Tényleg "elkárhozunk" ha nem fogadjuk el Istent megváltónknak és nem élünk a Biblia szerint?
Én eddig igyekeztem jó életet élni. Teljes mértékben hiszek Istenben viszont nem járok gyakran templomba.
És mostanában hallottam a fenti dolgot..
így tényleg mind1 h milyen életet élek, ha nem élek a Biblia szerint?
Ezek szerint lehetnék önző és bűnös vagy segítőkész, akkor is ugyan oda kerülök???
De lehet h ez csak arra "vonatkozik" aki e szerint él?
Előre is köszi a válaszokat
Kérem, hogy csak az olvassa tovább, akinek a logika nem bűn.
Tételezzük fel, hogy tényleg "elkárhozunk" ha
- nem fogadjuk el Istent megváltónknak és
- nem élünk a Biblia szerint
Igen, ezek szerint lehetnél önző rablógyilkos is vagy épp segítőkész becsületes nagyapó, akkor is ugyan oda kerülsz.
Szerinted ez a rendszer így igazságos lenne? Az ilyen világ teremtőjét tisztelnéd, dicsőítenéd, imádnád?
Mit jelent az hogy élni a Biblia szerint? Mit jelent elfogadni valakit megváltónak? Ezek nehéz teológiai kérdések, zsinatot kellene összehívni, hogy pár év alatt valami közös választ adhassanak rá az egybegyűltek.
Ha ezen kérdések alapján küldene a kárhozatra az Úr pl. egy tisztességben megőszült, többszörös életmentő és szeretetteljes, istenfélő családanyát, akkor mit szólnál rá? Azt-e hogy "Szeretlek Uram, Istenem, teljes szívemből, teljes lelkemből és teljes elmémből"
Az Ég a tanúm, hogy ugyancsak cifrát káromkodnék (a fenti esetben).
De hál'Istennek az én megváltásom abban rejlik, hogy el tudom választani a sötétet a világostól, a jót a rossztól, a üres fenyegetést az Evangéliumtól.
Ámen.
Kedves Kérdező!
Istennek egyetlen egy "dolog" számít...mégpedig a jellem. Tehát a te feladatod magadba nézni, és keresni ÖNmagad VALÓságát, a tiszta és önzetlen énedet, ami a világ gondjain felül tud kerekedni, ami magába érezheti azt(mindenséget), a tiszta szeretet "adóját"...Istent. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Tényleg kösz a válaszokat:)!
Amúgy egy szóval se mondtam h Istent és Jézust nem fogadnám el megváltóként, de nem tudom h ehhez mit kell tennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!