Tényleg "elkárhozunk" ha nem fogadjuk el Istent megváltónknak és nem élünk a Biblia szerint?
Én eddig igyekeztem jó életet élni. Teljes mértékben hiszek Istenben viszont nem járok gyakran templomba.
És mostanában hallottam a fenti dolgot..
így tényleg mind1 h milyen életet élek, ha nem élek a Biblia szerint?
Ezek szerint lehetnék önző és bűnös vagy segítőkész, akkor is ugyan oda kerülök???
De lehet h ez csak arra "vonatkozik" aki e szerint él?
Előre is köszi a válaszokat
19:54 :)
Nem állt szándékomban kiforgatni a szavaidat, de mit gondolsz, az vajon nem megkülönböztetés, hogy "a keresztény szemszög"? :)
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a tévedésben lévő emberek nézete, amiért nem szabad rájuk haragudni, megvetni őket...szóval nem a kereszténység eszméjéé. Egyébként Jézusunk nem különböző...inkább különleges. Mégpedig azért, mert képes volt manipulálni az anyagot, és azt is tudom, hogy hogyan és miért. Egy elég komoly szerepet vállalt fel Jézus Krisztus. Nem hinném, hogy egy Gandhi bölcsességű ember ezt nem vette volna észre a leírásokból, hogy Jézus ily módon kicsit több volt, mint bárki korábban, vagy ezidáig. Az értékünk azonos, ne értsd félre...csupán az elméink "pillanatnyi" állapota. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
20:05
De megkülönböztetés - a vallások ugyanis megkülönböztetnek eszméket eszméktől.
És azt nem kétlem, hogy Gandhi elhitte Jézus létezését, de kétlem, hogy Isten fiának tekintette volna "keresztényi" szemszögből :) Jelentős ember volt, persze, de számomra nem több, mint a szomszéd Mari néni, akkor sem, ha benne kevesebb szeretet lakozik:) Na de ez már egy mást téma:)
szerintem pedig Gandhi tudta jól, hogy a tudatnak van elsődleges szerepe az egyénben, tudta jól, hogy a világ csak "káprázat", szóval ki tudta következtetni, hogy megfelelő tudatszinttel képessé válik az ember csodák tételére, akár saját "halott" teste feltámasztására is, mert ez tök logikus, ilyen tudás fényében, a mentális szemléletben. ugyanolyan ember Jézusunk, de...ő tudta, hogy "nincs kanál". :D
üdv
25/F
LastOne.Left
Köszönöm a válaszokat, még most is.
Most ez a sok infó elgondolkoztatott, h hogyan lehet pontosan követni a Bibliát, amit elvárnak,hogy ne éljünk bűnös életet. Mikor eredendően bűnösök vagyunk és Jézus nélkül azok is maradunk. Ezek szerint elég elfogadni.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!