy is, nem átverés volt ez, hanem az emberiségnek egy magasabb szellemi szintre való lépése, minden tekintetben. Én abban hiszek, hogy a Jézusi tanítás egy magasabb szellemi/isteni szintet képvisel. És ebből a szempontból nem igazán fontos, hogy valakik csak "kitalálták" ezt a tanítást, vagy hiteles tanúként írták le azt. A lényeg az, hogy az emberiség megkapta ezt a tanítást, és hogy mit kezd vele, az már rajta múlik.

2020. szept. 2. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!