Mi a jó benne, miért szidják magyarok a magyarokat? Mivel érzik magukat jobban ha leírhatják, hogy "ez van ilyen felelőtlen, ostoba, stb nép a magyar"?
Egyre jobban idegesítenek az ilyen megnyilvánulások. Nem félreérteni, egyáltalán nem vagyok Nagy Magyarországos izé.
Csak hát akik ezeket írják is magyarok, ráadásul akkora hülyeség jelzőkkel illetni egy egész népet amikor minden féle ember van közöttük. Miért jó ez, szidni a saját hazánk népeit ráadásul -néhány példától eltekintve- alaptalanul?
Biztos itt az oldalon is olvastatok már ilyet, de azért egy példát bemásolok ide, a szelektív hulladékgyűjtésről volt kérdés:
"Nem tanultuk még meg azt, hogy a gyerekeink,unokáink környezetét tesszük tönkre, pedig csak az lenne a dolgunk, hogy a szemetünket szelektálva gyűjtsük. Olyan nagy feladat ez? Meg kell változtatni az emberek gondolkodásunkat, mert rossz irányba haladunk. Van a házunkban egy család, akinek ragyog a lakása, de a porszívó zsákjából az utcára, a FŰRE rázza ki a poros szemetet. Miért? Azért, mert lusta, felelőtlen a magyar! Temészetes tisztelet a kivételnek:)"
Áhh, az első két válaszoló nagyon nagy! :D
Azért ez vicces volt.
Egyszerűen csak azért, mert zavarja őket, hogy olyan sokaknál azt látják maguk körül, hogy tényleg felelőtlenek, trehányak, stb. Persze nyilván mindenhol vannak ilyenek, csak az arány és a mérték nem mindegy. Itt Finnországban pl. nem is lát már az ember sehol nem-szelektív kukát, a szelektívek pedig hat- vagy még többféle hulladékfajtát különböztetnek meg. Annyira beleivódott már mindenkibe ez a környezettudatosság, hogy még a legtrehányabb is odafigyel erre (plusz nem is tehet mást, muszáj válogatni, mert mint mondtam, vegyes kuka gyakorlatilag nincs). Az utcán is alig látni szemetet.
Ami meg magukat az embereket illeti: segítőkészek, nem irigyek, nem gyűlölködnek. Még a hivatalnokok is(!) folyton azon vannak, hogy tényleg segítsenek és minél hatékonyabban elintézhessék az ügyedet, nem pedig csak egy undorító féregnek tekintenek, aki meg merészelted zavarni a meghitt köreiket. Illetve lehet, hogy van ilyen is, csak én még nem találkoztam vele, pedig számos hivatalban megfordultam már. Ellenben otthon túlságosan is sokkal, miközben segítőkészből meg csak igen kevéssel.
Szóval szerintem tényleg abból van elege mindenkinek, hogy felborultak az arányok - és ez tényleg akkor nagyon szembetűnő, ha valami hasonló helyre is ellátogat az ember, nyugatabbra, északabbra, és LÁTJA, TAPASZTALJA a saját szemével, hogy LEHET másképp. Hogy VAN olyan hely, ahol tényleg határozottan KEVESEBB az irigység, gonoszkodás, keresztbetevés, miközben TÖBB a segítőkészség és támogatás.
És ha belegondolsz, tényleg eléggé irritáló a gondolat, hogy igazából az otthaniaknak se tartana semmibe változtatni ezen. MÉG CSAK PÉNZBE SE KERÜLNE egy kicsit jobban odafigyelni, egy kicsit kedvesebbnek, figyelmesebbnek lenni, felhagyni a gonoszkodással, stb. - és mégse teszik. És miért nem? Miért? Tényleg nem tudom, és ez a bosszantó.
Hangsúlyozom tehát mégegyszer, hogy véletlenül se értsen félre senki: NEM szidom én se a magyarokat kollekítve. Csak arra mutatok rá, de arra annál inkább, hogy ARÁNYTALANSÁG viszont HATÁROZOTTAN TAPASZTALHATÓ. És meglátásom szerint ez a baj, plusz az, hogy bár semmibe nem kerülne változtatni ezen, az érintettek mégse változtatnak. Ez a dühítő.
Nem ugyanezt csinálja sok magyar a cigányokkal? Van néhány bűnöző köztük, és máris elítélik az összeset. Ugye-ugye, hogy rosszul tud ez esni fordított esetben is!
Egyetértek 13:59-el, ez pontosan így van. A rendes embereknek elegük van a tipikus magyar népbetegségekből, pláne ha a fejlettebb országokban már megtapasztalta, lehet az egészet másképpen is csinálni. Ha pedig valaki megtapasztalta már a tisztaságot, a segítőkészséget, a másokat emberszámba vételt, akkor rettentően elszomorodik a magyar valóságtól és elkezd "szarmagyarozni".
Mert TÉNY, hogy van mit fejlődnünk!
- nők helyzete, nők közéleti előmenetele (vesd össze Svédországgal)
- nemi szerepek (a zasszony mos-főz-takarít-gyereket nevel (és a szemére hányják, ha emellett még nem bombanő is), a férjnek a mosogatástól törik a farka - - tőlünk nyugatabbra már nem így megy) - mondjuk hálistennek ez már nálunk is kezd megváltozni.....
- környezetvédelem (szeméthegyek...)
- állatvédelem (érdekes, Ausztriában egy darab kóbor kutyát nem láttam az utcán! ha észrevesznek egyet, jön érte autóval, de nem a sintér, hanem az állatvédő egyesület! Itt meg ha betelefonálok az állatvédő egyesületbe, azt szajkózzák, "nincs hely, nincs hely, fogadja be ön")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!