Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik verziójú biblia van...

Melyik verziójú biblia van nektek meg?

Figyelt kérdés
Mindenki leírhatja sajátját és képet is mellékelhet ha gondolja

2020. szept. 1. 15:58
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

A Szent Jeromos Bibliatársulat kiadását, Káldi-Neovulgáta alapján készült.

[link]

2020. szept. 1. 16:30
 2/7 anonim ***** válasza:

- Református Zsinat Iroda Sajtóosztálya által kiadott Biblia; 1978 (ez a családi Biblia, amit a nagyszüleim adtak nekem, és elsősorban használok)

- Magyar Bibliatársulat által 2018-ban kiadott, magyarázó jegyzetekkel ellátott revideált új fordítás (ezt én vettem)

- Szent Biblia Károli fordítása, Brit és Külföldi Bibliatársulat, 1926 (ez a dédapám Bibliája volt)

- Nagy Képes Biblia (ezt ajándékba kapta a családunk)

Ezek azok, amik nálam vannak és én őrzöm őket, de más Bibliák is vannak a családban, azokról nem tudok részleteket.

2020. szept. 1. 16:32
 3/7 anonim ***** válasza:
62%

A Biblia Hebraica Stuttgartensiát (BHS) használom (héber). [link]

Újszövetségből az NA28-at (görög).

2020. szept. 1. 17:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Revideált Új Fordítás

[link]

2020. szept. 1. 18:27
 5/7 anonim ***** válasza:

1. az 1991-es református kiadás az alap, Református Zsinati Iroda Sajtóosztálya

2. Van egy, az 1940-es években használt családi református Bibliám, amibol a kiadás éve és a kiadó "ki lett tépve"..., de egy ismeretlen rokonom 1945-ben még feljegyzett benne egy dátumot. Nagyon régi nyelvezetu fordítás, ritkán használom.

3. Egy 1977-es angol nyelvu Biblia, amit akkor ingyen osztogattak az angol iskolásoknak - vannak modernebb, jobb fordítások, de ebben igényes, szép illusztráciok vannak (The British And Foreign Bible Society, A New English Translation).

4. és egy puhafedeles, 2016-os, Ujszovetseg + Zsoltarok konyve, amit 990 Ft-ért lehet venni (MRE Kálvin János kiadója), ezt használom a leggyakrabban, hogy az 1. -t kíméljem

2020. szept. 1. 20:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Károli, Ökomenikus, Újvilág forditású, De az interneten bármelyiknek utána tudok nézni.
2020. szept. 1. 21:02
 7/7 1112 ***** válasza:
Van egy ilyen képes gyermekbiblia, meg van egy ilyen nem túl nagy, de kicsit viszont vastag, ilyen régikötésű, fekete könyv. Nem az a legkisebb, ami a filmekben szokott lenni, hanem mint mondjuk egy angol-magyar szótár.
2020. szept. 13. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!