Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudom megállapítani...

Honnan tudom megállapítani hogy mi a kegyelmi ajándékom és mire vagyok elhivatva?

Figyelt kérdés

2020. aug. 10. 19:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 Blackice75 ***** válasza:
69%
Gonolom a vallásod mellett elfogadod az evolúcíót is meg az univerzum elméletet is a röpködő gömbökkel a nagy semmiben .
2020. aug. 11. 15:09
 52/78 anonim ***** válasza:
Kérdező, itt vagy még?
2020. aug. 11. 18:22
 53/78 A kérdező kommentje:
Igen.
2020. aug. 11. 20:26
 54/78 anonim ***** válasza:
69%

Úgy gondolom, hogy a Szent Szellem manapság már nem tesz olyan látványos ("természetfölötti") dolgokat, mint az egyház gyermekkorában. Pl. nem ültet egyértelműen gondolatokat a fejekbe, mint talán a régi korokban. Másrészt nagy a szellemi "zaj" körülöttünk, és a Szent Szellem nem fogja ezt túlkiabálni. Ez a "zaj" főleg a pörgő élet történéseiből adódik, illetve a saját gondolatinkat vágyainkat, álmainkat, törekvéseinket jelenti, de démoni is lehet. Ebben a "zajban" eléggé elveszik, amit a Szent Szellem mondana. Igaz, el lehet vonulni, el lehet csendesedni, pl. egy hetet eltölteni egy félreeső faluban (hasonlóan ahhoz, ahogy Jézust kivitte a Lélek apusztába) elvonulhatsz egyetlen Bibliával, de még ez sem ad biztos támpontot, főleg, ha egyedül csinálja az ember. Manapság a Szent Szellem sokkal inkább "közösségi módon", nem látványosan működő, tanulni kell a Lélek szerinti életet, a Lelki ajándékokat fejleszteni kell, és nem kapunk "készen" csodás képességeket.

Ismerkedj meg a közösséged tagjaival, és kérdezd meg őket, hogy szerintük te miben tudnád leginkább szolgálni az egyházadat. Kívülről sokszor jobban meg tudják ítélni a testvérek, hogy milyen tehetségeid vannak. És ha valami nem igazán menő vagy feltűnő feladatra kapnál elhívást (pl. gondoskodj az istentiszteleti helyszín takarításáról), hát ettől nem kell elkeseredni. "Sok utolsóból lesz első, és sok elsőből utolsó."

üdv Stefán

2020. aug. 11. 21:22
 55/78 Blackice75 ***** válasza:

Kérdező! tudod a világ megosztott

Én azt mondom neked amit magamnak is mondtam egyszer. Minden vallástól függetlenül kezd el kiolvasni a bibliát és nyugodtan nem átsíklani gyorsan a sorok felett. Ha valaki elhiszi, hogy létezik a Teremtő meg a Megváltó, akkor tőlük megkapja a választ a Bibliaban mindenki aki keresi a hozzá vezető utat. Persze ez nem olyan egyszerű ahogy azt a világ próbálja elhitetni velünk. Mint kifejtettem azt párszor a ked es felebarátommal lefolytatott , mondhatnám vitánkban, annak ellenére hogy , részéről inkább a lejáratás volt a cél mint a megvitatás, de megértem Őt hiszen Ő egy egyházat szolgál, abban a hitben hogy az egyházon keresztül szolgálja a Teremtőt, vagyis az egyház tanítasai , tanácsai, szerint próbal igazodni az Atyához és nem az Atya rendelései szerint. Ezzel nincs is gond hiszen az egész világ így működik, mindenkit az a közösség , egyház,felekezet, gyülekezet tanít , ìrányìt ahova tartózik, kevélysége büszkesége a vilagtól tanult "okosságokat nem engedik Őt elhagyni azt. A Teremtò a szíveket vizsgálja meg, abból tudja ki az akit igazán őszintén tiszta szívből érdekel az hogy Őt megismerje és csatlakozzon az Ő örök szövetségéhez,amit Ábrahámmal kötött és az unokájával Jakobbal kit elnevezett Izráelnek meg erősített.Visszatérve a szívhez, ha tényleg igaz vagy a szívedven és szeretnéd megtalálni az utat akkor a Teremtő Atya kinek neve YAHUAH

2020. aug. 12. 14:38
 56/78 A kérdező kommentje:
#55 Blackice75 HA MEGJELENTEK EZEK A DOLGOK AMIK 5 MÓZES 28:15-68 IG van hideglelés, ragyák a combomon, alvás probléma stb akkor már kevés időm van?? MIT TEGYEK
2020. aug. 12. 14:43
 57/78 anonim ***** válasza:
100%
56 Az azt jelenti, hogy átok alatt vagy-ha vannak leszármazottaid akkor ők is, mert generációra is vonatkozik. Nincs az időhöz kötve. Tehát ezzel még élhetsz, csak tehetnél is, hogy ez megszűnjön.
2020. aug. 12. 14:49
 58/78 anonim ***** válasza:
100%

Bocs tőle #55 Blackice75 kérdezted kérdező, akkor vedd úgy, hogy nem mondtam semmit.

57-es voltam.

2020. aug. 12. 14:51
 59/78 A kérdező kommentje:
#57 22 éves vagyok nincs gyermekem, nincs se melóm se lakásom se kocsim... És olyan helyzetben vagyok hogy a családom keresztény vallást követ és nem a torah igazságát. Tehát az utcán nem lakhatok ... nekem ez a végzetem:?
2020. aug. 12. 14:53
 60/78 Blackice75 ***** válasza:
Folytatom csak vendégem jött
2020. aug. 12. 15:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!