Melyik szent inspirál titeket, és miért?
Miért kell minden kérdést elrontani? De most tényleg? Csak azért, mert te nem római katolikus vagy, hanem jehovás? Nőjjetek már fel!
Ha úgy tettem volna fel a kérdést, hogy "Kik inspirálnak téged, milyen vallásos emberek?", akkor nem kötöttél volna bele.
Nem a valláskritika szekcióban van...
Szent Ágoston három eretnekséget futamított meg, és filozófusként is számon van tartva. Rengeteg írt, teológiai pedig ha jól tudom, az egész középkort meghatározta.
Nekem ő a legszimpatikusabb.
Egyébként akkor tisztáznám: A Szenlélek nem egyenlő a szentekkel. A szentek azok a valamikori EMBEREK, akik üdvözültek, és életükkel kiérdemelték, hogy az egyház tisztelje őket, és példaként állítsa a hívők elé.
Ha nem is hiszel a szentekben, akkor is, nálatok tilos valakit tisztelni, meg felnézni valakire, aki kiérdemelte, mert jó ember, jüt cselekszik, és példaértékűen éli az életét?
Most felhúztál, pedig toleráns próbálok lenni. Csak az a baj, hogy amiket mostanság olvasok egyházi témában itt, nincs egy sem, ahol ne lenne negatív megjegyzés más felekezettől. Elég volt.
Kedves 4-es!
A kérdésem alá pont magyarázatba Szent Ágoston szerettem volna megemlíteni. Ő nekem is nagyon példaértékű, és megmutatja, hogy sosem késő Isten felé fordulni, és hallgatni a szavára. Akár szó szerint is: "Tolle lege!" :)
Tovább arról is bizonyságot tesz Szent Ágoston élete, hogy Isten végtelenül irgalmas, és mint egy szerető atya, megbovcsájtja a botlásainkat.
Ne húzd fel magad, nem éri meg!
Sajnos az a válaszoló a szóhasználata alapján pünkösdista. Azokról meg köztudott, hogy mit miként vélekednek a katolikus gondolkodásról.
5 Nem vagyok Jehovás, nincsenek szentek. 1 db van a Szent Szellem.
*A szentek azok a valamikori EMBEREK, akik üdvözültek*
Nem tud üdvözülni olyan ember, akinek nincsenek meg az igei feltételei-lásd 10 szűz. Márpedig a katolikus embereknél, akiket te tisztelsz egynél nem volt meg. Mostanság vannak a katolikusok új ága ébredőben-még csak.
Az hogy ki mit mond.Állítsd mellé az Ige tükrét, és látod a valóságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!