Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik szent inspirál titeket,...

Melyik szent inspirál titeket, és miért?

Figyelt kérdés

2020. aug. 21. 23:11
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Sajnos nekem is később tűnt fel, mint ahogy megírtam a válaszom rá.

De tudod, igaza van az egyik válaszolónak, aki mondta, hogy ne húzzam magam fel rajta. Mindegy, ígyis-úgyis hülyének néznek, mert én katolikus vagyok, bármit mondok. Cserébe minden kérdést beszennyeznek, mert jehovások+hitgyüli a hit őrei, igazi védelmezői, és az igazság harcosai. Mi meg a 2000 éves történelmünkkel eretnekek vagyunk, és fogalmunk sics a vallásról, meg általában semmiről. Köszi..

2020. aug. 22. 19:19
 22/31 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, fel a fejjel. Szerencsére az utolsó napon nem ők jönnek majd el, "Igazságos Bírót" játszani, hanem Aki tényleg az. :))
2020. aug. 22. 23:17
 23/31 A kérdező kommentje:
Ez így igaz! Ettől függetlenül én mindenkinek minden jót kívánok!
2020. aug. 23. 00:49
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Aranyszájú Szent Jánoson még nevetgélni is lehet. Olyan kedvesen de határozottan órködik azok felett akik a saját közösségünk helyett kíváncsiságból zsinagógákba akarnak menni, olyan hasítóan tiszta logikával magyarázza el miért vette el a zsidók tól a pálcát (főpap tisztséget) és miért nem adja vissza. Ő az aki bebizonyítja, hogy csak is Krisztus lehet a Messiás Dániel jövendölésével kiszámítja és Krisztus bevonulása Jeruzsálembe, erre az időszakra jön ki, amit alátámaszt a történelmi tény Kürosz vagy Cyros rendelete.

Az a rábeszélő képesség, de férfiúi megdönthetetlen határozottság kedvességgel fűszerezve, igazán példaértékű.

Egyébként a szentekről általában az a véleményem, hogy egy felfedezetlen kincsesládája, azok a gondolatok és egyháztanítói értéküket hogy nem tanítják durva hiba, valamilyen fórumon folyamatosan tanítani kellene, mert kincs van a szentek szájában. Végtelenül szomorú vagyok amikor felekezetek tanitásaikkal ELZÁRJÁK ettől a tudásról híveket. Felekezetek hívői olvassátok Krisztus véleményét erről:

Jézus egyszer így korholta a farizeusokat: Jaj, nektek, képmutató írástudók és farizeusok! Elzárjátok a mennyek országába vezető utat az emberek elől. Ti magatok nem mentek be oda, és azokat sem engeditek odajutni, akik be szeretnének menni. Jaj, nektek, képmutató írástudók és farizeusok!

2020. aug. 23. 08:59
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Szàmomra Pio atya.
2020. aug. 23. 09:59
 26/31 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező: "Melyik szent inspirál titeket, és miért?"

Egy Valaki inspirál, Ő nem más mint Jézus! A Katolikus "szentek" nem inspirálnak! Ők is hívő emberek voltak és őket is Jézus inspirálta!

Nem a meghalt szentekkel kell foglalkozni, hanem Jézus Krisztussal! A meghalt szentek is Ő vele foglalkoztak!

2020. aug. 24. 09:42
 27/31 anonim ***** válasza:
68%

"A Katolikus "szentek" nem inspirálnak! Ők is hívő emberek voltak és őket is Jézus inspirálta!"

Pedig nem ártana, mert megmutatják, hogy mennyi különféle módon, különböző hivatásokon át, élethelyzetekben, stb... lelhetjük meg Isten. Nincs baj azzal, ha vannak emberi példaképeink. Egyébként nem csak katolikus szentek vannak, hanem ortodox és anglikán szentek is, akiket kölcsönösen elismernek.

Ha valaki egy ilyen szent életpéldáján keresztül jut közelebb Istenhez, akkor már megérte. Te pedig ezt a lehetőséget akarod elvenni sokaktól valami fura oknál fogva.

2020. aug. 24. 09:59
 28/31 anonim ***** válasza:
79%

27# nagy igazságot ìrt.

Pio atyàt emlìtettem.

De ìrnam hozzà mèg Polikàrpot

Szent Ignàcot,mint apostoli atyàkat.

Rendkivul èrdekes kor a Bibliai apostolok által kinevezett ,pàsztorok,szolgàlòk kora,mint az àltalam 2 fent emlìtett szemèlyè.

Sajnos ròluk a protestàns teològia nemigazan emlèkezik meg.

2020. aug. 24. 13:40
 29/31 anonim ***** válasza:
65%

Érdekes! Szerintem Pio atyát is Jézus inspirálta!!! Nem gondoljátok???

Gondoljatok bele, ha idáig még nem tettétek, ki isnspirálta az első századi keresztényeket???

2020. aug. 28. 21:39
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Ma van Szent Ágoston ünnepe! 🙏
2020. aug. 28. 21:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!