Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Van itt olyan...

Keresztények! Van itt olyan aki elfogadja az evolúciót? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés
Ugyebár Isten a Biblia szerint a hatodik napon, megteremtette az összes szárazföldi állatot. De az evolúció pedig mást magyaráz. Ti hogyan fogadjátok el?

2020. aug. 18. 10:09
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
82%

"El kell fogadni, és kész!"

Típikus szektás mentalitás.

Ne gondolkozz, csak fogadd el, ami egy bronzkori könyvben le van írva. Egy olyan szöveget, ami még csak nem is Hellászból származik, hanem egy tudatlan, sivatagi néptől. Fogadd el, mert a Biblia Isten szava, és azt, hogy ez így van onnan tuduk, hogy a Bibliában le van írva. Fogadd el, fel se merüljön benned, hogy az eredeti szerző másként gondolta a szöveg értelmezését.

Rendkívül büszke vagyok a 18-19. századi ateista úttörő elődeimre. Ha ők nem lettek volna, akkor talán az ilyen hülyék irányítanák az embereket, mint amilyen te vagy, és még mindig lovasszekéren járnánk. Nektek persze már csak a saját szektátok felett van hatalmatok, a közéletben a vicc kategóriában vagytok.

2020. aug. 18. 11:05
 12/42 anonim ***** válasza:
85%

Egy szóval nem mondtam hogy ateista vagyok, az hogy vírusok meg betegségek nem voltak az meg nettó hülyeség.

Itt az egyetlen aki nem tud olvasni, az te vagy.

2020. aug. 18. 11:05
 13/42 anonim ***** válasza:
69%

Az evolúció az egy bizonyított tény a természetben pedig bármikor megfigyelhető. Nem hinni benne kb olyan mintha nem hinnél a levegőben.

"Olvasd el a Bibliát, hamár nem tudsz olvasni, hogy ateista ne írjon"

- ööö... nem írtál ilyet.

2020. aug. 18. 11:06
 14/42 anonim ***** válasza:
67%

Az ember is állat. Te is a természet része vagy. Nem vagy több egy kavicsnál se, se semminél, csak mert különbözől. A különbözőségeid szubjektív jobbak és rosszabbak a többi élőtől és élettelentől, de nem vagy jobb. Aki azt mondja, hogy az ember nem állat, annak sokat kell még tanulnia istenről.

Hát evolúció van, mi fejlődünk. Egy átlagos 30 éves már jobb mint 20 évesen. Tudom ez más, de a nagy rendszernek egy kisebb része.

A teremtéstörténet meg szimbolikus. Ki lehet olvasni a könyvből, hogy lényegileg hogy történt. Pl hatodik nap. Mivel isten időn kívül létezik, ez szimbolikus lehet csak, vagy utólag módosított, hogy az emberek életére vonatkoztatható legyen.

2020. aug. 18. 11:09
 15/42 A kérdező kommentje:
Nem állat az ember! Nem tudtok b+ olvasni, hogy rohadt ateisták ne írjanak?! De azt írtam, hogy csak a keresztény írjon! De azt nem, hogy ateista is írjon! Nekünk, keresztényeknek van igazuk!
2020. aug. 18. 11:12
 16/42 anonim válasza:
0%
Attól, hogy valaki nem abban hisz, hogy egyszer a semmiből jött egy robbanás, és úgy lett a Föld, meg nem abban, hogy egy állatból alakultunk ki, attól még nem a vicc kategóriában van. Amúgy, nézd meg a jeruzsálemi templomot, amit még Salamon király épített. Csak az ajtaja volt 10 méter magas, és szín arany. Csak le lett rombolva, mert az emberek nem akarták (még most sem, lásd, élő példa mondjuk a 11-es válaszoló) elfogadni, hogy van élő Isten.
2020. aug. 18. 11:14
 17/42 anonim ***** válasza:
95%

Na, te is csak egy divatkeresztény vagy, aki életében egyszer nem olvasta el Jézus hegyi beszédét, mert akkor tudnád, hogy a másként gondolkodókkal nem beszélhetsz így.

Én amúgy nem is a te kérdesedre reagáltam, hanem a hittestvéred írására (11-es komment), mert annyira nagy marháságot írt, hogy nem akartam szó nélkül hagyni.

2020. aug. 18. 11:18
 18/42 anonim ***** válasza:
95%

A metaforikus értelmezés már Szt. Ágostonnál is jelen volt, bár az Egyház nem igazán tette ezt magáévá elég sokáig. Hermann Zschokke osztrák püspök egyik könyvében szinte minden ószövetségi eseményt kész tényként mutat be.

A nagyon átvitt értelmezés csak a múlt század második felétől kezdődött el igazán az egyházi oktatásban.

2020. aug. 18. 11:21
 19/42 anonim ***** válasza:
83%

11-es valaszoló vagyok, és ismét csak reagálnék a nekem címzett kommentre.

"Attól, hogy valaki nem abban hisz, hogy egyszer a semmiből jött egy robbanás, és úgy lett a Föld,"

Nem az Ősrobbanásból lett a Föld, és összeségében nem is történt semmilyen robbanás. A "big bang" eredetileg egy gúnynév volt, amely rajtamaradt azon a modellen, amely a statikus Világegyetemmel szembe a táguló Világegyetemet helyezte. A Big Bangot pedig egyértelműen bizonyítja a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás

"elfogadni, hogy van élő Isten."

Valószínűleg nincs semmilyen isten, vagy legalábbis a te istened biztosan nem létezik. Ti ugyanis azt állítjatok, hogy kapcsolatban vagytok az istenséggel. Ha így lenne, akkor 1000-szer intelligensebbnek kellene lennetek az ateistáknál. Te azonban olyan buta vagy, hogy még a Föld keletkezését sem tudod eljelyezni normálisan a kozmosz történetében. A Big Bang 13,8 milliárd éve volt, a Föld pedig 4,5 milliárd éve alakult ki.

Ez nem azt mutatja, hogy az istenséghez bármiféle közöd lenne!

2020. aug. 18. 11:26
 20/42 anonim ***** válasza:
76%
Csöves troll 😆 ne etessétek
2020. aug. 18. 11:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!