Keresztények! Van itt olyan aki elfogadja az evolúciót? Ha igen, hogyan?
"Nem állat az ember! Nem tudtok b+ olvasni, hogy rohadt ateisták ne írjanak?! De azt írtam, hogy csak a keresztény írjon! De azt nem, hogy ateista is írjon! Nekünk, keresztényeknek van igazuk!"
Tudok olvasni, de nem írtad sem azt, hogy rohadt ateisták ne írjanak sem azt, hogy csak keresztény írjon.
De még ha le is írtad volna az internet már csak olyan, hogy mindenki írhat akinek kedve van.
Keresztény vagyok, sőt teológus, sőt lelkész, sőt még a bibliatudományok doktora is.
És természetesen elfogadom az evolúciót, mivel a tudomány jelen álláspontja szerint ez az elfogadott elmélet. Számomra ez nem mond ellent a teremtésnek, mint ahogyan az sem, hogy tudom, hogy engem Isten teremtett, de azt is tudom, hogy a szüleim “csináltak”. Nincs ellentmondás.
Az evolúció-tagadók a laposföld-hívőkkel vannak egy szinten, nem érdemes velük vitatkozni, mert képzetlenek és ostobaságokat szajkóznak.
Én keresztény hívő vagyok.
A Mózes I. könyvében leírt teremtéstörténet nem természettudományos értekezés a világ keletkezéséről, hanem erősen szimbolikus, és főként egy pár alapvető információt akar közvetíteni Isten kezdeti céljairól és kezdeti tervéről az emberekkel. Ennek ellenére még szó szerint véve is sokkal közelebb áll a valósághoz, mint a legtöbb más vallás "teremtéstörténete" (lásd inka, maja, egyiptomi stb. teremtéstörténetek), főleg, ha figyelembe vesszük, hogy Isten számára egy nap annyi, mint ezer év, ezer év pedig, mint egy nap (lásd Péter II. levele 3:8). Vagyis Istent nem köti az idő úgy, mint minket, akik ebben az anyagi világban élünk. 13 milliárd év gyorsan elröppen Isten számára.
Én hiszek benne, hogy Isten teremtette a világot és a növényeket, állatokat, embereket, de úgy gondolom, hogy ehhez az evolúciót használta. Vagyis Isten felügyelte, iránytotta a látszólag véletlen folyamatokat, az atomok, molekulák kapcsolódásait, és ő határozta meg, hogy mi mutat az őáltala elképzelt élet kifejlődése irányába, és mi nem, és mi vezet végül az emberszerű lényeken keresztül a homo sapiensig. Hosszú távon azokat az kémiai kapcsolatokat engedte, hogy megmaradjanak, amelyek az élet kialakulásához vezet. A homo sapiensek közül feltehetően kiválasztott egy férfit és egy nőt ("Ádám" és "Éva"), akiket ki akart emelni az állatvilágból, és fel akarta készíteni őket arra, hogy Istent megismerjék, és Isten áldást hozzon rajtuk keresztül az emberiségre. Ebben ők elbuktak ("bűnbeesés"). De még az sem teljesen biztos szerintem, hogy Ádám és Éva, vagyis csak 2 kiválasztott ember volt, tekintettel arra, hogy a teremtéstörténet annyira szimbolikus jellegű.
A vallásos emberek már sokszor megjárták, hogy a tudomány ellen beszéltek (ami azért is érdekes, mert maga a Biblia mondja, hogy Isten ad tudást a nagy tudósoknak, lásd Dániel könyve 2:21). Úgy látszik, vannak, akik nem tanulnak a múlt hibáiból. Ahogy megszégyenültek azok a római katolikus papok, akik azt állították, hogy a nap a föld körül kering a Bibliára hivatkozva (mert nem értették meg, hogy a Zsoltárok könyve imák és versek, nem pedig természettudományos értekezések), ugyanúgy (talán) eljön a napja, amikor az evolúció ellenes hívők is rákényszerülnek, hogy megalázzák magukat, és észhez térjenek.
Amiben a nem istenhívő evolúcionisták tévednek szerintem, az az, hogy az élet kialakulása mögött senki nincs, csak a véletlen. Én biztos vagyok benne, hogy minden jó dolog mögött, ami létrejött -- és az élet és a fejlődés (evolúció) jó dolgok -- Isten áll.
üdv Stefán
Vidiripi
Kérdező!
Az ember nem a hatodik napon lett teremtve!
9-es!
"Csinálnak 2 gyereket legalább. Akkor ki kivel hogy ne legyen fogyatékos az egész emberiség?
Fújj..."
És az evolúció hogyan oldotta meg ezt a kérdést?
"Egyébként a vallás és az evolúció nem zárja ki egymást."
De kizárja!
A tudomány szerint az ember az állatokból fejlődött ki. A Biblia szerint Isten teremtette őket!
"Ne gondolkozz, csak fogadd el, ami egy bronzkori könyvben le van írva."
Csak egy része bronzkori nem az egész!
"Egy olyan szöveget, ami még csak nem is Hellászból származik, hanem egy tudatlan, sivatagi néptől."
Ennek a tudatlan népnek olyan egészségügyi törvényei voltak hogy az mai szemmel is teljesen megállja a helyét!
"Rendkívül büszke vagyok a 18-19. századi ateista úttörő elődeimre. Ha ők nem lettek volna, akkor talán az ilyen hülyék irányítanák az embereket, mint amilyen te vagy, és még mindig lovasszekéren járnánk. Nektek persze már csak a saját szektátok felett van hatalmatok, a közéletben a vicc kategóriában vagytok."
Kínában a 19. századig nem volt sok keresztény hívő! Ennek ellenére még is Európa lett a technikai civilizáció bölcsője!
Annak ellenére hogy Kínában jóval előbb ismerték a kereket ,papírt ,könyvnyomtatást ,iránytűt ,puskaport.
Eredeti kérdésre.
Az evolúció nem az élet kialakulását vagy létrejöttét magyarázza, hanem a fajok fejlődését. Alap tétele, hogy egymásból alakulnak a fajok(?)... bár ezt úgy igazán nem látni, inkább csak a fajták alakulását.
Mivel a kezdeti állapotról nem állít semmit a fejlődés elmélete, nincs ellentmondásban Biblia állításával. Nyilván ehhez el kell fogadnunk, hogy a genezis lejegyzői nem az éppen abban a korban létező fajok és fajták pontos számbavételét tartották mondandójuk céljának.
Vidiripi
"Mivel a kezdeti állapotról nem állít semmit a fejlődés elmélete, nincs ellentmondásban Biblia állításával."
De igen ellentétben van egymással! Hiszen az evolúció azt állítja hogy egymásból alakultak ki a fajok! A Bibliában viszont az áll hogy mindegyiket Isten teremtette. Tehát nem egymásból alakultak ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!