Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szamit termeszetellenesn...

Miért szamit termeszetellenesnek az orális szex a Biblia szerint?

Figyelt kérdés

Nem értem, hogyha már kibirja egyáltalán valaki, hogy hazassagig vár a szexszel, akkor miért nem lehet szabadsága végre a szex terén? Miért kell Istennek azt is korlátozni, hogy házastársak hogy szexszelhetnek? Nagyon sok felekezet szerint Isten nem tartja természetesnek az orális szexet..

Én ezt már nem értem komolyan..

2020. szept. 1. 22:26
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
86%
Nem számít annak, sehol sem említi.
2020. szept. 1. 22:28
 2/32 anonim ***** válasza:
83%

Ha nagyon szigorúan nézzük: minek teremtette Isten a vaginát? Hát azért, hogy egy pénisz járjon benne.

Mire teremtette Isten az előbelet? Hát arra, hogy a megfelelő mennyiségű táplálékot juttasd be a szervezetedbe azon keresztül, nem pedig arra, hogy mást.

Mindent arra érdemes használni, amire teremtetett.

2020. szept. 1. 22:39
 3/32 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a Biblia nagyon sok mindent nem említ, mégis helytelennek számít, mert sokmindent más kijelentések által lehet megerteni. Vagy másból lehet következtetni arra, hogy Istennek nem tetsző.

Pl az, hogy ne cigizz, ne drogozz sincs benne a Bibliaban, mégis tudjuk, hogy Istennek nem tetsző. Mivel a test a Szentlélek temploma, és nem mi rendelkezünk felette. Innen ered az, hogy bűn, ha karositjuk azt, amit Isten teremtett.

2020. szept. 1. 22:41
 4/32 A kérdező kommentje:
Oké, arra érdemes használni amire teremtetett. De most ha nekem jólesik szájjal kényeztetni a férjem, akkor miért kell ezt is megtiltani? Miért nem elég Istennek az, hogy betartja, hogy hazassagig vár? Hisz tudja, hogy mennyire nehéz ez a mai világban. Miért kell már azt is korlátozni, hogy a tarsaddal mit hogy csinálsz? Azt hinné az ember, hogy végre az onmegtartoztatas gyümölcse, hogy utána szabadon elvezheted a szexet a hazastarsaddal, de nem, Istennek megint ki kell találni valamit, amivel korlátozhat. Én személy szerint állandóan egy börtönben érzem magam Isten miatt.
2020. szept. 1. 22:44
 5/32 anonim ***** válasza:
73%

"Mivel a test a Szentlélek temploma, és nem mi rendelkezünk felette. Innen ered az, hogy bűn, ha karositjuk azt, amit Isten teremtett."

Én ezt szimplán kiegészíteném így: "...hogy bűn, ha károsítjuk vagy nem rendeltetésszerűen használjuk azt, amit Isten teremtett."

És akkor így lényegében megválaszoltad saját kérdésed.

2020. szept. 1. 22:50
 6/32 anonim ***** válasza:
68%

#5 dehát az orál nem tesz kárt sem a falloszban, sem a vaginában.

Mondhatnánk hogy természet ellenes (az hogy természet ellenes az még nem jelenti, hogy rossz is), mert a természetben nem fordul elő, csak hogy ez nem teljesen igaz.

A természetben is rengeteg előjátékforma előfordul, sőtt a nem megtermékenyítés céljábol űzött szex is képviselteti magát az állatvilágban.

A majmok meg verik a farkuk.

2020. szept. 1. 23:04
 7/32 anonim ***** válasza:
14%

6.

"#5 dehát az orál nem tesz kárt sem a falloszban, sem a vaginában."

Debizony, bizonyos betegségek könnyen terjed(het)nek orális szex által, de te legyél okosabb!

2020. szept. 1. 23:26
 8/32 anonim válasza:
92%

Azert mert ezeket a szabalyokat valojaban emberek talaltak ki, aztan rafogtak az istenre. Mert egyebbkent nem valoszinu, hogy egy szuper bolcs, szuper okos, szuperleny, ilyen pitianer szabalyok betartatasat kovetelne meg, a hozza kepest alantas lenyektol.

Egy ilyen szuperleny sokkal sokkal belatobb lenne a valosagban, mint hogy ilyennel szivason.

2020. szept. 1. 23:26
 9/32 anonim ***** válasza:
8%
Amúgy meg kérdező: azért, mert undorító. A száddal eszel, puszit adsz a gyerekednek, stb. Nehogymár egy f.szt vegyél előtte bele.
2020. szept. 1. 23:27
 10/32 anonim ***** válasza:

"Azt hinné az ember, hogy végre az onmegtartoztatas gyümölcse, hogy utána szabadon elvezheted a szexet a hazastarsaddal, de nem, Istennek megint ki kell találni valamit, amivel korlátozhat. Én személy szerint állandóan egy börtönben érzem magam Isten miatt."

Szerintem téged nem Isten korlátoz, hanem valamilyen egyház.

Ki mondta ezt konkrétan Neked?

Pl. a római katolikus egyház eloírása az, hogy csak a normál behatolással járó és ott befejezett kozosulés megengedett. (Tehát védekezés céljából sem szabad megszakítani a kozosulést, csak a kiszámolós módszerrel lehet védekezni.) Ezt valahogyan megindokolják, de ha jól tudom, nem kell meggyónni.

Nem tudom, hasznos-e a válaszom Neked, (szerintem a házasságig sem kell várni), de ezek a dolgok a lelkiismeretedre vannak bízva.

2020. szept. 1. 23:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!