Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik szent inspirál titeket,...

Melyik szent inspirál titeket, és miért?

Figyelt kérdés

2020. aug. 21. 23:11
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Most már ne írj ide, mert szétoffolod a topikot. Köszi.

2020. aug. 22. 00:00
 12/31 A kérdező kommentje:
Szívemből szóltál 11-es!
2020. aug. 22. 00:07
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az egyik legmeghatározóbb Alexandriai Szent Katalin, nagyon okos női szent aki megbeszélte a kivégzőivel hogy ne öljék meg, valamint mint minden mártír ő is kiállt a hite mellett a tortúra ellenére. Számomra a róla készült portrékban is van valami csodálatos, na meg nemrég tudtam meg hogy az egyik kedvenc festményemen amit Tiziano festett és a szűz Mária meg a kis Jézus van rajta egy nyuszival, azon a harmadik emberalak Alexandriai Szent Katalin. Egyébként ő az írók védőszentje is közvetetten én magam is író vagyok, meg a lányoké is, szóval ha lányom lesz Alexandra Katalinnak szeretném elnevezni utána 🖤
2020. aug. 22. 01:52
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Sokan vannak. Mindig másik áll közelebb hozzám annak kapcsán, hogy mik történnek az életemben, milyen nehézségeim vagy épp örömeim adódnak, hogy melyik szentnek az ünnepe közeleg, stb. Persze az alapszentek a védőszentjeim a neveim alapján, a foglalkozásom és az életállapotom alapján. De szeretek minél több szent életéről megtudni dolgokat, így sok mindenről eszembe jut egy-egy szent és kérem a közbenjárását mások - akár ismeretlenek - érdekében is, amikor eszembe jut, hogy ők az adott terület védőszentjei. (De hajlamos vagyok keverni a dolgokat, úgyhogy valószínűleg időnként nem az illetékest zaklatom. :D)
2020. aug. 22. 08:09
 15/31 anonim ***** válasza:
85%
Hippói Szent Ágoston. Szerintem az ahogy ő értelmezte a Bibliát és a hitet meglehetősen előrehaladottnak számított az akkori korszellemhez képest.
2020. aug. 22. 09:08
 16/31 anonim ***** válasza:
88%
Hú sok van, Szent Ágoston az egyik, bár nem feltétlenül teológiai tudása miatt, hanem elsősorban életpéldája miatt. Saját életén át mutatta meg, hogy Isten a legnagyobb bűnökből is szabadulást ad, s üdvösségre vezet minket.
2020. aug. 22. 12:09
 17/31 anonim ***** válasza:
92%

Sok van. A bérmáláskor Árpádházi Szent Erzsébetet választottam, egyrészt a karitatív, tevékeny, segítő szeretet példája miatt és nem utolsó sorban azért, mert nagyon szép házasságban élt a férjével, tényleg szerették egymást.

De sok férfiszent is inspirál. Az apostolok közül Szent János a kedvencem, az embernek szinte lángol a lelke, mikor az ő evangéliumát olvassa. De kedvelem én is Szent Ágostont, Loyolai Szent Ignácot. Nőként egészen megrendítő belegondolni Boldog Apor Vilmos püspök vértanúságába, aki nőket védte. Illetve még nagy kedvenc a még nem szent Mindszenty bíboros.

2020. aug. 22. 13:27
 18/31 KZitus ***** válasza:
35%

Szia

Látod a válaszokból, mindenki másat(más személyt) tekint szentnek.

Nos egy bibliai szótár azt írja a szentségről:abszolút értelemben vett erkölcsi tisztaság, makulátlanság- ezt egyedül Istenről lehet elmondani

Amikor emberekre, pl. a 2Mózes 19:6; 2Királyok 4:9, használja a Szentírás, akkor az eredeti héber szó azt jelenti, hogy ’elkülönített’ vagy ’a szent Istennek szentelt’, illetve, hogy valami vagy valaki el van különítve a Teremtő szolgálatára.

Keresztény görög iratokban a szentnek vagy szentségnek fordított szavak szintén az Istennek való elkülönítettség gondolatát hordozzák. Ezeket a szavakat arra is használják, hogy valakinek a viselkedése tiszta pl.

2Korintusz 7:1 "Mivel tehát ezeket az ígéreteket kaptuk, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat mindattól, ami beszennyezi a testet és a gondolkodást, és miközben mélységesen tiszteljük Istent, váljunk egyre tökéletesebbé a szentségben."

1Péter 1:15, 16 "Ehelyett a szenthez hasonlóan, aki elhívott benneteket, mindig legyen szent a viselkedésetek, mert meg van írva: „Legyetek szentek, mert én szent vagyok.”

Nos ebben az értelemben Isten és Krisztus inspirált engem a keresztényi életre, azért, mert akkora szeretet, jóság, segítőkészség, hosszútűrés, kedvesség van bennük, mint senki másban soha nem volt.

2020. aug. 22. 14:25
 19/31 A kérdező kommentje:

Kedves KZitus!

Sok válaszoddal találkoztam már ebben a témában. Tudom, hogy jehovista vagy, és nagyon nem azt vallod, és hiszed, amit én. Ugyanakkor köszönöm, hogy kifejtetted a véleményed, és legfőképp azt, hogy a kérdésre válaszoltál a nézetek különbözőségének kifejtése helyett!

2020. aug. 22. 16:30
 20/31 anonim ***** válasza:
67%

A válaszod nagyon rafináltan megfogalmazva, ugyanis úgy csempésztél bele antikatolicizmust, hogy elsőre fel sem tűnik.

Gondolom, te is tudod, hogy minden katolikus ember Krisztust tartja a legnagyobb szentnek, sőt, az Egyházban Krisztus sokkal nagyobb tiszteltet kap, mint nálatok.

A kérdés azonban NEM arról szólt, amit te írtál.

A Biblián kívüli, szent életű/szentté avatott emberekre vonatkozik. Azokra, akiknek a nézeteit a te szervezeted nem osztja, sőt...

Légszíves, legközelebb kerüld az ilyen kérdéseket.

2020. aug. 22. 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!