Melyik verziójú biblia van meg nektek? (Leírhatja mindenki a sajátját)
Figyelt kérdés
2020. júl. 30. 19:29
1/14 anonim válasza:
2/14 MBbpg válasza:
Én is ugyanazt használom mint az 1-es, online és papíron is. Tetszik a Károli, annyira nem régies, és gyorsan hozzá lehet szokni ha az ember gyakran olvas Bibliát :)
3/14 anonim válasza:
Van több is, az egyik egy nagy alakú képes Biblia, ezt termetes mérete miatt ritkán használom, SZIT fordítás. Van egy kisebb, gyakran használt Újszövetség, szintén SZIT fordítás, hasznos lábjegyzetekkel ellátva. Ezen felül online Káldi Neovulgatát nézem meg leggyakrabban.
4/14 anonim válasza:
Vidiripi
Nekem több fordítás is van. Szám szerint 17.
A legtöbbször a Károlit használom (2011. revideált) illetve a Csia Lajos féle fordítást.
5/14 anonim válasza:
Károli fordítás, Új Világ Fordítás, Revidiált Új Világ fordítás
6/14 anonim válasza:
Nevetséges, hogy még egy ilyen egyszerű kérdésre is lepontozzák a válaszokat egyesek. Mondjuk az enyémet értem, mert itt a Tanúk meg az Új Világ Fordítás sem népszerű. De az 1, 3,4 mit vétett ?
7/14 anonim válasza:
Én pl annyit vétettem, hogy katolikus fordítást írtam, amit szintén szeretnek sokan lepontozni.
8/14 MBbpg válasza:
Az egyest meg gondolom azért vitték le, mert HitGyülis az oldal
Én itt GYIK-en azt nem értem, hogy az ilyen kérdésekre adott válaszokban mi lehet rossz, hiszen nincs is fix helyes válasz...
9/14 anonim válasza:
Fogalmam sem volt, hogy HitGyülis. Ma is tanultam valamit....
10/14 anonim válasza:
Nekünk itthon nincs biblia (szerencsére).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!