Tényleg "elkárhozunk" ha nem fogadjuk el Istent megváltónknak és nem élünk a Biblia szerint?
Én eddig igyekeztem jó életet élni. Teljes mértékben hiszek Istenben viszont nem járok gyakran templomba.
És mostanában hallottam a fenti dolgot..
így tényleg mind1 h milyen életet élek, ha nem élek a Biblia szerint?
Ezek szerint lehetnék önző és bűnös vagy segítőkész, akkor is ugyan oda kerülök???
De lehet h ez csak arra "vonatkozik" aki e szerint él?
Előre is köszi a válaszokat
Sziasztok!
Szeritem LastOne.Left elég jól megfogalmazta, hogy Istennél a jellem számít. Vagyis az üdvözülhet, aki alkalmas egy örök életre, szerintem ez teljesen logikus.
Nos a Bibliában van egy nagyon jó történet, amikoris egy gazdag ifjú odamegy Jézushoz, és megkérdezi, mit kell tennie ahhoz, hogy az örök életet elnyerje. Jézus válasza egyszerű volt: "tartsd meg a parancsolatokat". Erre egy meglepő válasz érkezett: "én ezeket megtartottam gyermekkoromtól fogva, mi fogyatkozásom van még?" Jézus megkedvelte őt, és így válaszolt: "ha valóban tökéletes akarsz lenni oszd szét a vagyonod a szegények közt, és kövess engem". Erre az szomorúan elment, és a tanítványok csodálkozva kérdezték: "kicsoda üdvözülhet tehát" Jézus így válaszolt: "embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges"
Miért meséltem el ezt a történetet? Igyekezhetsz te jó életre, de az üdvösséghez ez kevés. Az ember saját erejéből képtelen a tökéletes jellem kialakítására. A bűn által megrontott emberi természetünket csak Isten képes tökéletessé tenni, Jézus Krisztus tökéletes jelleme által. A megváltottaknak ugyanis ezt tulajdonítja Isten hit által, és a jó cselekedetekben gazdag igaz életben is csak Ő képes részesíteni!
Azt kérdezted, hogyan fogadhatod el Jézus megváltását. Először is rá kell döbbenned arra az igazságora, hogy bűnös vagy, és saját erődből képtelen vagy a jóra. Ha ezt felismered, borulj térdre Isten előtt, és kérd azt, hogy Jézus Krisztus halálát tulajdonítsa neked, mert a te bűneidért is meghalt Krisztus, és kérd, hogy adja a Szentlelkét, hogy ő vezesse az életedet. Ha ezt megtetted, Jézus a te személyes megváltód, és máris megtapasztalhatod a menny örömét!
Isten áldása kísérje életedet!
Üdv. Péter
Én tisztelem akik vallásosak,sajnos fordítva általában,lenéznek hogy én hogy merészelek ellent mondani ennek...
Háth..
Először is amit megkérdőjelezek..
Ugye.. Mária szűznemzéssel hozta világra Jézust..Ez azért meredek..mert ha tényleg szűznemzés történik.. Akkor is csak max lányt tudott volna világra hozni..
Mária itt bukott le.. :D
Hiszem hogy van valami, ami az emberiség felett áll..
Van aki ufo-nak, vagy Istennek hívja. Valami biztosan van.
De vannak olyan dolgok amik igenis megkérdőjelezhetőek..
A válasz a kérdésre.. Mielőtt megszülettél, mi volt..? Semmi.. egy nagy feketeség.. de ugye erre az ember nem emlékszik mert tudatlan állapotban voltál (ugye még meg sem születtél)
Ha meghalsz ugyanez van..Tudatlan állapot..
Ez a megfélemlítő szöveg tipikus. Így volt ez a Középkorban is és az emberek rettegtek a Pokoltól.
Mára ez nem működik, nem égsz a poklon ha nem élsz pontosan a Biblia szerint.
Gondolj egy olyan személyre, akit nagyon szeretsz, de nem vallásos az illető.
Mot komolyan, szerinted ő el fog kárhozni? Isten nem látja benne azt a jót és szeretetreméltóságot, amit te?
Az, hogy aki egész életében jó akart és tudott lenni ugyan oda kerül mint Hitler pontosan annyira logikus és igazságos mint az, hogy ha egy vizsgán 100 pont kell a ketteshez 98 ponttal ugyanúgy megbuksz mint ha minden válaszod hibás.
Isten mércéje a tökéletesség, vagyis hogy ne kövess el soha semmi rosszat se szóban se gondolatban se tettben. Kizárt, hogy ezt ember meg tudja tenni. Nem hinném, hogy van itt olyan ember akinek még életében nem szalad ki egy káromkodás a száján, vagy nem gondolt/kívánt csúnyákat a másiknak. Az emberi természet bűnös ezt nem csak a Biblia mondja, ez naponként tapasztalható tény. (Ha gyermeked van főleg. A rosszra soha nem kell tanítani az jön magától is)
Viszont ha Isten mércéje a tökéletesség és mi soha nem lehetünk azok akkor ebből az következik, hogy a bűneink elválasztanak Istentől. Jézus Krisztus meghalt ezekért, a jogos büntetést helyettünk vállalta.
Jézust megváltóként elfogadni nagyon egyszerű. Ha valaki belátja, hogy egyedül nem megy és ő is bűnös akkor csak kérnie kell Jézust hogy bocsátson meg neki is és adjon egy új életet. Ez egy ima amit bárki elmondhat a saját szavaival, de fontos, hogy az ember komolyan is gondolja.
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Ez a Bibliában van és összefoglalja a lényeget. Az számít, hogy ha elhiszed és elfogadod hogy Jézus meghalt érted is, hogy ne kelljen a Pokolban töltened az örökkévalóságot, akkor megváltozik az életed és örök életed lesz.(ha komolyan gondolod persze.)
attól még ugyanúgy lesznek bűneid, mivel tökéletes ember nincs, ez is mutatja hogy elsősorban nem a tetteid számítanak hanem ami a szívedben van:)
19/L
Tehát ha valaki nem hiszi el, hogy Jézus Isten fia lenne, akkor hiába jó ember, tele szeretettel, mégis a Pokolra jut? Pl. Gandhi?
szerintem Gandhi nagyon jól tudta, hogy nem csak Jézus, de mindannyian Isten "fiai" vagyunk. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
19:48
LastOne.Left :) Ne forgasd ki a szavaimat. Nagyon jól tudod, hogy mire gondolok, mert tök szépen hangzik, hogy mindenki ugyanabban hisz, én is ezen a párton vagyok, de tudjuk, hogy ez keresztény szemszögből nem épp elfogadott vélemény.
És azt is tudjuk, hogy Gandhi akármit tartott Jézusról, az biztos nem volt azonos az általános keresztényi és bibliai nézettel,amely Jézust másoknál különbnek tartja :) Úgyhogy kérlek, a kérdésbe ne keverjük bele a te önvalós elveidet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!