Melyik verziójú biblia van nektek meg?
A Szent Jeromos Bibliatársulat kiadását, Káldi-Neovulgáta alapján készült.
- Református Zsinat Iroda Sajtóosztálya által kiadott Biblia; 1978 (ez a családi Biblia, amit a nagyszüleim adtak nekem, és elsősorban használok)
- Magyar Bibliatársulat által 2018-ban kiadott, magyarázó jegyzetekkel ellátott revideált új fordítás (ezt én vettem)
- Szent Biblia Károli fordítása, Brit és Külföldi Bibliatársulat, 1926 (ez a dédapám Bibliája volt)
- Nagy Képes Biblia (ezt ajándékba kapta a családunk)
Ezek azok, amik nálam vannak és én őrzöm őket, de más Bibliák is vannak a családban, azokról nem tudok részleteket.
A Biblia Hebraica Stuttgartensiát (BHS) használom (héber). [link]
Újszövetségből az NA28-at (görög).
1. az 1991-es református kiadás az alap, Református Zsinati Iroda Sajtóosztálya
2. Van egy, az 1940-es években használt családi református Bibliám, amibol a kiadás éve és a kiadó "ki lett tépve"..., de egy ismeretlen rokonom 1945-ben még feljegyzett benne egy dátumot. Nagyon régi nyelvezetu fordítás, ritkán használom.
3. Egy 1977-es angol nyelvu Biblia, amit akkor ingyen osztogattak az angol iskolásoknak - vannak modernebb, jobb fordítások, de ebben igényes, szép illusztráciok vannak (The British And Foreign Bible Society, A New English Translation).
4. és egy puhafedeles, 2016-os, Ujszovetseg + Zsoltarok konyve, amit 990 Ft-ért lehet venni (MRE Kálvin János kiadója), ezt használom a leggyakrabban, hogy az 1. -t kíméljem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!