Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik néhány dolog amiben...

Létezik néhány dolog amiben Stephen Hawking TALÁN tévedett? Hisztek neki?

Figyelt kérdés

2020. jún. 12. 10:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%
Miért ne tévedhetett volna?
2020. jún. 12. 11:05
 2/18 A kérdező kommentje:
Mert szerintem senki sem tudhatja. Miért, tán hiszel neki?
2020. jún. 12. 11:09
 3/18 anonim ***** válasza:
89%

Volt amiben tévedett. A jövőre vonatkozóan több előrejelzést is tett az utolsó könyvében, majd kiderül, mi lesz abból.

Hawking azonban tudósként több olyan dolgot is mondott, ami bizonyított, így abban nem kell hinni.

2020. jún. 12. 11:11
 4/18 anonim ***** válasza:
41%
Ismertem tévedett
2020. jún. 12. 11:43
 5/18 anonim ***** válasza:
83%
Természetesen lehet olyan dolog. De annyira pontos elméletei és következtetései voltak hogy a tévedés lehetősége nagyon kicsi.
2020. jún. 12. 12:06
 6/18 anonim ***** válasza:
84%
Vagyis a tévedés esélye.
2020. jún. 12. 12:09
 7/18 anonim ***** válasza:
94%
Miért is ne tévedhetne? Számos dologban tévedett, volt olyan tévedése is, amire később ő maga jött rá, pedig évtizedeken át bizonyított dolognak hitte a tudományos közösség. Biztos van olyan tévedése is, amire majd később jönnek rá. A tudomány fejlődik, a tudósokat meghaladják az újabbak. Ettől nem lesznek elért érdemeik kisebbek
2020. jún. 12. 12:28
 8/18 anonim ***** válasza:
91%

"Mert szerintem senki sem tudhatja. Miért, tán hiszel neki?"

A kérdés nekem úgy jött le, mintha valami nagy dolog lenne, hogy "talán tévedhetett" is. Szerintem semmi meglepő nincs abban, ha valamiben tévedett. Emberek vagyunk, mindenki téved.

2020. jún. 12. 12:32
 9/18 anonim ***** válasza:
89%
Senki és semmi nem nem tévedhetetlen.
2020. jún. 12. 12:45
 10/18 anonim ***** válasza:
21%

1. Ö is tévedhetett, mert nem isten - isten éppen azért nem létezhet, mert mindenki tévedhet.

2. Amiket állított, azokat nem hinni kell - hinni a mesékben szokás meg a vallási történetekben -, legfeljebb bizonyított vagy nem bizonyított lehet valamelyik elmélete.

2020. jún. 12. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!