Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak vallásos válaszokat...

Csak vallásos válaszokat akarok! Mit szóltok amit Hawking állított? Ateisták és fajtái kíméljenek!

Figyelt kérdés
Nincs Mennyország, vagy Túlvilág. Agy sem lesz a halál után, mert az agy olyan mint egy gép, ami ha leáll, akkor a többi is leáll. Az örök élet csupán vágyálom, és a gyávák nem tudják elfogadni a halált. Ezért is vannak a vallások, pl. a Kereszténység ami a Mennyországot ígéri minden jó embernek. Keresztény létemre ez az egész sértő volt számomra, és még csalódott lettem a tudományban is. Tehát tündérmese azok számára akik félnek az örök sötétségtől... Szóval: Hívő = gyáva?!

2020. szept. 1. 12:47
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
81%
Oké, a keresztények meg sértőek pl a homoszexuálisokra nézve. Nem érthet egyet mindenki mindenkivel.
2020. szept. 1. 13:59
 22/58 anonim ***** válasza:
56%

Jó, hát Hawking területe az elméleti fizika volt, ami egyébként semmilyen választ nem ad a metafizikai kérdésekre - tekintve, hogy a metafizikának a nevében is benne van, hogy a fizikai valóságon túli dolgokra helyezi a figyelmet.

Nyilván nem kell értenie máshoz - a metafizikai és teológiai kérdésekbe se nagyon ásta bele magát. Ami szintén nem probléma. A teológus meg a szívátültetéshez nem ért, de nem is kell neki. A gond akkor van, ha beleokoskodunk háttértudás nélkül a másik területébe.

A túlvilág kérdése valóban tapasztalaton túli kérdés, tehát természetesen lehetséges, hogy nincs, a filozófia nem zárja ki. Viszont látszik, hogy Hawking kvázi "beleokoskodott", mert a kereszténység nem ezt tanítja a túlvilágról, amit ő itt támadni próbál.

Szegénynek végtelenül pesszimista világképe volt, nyilván a betegsége is közrejátszott ebben. Isten nyugosztalja, remélem azóta békére lelt.

2020. szept. 1. 14:23
 23/58 A kérdező kommentje:
Tehát Hówkíny csak elméletet tanított, ami elmélet, mint az evolúciós elmélet?
2020. szept. 1. 14:31
 24/58 Mansour ***** válasza:
91%

Az engem nem zavar, hogy lejáratod magad, de az már igen, hogy a kereszténységet is. Nem várom el, hogy fogalmad legyen arról, mivel foglalkozik az elméleti fizika, de legalább a tudományos elmélet fogalmával legyél tisztában légyszi! Már kínos folyton ezt hallani, olvasni magukat kereszténynek nevezőktől, hogy "csak elmélet". Tudod, a gyakorlat az elméletből következik. Például ha nem lenne relativitás-elmélet, akkor nem tudnál GPS-t használni. Szóval próbáld már felfogni, hogy a tudományos elmélet nem "csak elmélet".

Régebben úgy gondoltam, hogy az ateisták részéről csak önigazolás és felfuvalkodottság, hogy a hívőket butának tartják, de most már egyre jobban látom, hogy miért jutnak ilyen következtetésre.

2020. szept. 1. 15:50
 25/58 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Elfogadom, hogy ez a véleménye. Istennel kapcsolatban nem jelent számomra többet az ő véleménye, mint a szomszéd nénié, mivel ez eléggé egyéni és szubjektív dolog. Kiváló mélyen hívő tudósokat tudok sorolni és kiváló ateistákat is. Nem hiszem, hogy az ő véleményük mérvadó kellene, hogy legyen az én számomra.
2020. szept. 1. 16:10
 26/58 A kérdező kommentje:
Engemet nem zavar semmi, már megszoktam. Szerintem még egy igazi keresztény is lehet egy picit rossz.
2020. szept. 1. 16:17
 27/58 anonim ***** válasza:
100%
12. Kedves Kérdező! Természetesen én kereszténynek tartom magamat, ugyanis a keresztény azt jelenti, hogy “Krisztust követő”, én pedig az vagyok. Mondjuk úgy: egyfajta minimális, tudományos kereszténységet vallok és követek. A keresztény hithez nem kell hinni a mennyországban és pokolban, természetesen engem nem zavar, ha hiszel ezekben.
2020. szept. 1. 16:32
 28/58 anonim ***** válasza:
100%

A 'tudomány' nem egy tudósnak a szubjektív intuicióját jelenti.

"Agy sem lesz a halál után, mert az agy olyan mint egy gép, ami ha leáll, akkor a többi is leáll."

Szerintem, ide 'tudatot' vagy 'értelmet' vagy 'elmét' akartál írni. Az agy, mint szerv, tényleg megsemmisül a halállal. Csak a régi keresztény antropológia szerint az értelem nem csak az agy kognitív funkciója, hanem a lélek képessége is, a kettő kooperációja lényegében, ezért létezhet a test nélkül is - bár nem úgy, mint a fizikai világban.

2020. szept. 1. 16:45
 29/58 A kérdező kommentje:
Szóval szerinted a tudat, az a lélek, amit ÉN-nek hívjuk? Tehát, ha kipurcanok, akkor felkelek a testemből/kiszakadok?
2020. szept. 1. 16:57
 30/58 anonim ***** válasza:
47%
És lőn sötétség...
2020. szept. 1. 16:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!