Szóval kedves emberek! A Mennyország, és a halál utáni élet, csak azok az emberek vágya, akik nagyon félnek a haláltól? És ezzel próbálják magukat nyugtatni?!
Nekem ez az evolúció + isteni beavatkozás bizonyos pontokon elképzelés is problémásnak tűnik egy kissé. Szerintem vagy teljes egészében valami isteni teremtő szándék valósult meg (bár az evolúciós folyamat ismeretében ez valószínűtlen, hacsak nem értjük nagyon félre az evolúciót), vagy valami egész más áll a háttérben. Esetleg valami olyasmi, hogy az isteni tudat "lesüllyed" az anyagi szintre, ahol mint anyagi teremtés bomlik ki, vagy a tudat valamilyen emanációjaként jön létre az anyagi világ. Amit te "különleges cuccoknak" írsz, az tulajdonképpen maga az emberi tudat. Nem tudom, de nekem szimpatikusabb elképzelés az, hogy a tudat megelőzi az anyagi létezést. Szóval szerintem nem a kész, kifejlődött anyagi testbe lett "beléhelyezve" a tudat, hanem valamiképp a tudat hívta létre az anyagi testet. De ez csak egy elképzelés.
Az Édenkert és hasonlók szimbolikus dolgok (ami nem azt jelenti, hogy a valóságban nem létezhetett volna), és a tökéletes emberi létállapotot írják le. Azt a létállapotot, amit Ádám elvesztett, és ami Krisztusban helyreállt.
Bocsánat, valahogy kitörlődött egy sor:
...az édenkerti állapot már eleve csak a tökéletes emberi lét lehetőségét jelentette, amit az embernek valahogy el kell(ene) érnie.
https://www.youtube.com/watch?v=Nilt0G--vqQ
ezt nagyon ajánlom! :) Jézus dosszié. Biztos, hogy Jézus, az Isten fia :)
Biztos, de hát nem Isten gyermekei vagyunk-e mindannyian? :)
Meg fogom nézni egyébként, bár nem hiszem, hogy újat tudna mondani. Elég sokat olvastam már a témáról.
Én apám gyermeke vagyok, mert a többit már tudod... :)
1. A korai keresztények hirdették Jézus feltámadását, olykor mártír halált is kaptak. Pont mint Jézus.
2. Ki az aki így ki tudna találni egy történetet? Hé haver, találjuk ki egy törit ami megváltoztatja a világot!
3. Bolond és őrült sem lehetett.
4. Terrorista sem, mert a szeretetet hirdette.
5. Űrlény (Nem angyal, démon) sem lehetett, mert akkor már találtunk volna életet a Földön kívül. Így nincsen semmi űrlény :)
6. Időutazás? Ki tudja. De azt mondják, hogy vissza nem lehet utazni semmiképp. Jó érvek arra, hogy Jézus, Isten fia? :D :)
Ezek jó érvek arra, hogy Jézus valami különlegeset és fontosat hozott, olyasmit, amire szüksége volt a világnak. De nem arra, hogy Isten fia.
Egyébként én nem kérdőjelezem meg, hogy Jézus Isten fia, hiszen a történet így szól. Én azt kérdőjelezem meg, hogy a történet a valóságban lejátszódott-e. Nem tagadom, csak megkérdőjelezem, a kettő nem ugyanaz. A történet érvényét viszont nem kérdőjelezem meg. A tanítást, amit közöl, mindenképp érvényesnek tartom.
Amúgy miért ne lehet Isten fia? (Mivel most is élhet a Mennyben)
Hiszen Isten káromlásért megölték Őt és nagyon szenvedett. A feltámadással mivan? A videóban ezt is jól elmondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!